Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Prilyckegatan 67

Hisings Kärra

3 rum
76 kvm
2 300 000 kr (slutpris)
5 003 kr/mån
Såld

Trea med egen ingång och två balkonger!

Med egen ingång på våning fyra erbjuds denna fina trea med två balkonger. Genomgående ljusa ytskikt och sociala ytor. Bostaden består av ett fullutrustat kök, vardagsrum, två sovrum, klädkammare och ett badrum. Vid ingången nås bostadens första balkong som ligger i österläge, andra balkongen nås från vardagsrummet som ligger i västerläge med eftermiddagssol. Härligt ljusflöde strömmar genom lägenheten tack vare fönster i två olika väderstreck.

Här bor ni med närhet till skolor, matbutiker, vårdcentral och träningsanläggningar. I närheten finns även flera mysiga promenadstråk, Clarebergs ridklubb och expressbuss som snabbt tar er in till Göteborgs innerstad.
Slutpris
2 300 000 kr
Månadsavgift
5 003 kr/mån
Antal rum
3 rum
Inkl. vatten, el, bredband och kabel-tv och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 682 kr/mån för värme är inräknat i månadsavgiften.
Boarea
76 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.27121%
Våningsplan
4 av 6. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1972
Lgh.nr
85
Gatuadress
Prilyckegatan 67
Postadress
42532 HISINGS KÄRRA

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Cassandra Jerneklo
Fastighetsmäklare
Cassandra Jerneklo

Bilder och planlösning

 Prilyckegatan 67-1
 Prilyckegatan 67-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Prilyckegatan 67-3
 Prilyckegatan 67-4
 Prilyckegatan 67-5
 Prilyckegatan 67-6
 Prilyckegatan 67-7
 Prilyckegatan 67-8
 Prilyckegatan 67-9
 Prilyckegatan 67-10
 Prilyckegatan 67-11
 Prilyckegatan 67-12
 Prilyckegatan 67-13
 Prilyckegatan 67-14
 Prilyckegatan 67-15
 Prilyckegatan 67-16
 Prilyckegatan 67-17
 Prilyckegatan 67-18
 Prilyckegatan 67-19
 Prilyckegatan 67-20
 Prilyckegatan 67-21
 Prilyckegatan 67-22
 Prilyckegatan 67-23

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med grå klinker vid entrén ljust laminatgolv tillsammans med vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning på båda sidor.

Kök

Från hallen finner ni det välplanerade köket med plats för matbord för ca 4-6 personer. Skåpsluckor och lådor i björk med rostfria beslag. Ovan bänkskivan i laminat sitter kakel. Den maskinella utrustningen består av en spis, ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

Vardagsrum

Här finns plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Plats finns också för eventuellt matsalsmöblemang eller förvaringsskåp. Vita väggar och på golvet ligger parkett. Härifrån nås bostadens inglasade balkong i västerläge.

Sovrum 1 & 2

Det första sovrummet har plats för en större säng med tillhörande sängbord samt skrivbord om så önskas. Gott om plats för förvaring i skjutdörrsgarderoben. Vita väggar och på golvet ligger laminat.

Det andra sovrummet har plats för större säng med tillhörande sängbord och eventuellt skrivbord. Vita väggar och på golvet ligger laminat.

Klädkammare

Från hallen nås bostadens klädkammare.

Badrum

Helkaklat badrum med utrustning som består av WC, kommod och ovansittande spegel med belysning, dusch, förvaringsskåp samt tvättmaskin.

Balkong 1 & 2

Två balkonger i olika väderstreck! Med egen ingång nås bostadens första balkong som ligger i österläge. Andra balkongen är inglasad och nås från vardagsrummet som ligger i västerläge.

Förråd

Ett förråd tillhör bostaden.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1972
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
4 av 6. Hiss finns.

Driftkostnader

Försäkring
2 000 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
2 000 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-05-08)
Prestanda
149 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 37
Org.nummer
757202-6578
Hemsida
Föreningen äger marken?
Föreningen innehar marken med tomträtt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
400 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen tillåter delat ägandeskap med minsta andel om 10%.
Renoveringar
2006 byttes dörrar ut
2008 byttes fönster ut
2010-2013 blästrades och målades tak
2013 byttes takfläktar
2015 utfördes en relining
Parkering
Föreningen förfogar över 400 parkeringsplatser, varav 147 st är under tak. Parkeringsplats kan hyras för ca 150kr/mån. Carportplats går att hyra för ca 250kr/mån och parkeringsplats med eluttag kan hyras för ca 200kr/mån. Det finns även MC-platser i föreningen som kan hyras för ca 130 kr/månad. I dagsläget är det kö men det finns besöksplatser.
TV/bredband
Kabel-TV via Comhem och bredband via Bredband2 (100 Mbit/s).
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. I dagsläget har föreningen inga planerade avgiftsförändringar.
Övrigt
Till varje lägenhet hör ett förråd. Tillgång finns till båda bastu, solarium och vid fester och andra tillställningar har man möjlighet till att hyra festlokalen "Kärraton". I föreningen finns det även en övernattningslägenhet samt gästparkering. I föreningen finns dessutom ett snickerirum samt målarrum.
Allmänt om föreningen
Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 37 innehar tomträtt till 7 byggnader i Kärra. Under 1972-73 uppfördes på Prilyckegatan 63-85 och Lillekärr Södra 106-162 bostadshus med 400 lägenheter. Total boyta uppgår till 27 331 kvm.

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Bifogad årsredovisning är den senaste vi har att tillgå. Kontroll utförd 2021-04-15.

Hisings Kärra

Vacker natur och aktiviteter för alla

Hisings Kärra, allmänt kallat Kärra, har omkring 11 000 invånare och 3 100 arbetstillfällen. Här finns gott om både små och stora företag. Området var glest befolkat och hade en tydlig jordbruksprägel så sent som på 1970-talet.

Goda kommunikationer

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express på sträckan Gerrebacka–Nordstan–Billdal. På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta