Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Söndagsgatan 7

Kortedala

2 rum
54 kvm
1 595 000 kr (slutpris)
3 617 kr/mån
Såld

Ljus tvårummare med tidstypisk fiskbensparkett!

En välplanerad 2a med genomgående ljusa ytskikt finns nu till salu i Kortedala. Här erbjuds ett stort sovrum med goda förvaringsmöjligheter i ett flertal inbyggda garderober, ett vardagsrum med ljusinsläpp från två väderstreck och en anslutande balkong i västerläge samt ett helkaklat badrum. Köket går i vitt och inrymmer ett större matbord.
Här bor ni i närheten av restauranger, kollektivtrafik och Lärjeåns populära promenadslingor. Matbutik befinner sig inom ett kortare gångavstånd och det finns även träningsanläggningar.
Slutpris
1 595 000 kr
Månadsavgift
3 617 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV, balkongtillägg samt bredband.
Boarea
54 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.27828%
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1956
Lgh.nr
209
Gatuadress
Söndagsgatan 7
Postadress
41541 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Söndagsgatan 7-1
 Söndagsgatan 7-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Söndagsgatan 7-3
 Söndagsgatan 7-4
 Söndagsgatan 7-5
 Söndagsgatan 7-6
 Söndagsgatan 7-7
 Söndagsgatan 7-8
 Söndagsgatan 7-9
 Söndagsgatan 7-10
 Söndagsgatan 7-11
 Söndagsgatan 7-12
 Söndagsgatan 7-13
 Söndagsgatan 7-14
 Söndagsgatan 7-15
 Söndagsgatan 7-16
 Söndagsgatan 7-17

Rumsbeskrivning

Hall

Laminatgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning.

Vardagsrum

Vitmålade väggar och fiskbensparkett. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Härifrån nås bostadens balkong i västerläge.

Kök

Laminatgolv och vitmålade väggar. Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan den rostfria arbetsbänken sitter vitt kvadratiskt kakel som stänkskydd. Maskinparken är utrustad med hällspis, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.
Gott om plats för ett matbord för minst 4 personer.

Sovrum

Vita väggar och laminatgolv. Här inryms dubbelsängen med tillhörande sängbord och gott om förvaringsplats finns i flera inbyggda garderober.

Badrum

Helkaklade vita väggar med ljust klinkergolv och golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, handdukstork samt dusch. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Förråd

Till bostaden hör källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1956
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F & Självdrag
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
3 300 kr
Försäkring
840 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 140 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-01-05)
Prestanda
99 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Kortedala i Göteborg
Org.nummer
757200-9160
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
349 st varav 1 st hyresrätt(er)
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Inre reparationsfond
4 018 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1997 fönstren byttes till 3-glas.
1998-2000 stambyte gjordes och i samband med det fick alla nya badrum och jordfelsbrytare installerades i samtliga lägenheter.
2004-2006 trapphus och tvättstugor renoverades.
2010 dränering runt husen och i samband med det har man även gjort i ordning gångbanor, rabatter och parkeringsplatser. Man ordnade även en trevlig gemensam grillplats.
2010 nya garageportar på termogaragen samt asfaltering.
2012-2013 utbyte av låssystemen
2015 reparation av hissar, el, värme och vatten, ventilations och radonkontroll med åtgärder. Nu är samtliga värden godkända av Miljöförvaltningen.
2016 renovering och utbyggnad av balkongerna samt takbyte på låghusen. Balkongerna byggdes ut ca 40 cm. Inglasning av balkongen erbjöds mot en kostnad.
2017 fyra torkrum kaklades om, ny belysning på parkeringsplatserna nere vid macken, nya värmerör har installerats och hissarna har reparerats
2019 nytt bredband 1000/1000 Mbit/s
2020 utfördes löpande utbyte av fasadbelysning, belysning i allmänna utrymmen tec till mer energisnåla alternativ.

just nu pågår relining av bottenplattan, därefter kommer det att bli ventilationen i låghusen som kommer ses över, kulvertar, markytor efter det.
Parkering
I föreningen finns 175 parkeringsplatser. Uteplats kostar ca 158 kr/mån, större p-plats samt plats med eluttag kostar ca 185 kr/mån. Det finns 78 garageplatser som kan hyras för ca 328 kr/mån. 3 st MC-rum finns, på Östra Midvintersgatan 12 och 18 samt i blocket Söndagsgatan 1-7. Inom området finns två spolplattor för biltvätt, den ena bredvid garagelängan vid Fastlagsgatan 1-9, den andra vid termogaragen på Söndagsgatan 33-45. Kö i dagsläget.
För besökare finns gott om avgiftsbelagda besöksparkeringar. Mindre mopeder får ställas i cykelförråden medan större mopeder (över 10 l tankvolym) måste parkeras i MC-rum. Separat kö till parkeringsplatserna.
TV/bredband
Kabel-TV levereras via ComHem. Bredband 1000/1000 Mbit/s ingår i månadsavgiften.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget men parkeringsplats/garageplats kan komma att höjas nästa budgetår.
Övrigt
Husen omgärdas av fina grönytor med flera sittplatser och en modern lekplats, bollplan samt grillplats.
Föreningslokalen och bastun finns på Västra Midvintersgatan 6. Nyckel fås mot en depositionsavgift. Motionslokalen ligger i källaren mellan Västra Midvintersgatan 8 och 10. Samtliga ovanstående bokas elektroniskt, på nätet eller via din smartphone. Den finns en hobbylokal och får man gäster kan man boka föreningens gästlägenhet på Västra Midvintersgatan 6 för 250 kr per dygn. Behållare för hushållssopor och kompost finns utplacerade i området. Förvaringsrum för cyklar och barnvagnar finns i alla 10 hus. Till varje lägenhet hör ett eget större förråd samt en matkällare.
Allmänt om föreningen
HSB:s Brf Kortedala är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1954. Den består av 349 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en lägenhet som föreningen använder som gästlägenhet. Lägenheterna är fördelade på 10 hus med adresserna Fastlagsgatan 1-9, Söndagsgatan 1-45, Östra Midvintersgatan 12-18 och Västra Midvintersgatan 6-10. Fastigheterna Kortedala 40:2, 67:1, 68:1, 69:1 och 70:1 innehas med tomträtt som löper till 2034.

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Bifogad årsredovisning är den senaste vi har att tillgå. Kontroll utförd 2021-05-06.

Kortedala

Natur och enkel transport!

I Kortedala befinner sig naturen precis runt hörnet och flera torg erbjuds runtomkring i området. Torgen präglas av konditorier, butiker, fruktaffärer, matbutiker och restauranger.

För en härlig promenad erbjuds Lärjeån och dess djupa dalgångar och vackra promenadstigar i en tät natur. Gillar ni att odla finns flera odlingsområden att välja på; koloni- och fritidshusområdet Klaras Ängar är en grönskande oas som ligger strax väster om Gregorianska gatan.
Från Kortedala är kommunikationerna goda. Ni kan enkelt ta en spårvagn och nå centrala Göteborg på ca 15 minuter med någon av spårvagnslinjerna 6, 7 eller 11.
För de sportintresserad erbjuds bland annat en ishall. Med en kortare bilfärd nås även Kvibergs sportanläggning där det finns klättring, längdskidåkning inomhus och beachvolleyboll.

Flera skolor och barnomsorg!

I Kortedala finns flera kommunala förskolor och en fristående förskola.
Kommunala grundskolor med klasserna F-5 är Ramsdalsskolan på Hundraårsgatan 3 samt Talldungeskolan på Julaftonsgatan 94. Klass F-9 finns på den fristående skolan Assaredsskolan. Utmarksskolan på Aprilgatan 2 är kommunal och har klasserna 6-9. Talldungeskolan och Ramsdalsskolan har fritidsverksamhet - även Kulturskolan på Tideräkningsgatan 3 räknas till fritidshemmen. Skolan är till för barn mellan 6 och 19 år som vill lära sig dansa, spela teater eller instrument, sjunga, måla eller dreja.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta