Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Hallegårdsvägen 11

Lerum

131/57 kvm
6 rum
824 kvm
6 100 000 kr (slutpris)
Såld
Besiktigad

Hörntomt i ett familjärt område!

Välkomna till denna välplanerade villa i Lerum om 6 rum och kök som är fördelat på två plan. Huset befinner sig på en hörntomt med en tillhörande stor trädgård som bjuder in till lek och tillställningar. Bostaden erbjuder en generös sällskapsyta i en halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum, fyra sovrum, allrum, hobbyrum, gästtoalett och ett renoverat badrum.
Här bor ni i ett naturskönt område i ett ostört avskiljt läge. Ni finner närhet till kollektivtrafiken som enkelt tar er in till Göteborgs innerstad på ca 20 minuter. Solkatten och Lerum centrum erbjuder flertalet matbutiker, restauranger, skolor och träningsanläggningar. Populära badhuset Vattenpalatset lockar både stora som små.
Slutpris
6 100 000 kr
Antal rum
6 rum & kök, varav 4–5 sovrum
Boarea/biarea
131/57 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1972
Tomtareal
824 kvm
Fast.beteckning
Hallegården 8:3
Gatuadress
Hallegårdsvägen 11
Postadress
44335 Lerum

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Cassandra Jerneklo
Fastighetsmäklare
Cassandra Jerneklo

Bilder och planlösning

 Hallegårdsvägen 11-1
 Hallegårdsvägen 11-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Hallegårdsvägen 11-3
 Hallegårdsvägen 11-4
 Hallegårdsvägen 11-5
 Hallegårdsvägen 11-6
 Hallegårdsvägen 11-7
 Hallegårdsvägen 11-8
 Hallegårdsvägen 11-9
 Hallegårdsvägen 11-10
 Hallegårdsvägen 11-11
 Hallegårdsvägen 11-12
 Hallegårdsvägen 11-13
 Hallegårdsvägen 11-14
 Hallegårdsvägen 11-15
 Hallegårdsvägen 11-16
 Hallegårdsvägen 11-17
 Hallegårdsvägen 11-18
 Hallegårdsvägen 11-19
 Hallegårdsvägen 11-20
 Hallegårdsvägen 11-21
 Hallegårdsvägen 11-22
 Hallegårdsvägen 11-23
 Hallegårdsvägen 11-24
 Hallegårdsvägen 11-25
 Hallegårdsvägen 11-26
 Hallegårdsvägen 11-27
 Hallegårdsvägen 11-28
 Hallegårdsvägen 11-29
 Hallegårdsvägen 11-30
 Hallegårdsvägen 11-31
 Hallegårdsvägen 11-32
 Hallegårdsvägen 11-33
 Hallegårdsvägen 11-34
Fastighetskarta Hallegårdsvägen 11-35
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall belagt med klinkergolv med golvvärme och vitmålade väggar med en tapetserad fondvägg. Här finns plats för avhängning till höger samt en skjutdörrsgarderob med spegelglas.

Sovrum 1-2

På entréplan finns två sovrum, ena sovrummet nås från allrummet som kan göras om till ett sovrum eller kontorsrum om så önskas. I sovrummen finns plats för säng med tillhörande sängbord samt förvaring alternativ ett skrivbord. På golvet ligger parkett.

Gästtoalett

Helkaklade väggar i vitt och mörkt klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod, spegelskåp och golvvärme.

Tvättstuga

Här finns tvättmaskin, torktumlare och duschkabin samt två förvaringsskåp. Innanför tvättstugan finns ett pannrum.

Hobbyrum

Stort hobbyrum som kan inredas som ett spelrum, gym eller varför inte en mysig biosalong?
Här finns även en matkällare med god förvaring.

Övre plan

Kök/Vardagsrum

Halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum som erbjuder en generös sällskapsyta. Kök från Marbodal med god förvaring och ovan arbetsbänken sitter mörkt kakel. Maskinparken består av spishäll, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl i fullhöjd. Här finns plats för ett större matbord för ca 6-8 personer invid fönsterparti. Centrerat i köket finner ni även en köksö där det finns plats för två barstolar. Härifrån nås bostadens balkong med många soltimmar.

Vardagsrummet är ljust och här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusa. Dem stora fönsterpartierna ger ett fantastiskt ljusinsläpp från två olika väderstreck. Härifrån nås den härliga altanen som delvis är inglasad.

Sovrum 3-4

Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i flertalet garderober. På golvet ligger parkett och väggarna är vita, det ena sovrummet har en fondvägg som ger en trevlig känsla.

Badrum

Renoverat helkaklat badrum med vitt kakel och ljusgrått klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork, golvvärme, förvaringsskåp och dusch med vikbara dörrar.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Suterränghus
Byggnadsår
1972
Fasad
Trä och tegel
Stomme
Trä, Murverk
Fönster
2-glas kopplade och 3-glas isolerfönster
Plåtarbete
Plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Luft/Vatten-värmepump
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Självdrag
Renovering
2021 - Badrum övre plan
2020 - Installerat pax fläktar i våtrummen
2020 - Hobbyrum entréplan
2017 - Fasad + vindskivor sydvästgavel och markistyger
2016 - Tvättstuga och golvbrunnar entréplan samt nya vitvaror i köket
2016 - Nya altan/balkongdörrar, parkettgolv vardagsrum/kök, tvättmaskin, kyl.
2014 - Panel på balkong
2012 - Nybyggt uterum
2011 - Gästtoalett
2009 - Golv entréplan
2007 - Dränering inkl. isolering grund
2004 - Nytt tak inkl. råspont, pappa, läkt, pannor, plåtar och jordfelsbrytare
2002 - Luf/vatten värmepump
1999 - Kök

Driftkostnader

Uppvärmning
17 986 kr
Vatten/avlopp
9 799 kr
Försäkring
5 096 kr
Antal personer i hushållet
5 st
Summa
32 881 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
Driftkostnaderna kan variera beroende på boendesituation. Posten VA avser även renhållning. Posten uppvärmning avser även el.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja
Säljarförsäkring
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2019-02-12)
Prestanda
68 kWh/m2/år
Primärtenergital
118 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 910 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1972
Byggnadsvärde
1 738 000 kr
Markvärde
1 172 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan

Lerum

Aktiv kommun med närhet till mycket!

I Lerum finns det mesta ni kan tänkas intressera er av inom kort avstånd. Här finner ni ett vattenpalats som är populärt bland de små, ett stort bibliotek med stort urval av böcker, kurser i allt från slöjd till snickeri och sotning. Träningsanläggningarna är flera och tack vare närheten till naturen tas gärna en härlig promenad.

Hulan levererar det bästa av både stad och lantliga möjligheter. Här finns det löpgrupper som är ute och springer i skogen, en segelklubb samt innebandy, judo, fotboll och friidrottsklubbar för både vuxna och barn - dessutom en ridklubb i närheten. Stenkullen erbjuder en ishall för både ishockey och konståkning.Lätt att färdas kollektivt!

Pendeltåget tar er enkelt till Centralstationen i Göteborg och det tar endast ca 15 minuter. Vid pendels finns det pendelparkeringar för både bil och cykel där det även finns vajrar för att låsa fast cykeln vid parkeringen.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta