Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Skolvägen 6

Mölnlycke

3 rum
73.7 kvm
2 660 000 kr (slutpris)
4 183 kr/mån
Såld

Stabilt boende i omtyckt område!

Välkomna in i en möblerbar hall med goda förvaringsmöjligheter i den stora klädkammaren. På golvet ligger vackert fiskbensparkett som dansar vidare in i vardagsrummet där ni även når bostadens soldränkta balkong i sydvästläge. De två sovrummen har gott om plats för både säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöbel. Badrummet har extra bekvämlighet med tvättmaskin.
Här bor ni i en stabil och välskött förening med gångavstånd till Wendelsbergsparkens härliga omgivningar och Mölnlycke centrums stora och ännu växande serviceutbud. Ni har direkt närhet till kommunikationer som enkelt tar er in till Göteborg om så önskas.
Slutpris
2 660 000 kr
Månadsavgift
4 183 kr/mån
Antal rum
3 rum
I angiven avgift ingår värme och VA. Obligatoriskt tillägg tillkommer på 115 kr för kabel-tv och bredband via fiber samt 176 kr för balkong och är inräknat i angiven avgift.
Boarea
73.7 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.68129%
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1961
Lgh.nr
49
Gatuadress
Skolvägen 6
Postadress
43530 Mölnlycke

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Skolvägen 6-1
 Skolvägen 6-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Skolvägen 6-3
 Skolvägen 6-4
 Skolvägen 6-5
 Skolvägen 6-6
 Skolvägen 6-7
 Skolvägen 6-8
 Skolvägen 6-9
 Skolvägen 6-10
 Skolvägen 6-11
 Skolvägen 6-12
 Skolvägen 6-13
 Skolvägen 6-14
 Skolvägen 6-15
 Skolvägen 6-16
 Skolvägen 6-17
 Skolvägen 6-18
 Skolvägen 6-19
 Skolvägen 6-20

Rumsbeskrivning

Hall

I hallen ligger vackert fiskbensparkett och väggarna är ljusa. Gott om plats finns för avhängning samt förvaring i garderob och klädkammare.

Kök

Vita skåpsluckor med träknoppar. Ovan arbetsbänken i rostfritt sitter vitt kakel som stänkskydd. Maskinparken är utrustad med hällspis samt kombinerad kyl och frys. Plats för matbord finns för minst 4 personer.

Vardagsrum

Fiskbensparketten leder vidare in i vardagsrummet och här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Härifrån nås bostadens balkong i sydvästläge.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöbel.
Det andra sovrummet har plats för säng med tillhörande sängbord och skrivbord eller förvaringsmöbel.

Badrum

Delvis kaklade väggar i vitt och grön/vit mosaik på golvet. Utrustningen består av WC, handfat med ovansittande spegel, badkar, tvättmaskin samt förvaringsskåp. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
2 000 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
5 600 kr
Driftkostnaden är uträknad enligt schablon på en bostad med två personer. Kostnaderna kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-04-08)
Prestanda
112 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Tulpanen
Org.nummer
752000-0576
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
180 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Inre reparationsfond
8 669 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2003-2004 övergick föreningen till fjärrvärme, vilket har bidragit till minskade värmekostnader. Nya säkerhetsdörrar har installerats till källare. Service och utbyte av filter på samtliga torktumlare. Uppgradering av TV-anläggningarna har utförts. Upprustning av föreningens balkonger.
2007 samtliga fönster och balkongdörrar byttes ut till 3-glasfönster. Lekplatserna har rustats upp, samtliga torkrum har målats om, brunnar ute på parkeringen har renoverats och nya centrifuger till samtliga tvättstugor har installerats. Föreningen har även investerat i ny trädgårdsbelysning och en ny släpkärra som finns för utlåning till de boende.
2008 målades trapphusen om samt ett rum för förvaring av bildäck har upprättats.
2009 dränerades fastigheterna om. Bredbandsanslutningen uppgraderades.
2009-2010 renoverades föreningen och i samband med detta byggdes balkongerna ut.
2012-2013 utfördes inplastning av befintliga vatten- och avloppsstammar
2015 genomfördes dränering på 8:ans och 10:ans gård och det fogades om på vissa utsatta gavelpartier. Nya badrumsfläktar har satts in i samtliga badrum på 8:ans och 10:ans gård.
2017-2018 underhåll av tak, dränering och omfogning av fasader.
2019 utfördes reparationer i tvättstugor & torkrum och samtliga brunnar spolades på gården. Fritidslokalen upprustades med nytt kylskåp, bäddsoffor, ljus samt bord.
Parkering
I föreningen finns 143 parkeringsplatser att hyra.
TV/bredband
Kabel-TV via Zappa. Med 21 kanaler som ingår i grundutbudet. Internetanslutning via fiber med upp till 1000 Mbit/s finns att beställa via Alltele, som föreningen har avtal med.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
I föreningen finns en gemensam innergård med stora plana gräsytor, fina planteringar, lekplats samt en grillplats med murad grill.
Cykelförråd, källarförråd och tvättstuga finns samt en fritidslokal som kan användas som övernattningslägenhet vid besök eller till mindre tillställningar.
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Hulebäck 1:1631, 1:621 och 1:632 i Härryda. Föreningen bildades 1963 och består av 180 bostadsrättslägenheter samt 9 lokaler varav 2 är bostadsrätter. Föreningsexpeditionen är belägen på Skolvägen 10 C.

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Bifogad årsredovisning är den senaste vi har att tillgå. Kontroll utförd 2021-05-05.

Mölnlycke

Naturskönt – närhet till det mesta

Mölnlycke, ett område präglat av fin natur tillsammans med levande torg och centrum. Bebyggelserna är en härlig blandning av lägenhetshus, villor och radhus. Mitt i centrum ligger populära Hulebäcksgymnasiet där flertalet elever från Göteborg runt om söker sig till. Det finns även förskola och skola för de lite mindre barnen. På torget finner ni café, djurbutik, mataffärer, restauranger och apotek bland annat.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta