Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Vaktmästaregången 16

Masthugget

3 rum
79.5 kvm
3 850 000 kr (slutpris)
4 194 kr/mån
Såld

Citynära och ljus 3a med inglasad balkong!

Varmt välkomna till denna välplanerade 3a med öppen planlösning belägen på andra våning med inglasad balkong i härlig eftermiddagssol. Här finner ni ett helkaklat badrum och ett genomgående fint ljusinsläpp som löper genom bostaden. De två sovrummen har gott om plats för både säng med tillhörande sängbord och bra förvaringsmöjligheter.

Här bor ni i en citynära och stabil lägenhet i Sveriges största bostadsrättsförening som även är omgivet av naturens lugn. Goda kommunikationer via både buss och spårvagn tar er enkelt runt omkring Göteborg och med gångavstånd från ytterdörren nås restauranger, caféer och servicebutiker.
Slutpris
3 850 000 kr
Månadsavgift
4 194 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud).
Boarea
79.5 kvm (enligt säljarens information)
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1968
Gatuadress
Vaktmästaregången 16
Postadress
41318 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Vaktmästaregången 16-1
 Vaktmästaregången 16-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Vaktmästaregången 16-3
 Vaktmästaregången 16-4
 Vaktmästaregången 16-5
 Vaktmästaregången 16-6
 Vaktmästaregången 16-7
 Vaktmästaregången 16-8
 Vaktmästaregången 16-9
 Vaktmästaregången 16-10
 Vaktmästaregången 16-11
 Vaktmästaregången 16-12
 Vaktmästaregången 16-13
 Vaktmästaregången 16-14
 Vaktmästaregången 16-15
 Vaktmästaregången 16-16
 Vaktmästaregången 16-17
 Vaktmästaregången 16-18

Rumsbeskrivning

Hall

Parkettgolv och vit tapet på väggarna. Här finns goda förvaringsmöjligheter.

Kök

Klinkersgolv av mörkare grå/brun färg och vitmålade väggar. Vitmålade köksluckor med rostfria beslag. Ovanför spisen sitter ljust kakel. Köket är utrustat med diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn samt ugn i ett högskåp, spishäll, fläkt, kyl & frys.

Vardagsrum

Ljust parkettgolv och vit tapet på väggarna. Här finns gott om plats för både soffmöblemang och större matgrupp. Stora fönster som ger mycket ljusinsläpp och en härligt inglasad balkong i västerläge.

Sovrum 1-2

Master bedroom har gott om plats för en dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns en klädkammare med gott om förvaringsutrymme. Laminatgolv och en ljus blommig tapet.

Bostadens andra sovrum har laminatgolv och en ljus mönstrad tapet. Här finns även en inbyggd garderob.

Badrum

Grönt klinkergolv tillsammans med grönt och vitt kakel på väggarna. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, tvättmaskin samt dusch.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FT - ventilation
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Vatten/avlopp
1 800 kr
Försäkring
300 kr
Summa
5 700 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-01-12)
Prestanda
123 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
BRF Masthugget
Org.nummer
716408-5370
Föreningen äger marken?
Tomträtt. Omförhandling sker 2025.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
1172 st
Antal lokaler
64 st
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen tillåter inte delat ägarskap mellan barn och förälder.
Renoveringar
2019-2021: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2019-2025: Trapphusrenovering
2019-2023: Relining av befintligt avloppssystem
2019-2026: Renovering av tvättstuga
2023-2025: Takomläggning
2019-2022: Laddstationer i garage
2029-2032: Vattensystem
Parkering
Föreningen har fem parkeringsgarage som är belägna på Andra Långgatan 44-48, Klamparegatan 3, Fjällgatan 17, Repslagaregatan 2 och Kjellmansgatan 28. Parkeringsgaragen är uppvärmda och alla förhyrda ytor är utrustade med passerkortsläsare vid in- och utfart. Kostnaden för garageplats är 575 kronor/månad. Kostnaden för MC-plats är ca 225 kr/månad. Gästgarage finns på Andra Långgatan och Fjällgatan. I dagsläget är det kö till parkeringsplatserna.
TV/bredband
Föreningen har en egen anläggning för kabel-TV med digitalingång till alla lägenheter. Itux för bredband och Tele2 för Kabel-TV.
Föreningens ekonomi
Föreningen har självförvaltning. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
I föreningen finns gästlägenheter, tvättstugor, cykelförråd, samlingslokal, pingisrum, målerirum samt miljörum för miljöfarligt avfall så som vitvaror t.ex. Samlingslokalerna hyrs för en billig peng och här får stora sällskap plats för trevliga tillställningar. 2 nyproducerade gästlägenheter finns för uthyrning på Masthuggsliden 1 A och 1 B för 300 kr/ natt med en depositionsavgift om 1000 kr. På Masthuggsliden 14 finns även bastu och motionslokal.
Allmänt om föreningen
Brf Masthugget är Sveriges största bostadsrättsförening och har ca 1172 bostadslägenheter, 64 lokaler, 1488 garageplatser, 19 parkeringsplatser samt ca 79 garageplatser för motorcykel. Bostadsrättsföreningen Masthugget bildades i sin nuvarande form 1980. Till föreningen hör adresserna Andra Långgatan 44-48, Fjällgatan 11-29, Fyrmästaregången 2 -20, Klamparegatan 3-17, Klingners plats, Klostergången 1-15, Mattssonsliden 2-28, Masthuggsliden 1-9, 8-22, Masthuggsterrassen 4-14, 7-9, Rangströmsliden 1-7, Repslagaregatan 4-6, Skepparegången 2-30 och Vaktmästaregången 1-13, 2-18. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som fastigheterna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt.
Kontroll med styrelsen 2021-05-27. Informationen är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Masthugget

Pittoreska landshövdingehus möter bostadskomplex med hamnutsikt

Ta er upp till toppen av Göteborg och njut av en fantastisk utsikt som stäcker sig genom hela Masthugget varifrån härliga vyer sträcker sig över hela staden. Masthugget brukar i dagligt tal delas upp i ”gamla” och ”nya” Masthugget där ”Nya Masthugget” kännetecknas av bostadskomplex med vinkelhus från 60-talet och ”Gamla Masthugget” kännetecknas av de pittoreska landshövdingehusen från 1900-talets början med tillhörande lummiga innergårdar

.

Slottsskogen och närhet till det mesta

Trots goda avgångar med 60-bussen som enkelt tar er in till city är det med lätthet man gärna promenerar då det är gångavstånd till det mesta. Slottsskogen erbjuder stora grönytor som är extra populärt under sommarhalvåret då många packar med sig picknickkorgen och filten och slår sig ner på lämplig plats, här arrangeras även flera event för den intresserade. Med endast 10 minuters promenad från Masthugget finner ni populära Linné där restaurangutbudet är stort och här känner ni av stadens puls.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta