Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Gamla Kronvägen 49

Partille Centrum

2 rum
54 kvm
2 100 000 kr (slutpris)
3 629 kr/mån
Såld

Modern tvåa med två uteplatser!

Varmt välkommen till Gamla Kronvägen 49, där denna fina tvårummare om 54 kvm nu presenteras. Bostaden präglas av stilrena och ljusa ytskikt och innergården har allt man kan önska sig däribland växthus för er med gröna fingrar. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum bidrar till en social samvaro och den perfekta platsen för tillställningar. Sovrummet förlängs med en härlig balkong där man med enkelhet får plats med en loungegrupp eller ett caféset. Gott om förvaringsmöjligheter med klädkammare som kan nyttjas som en walk in closet i sovrummet samt garderober i hallen. Badrummet har lyxen att ha en kombimaskin installerad.
I närheten finns träningsanläggningar, matbutiker, shoppinggalleria, goda kommunikationer samt vård och omsorg. Här bor ni i en mysig och naturnära miljö med allt ni behöver precis runt hörnet!
Slutpris
2 100 000 kr
Månadsavgift
3 629 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, bredband, telefoni och digital-TV via Telia triple play. Debitering tillkommer för hushållsel och V/A efter egen förbrukning.
Boarea
54 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.79691%
Andel av årsavgift
0.79691%
Våningsplan
1 av 8. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2019
Lgh.nr
3
Gatuadress
Gamla Kronvägen 49
Postadress
43338 PARTILLE

Budgivning

Högsta bud
2 100 000 kr
Visa budhistorik

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Gamla Kronvägen 49-1
 Gamla Kronvägen 49-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Gamla Kronvägen 49-3
 Gamla Kronvägen 49-4
 Gamla Kronvägen 49-5
 Gamla Kronvägen 49-6
 Gamla Kronvägen 49-7
 Gamla Kronvägen 49-8
 Gamla Kronvägen 49-9
 Gamla Kronvägen 49-10
 Gamla Kronvägen 49-11
 Gamla Kronvägen 49-12
 Gamla Kronvägen 49-13
 Gamla Kronvägen 49-14
 Gamla Kronvägen 49-15
 Gamla Kronvägen 49-16
 Gamla Kronvägen 49-17
 Gamla Kronvägen 49-18
 Gamla Kronvägen 49-19
 Gamla Kronvägen 49-20
 Gamla Kronvägen 49-21
 Gamla Kronvägen 49-22

Rumsbeskrivning

Hall

På golvet ligger 3-stavsparkett och väggarna är vitmålade vilket är genomgående i hela lägenheten. Här finns plats för avhängning samt förvaring i garderober till höger i entrén.

Kök / Vardagsrum

Vitt kök från Vedum med vitvaror i vitt utförande från Siemens. Ovan arbetsbänken i gråmelerad laminat sitter vitt kakel samt bänkbelysning. Maskinparken består av induktionshäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Från köksdelen når ni vardagsrummet som kan möbleras med soffgrupp med tillhörande möblemang, tv-möbel samt matsalsbord för ca 4 personer.

Sovrum

Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i den rymliga klädkammaren och härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Härifrån når ni bostadens balkong i norrläge.

Badrum

Mörkgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Badrummet består av WC, dusch, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp med belysning samt kombimaskin.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2019
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
1 av 8. Hiss finns. Bottenvåning.

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Vatten/avlopp
1 500 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
5 400 kr
Driftkostnader är uträknad per år och kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har valfritt val av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-03-31)
Prestanda
103 kWh/m2/år
Primärtenergital
75 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Uteplats
Ja

Förening

Namn
Brf Lyckan Partille Port
Org.nummer
769631-9909
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
124 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Fastigheten färdigställdes 2019 så inga renoveringar är inplanerade.
Parkering
I föreningen finns garageplats att hyra för 950 kr/månad. Det finns parkeringsgarage med boendeparkering, besöksparkering, handikapplatser och laddningsplats för elbilar.
TV/bredband
Digital-TV, bredbandstelefoni samt fiberbredband via Telia Triple Play som ingår i månadsavgiften.
Föreningens ekonomi
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo.
Övrigt
På innergården finns en gemensam lummig oas där växthus med odlingsmöjligheter och tillhörande förråd finns. Här finns även teknikutrymmen, gemensamt fastighetsförråd, cykelförråd, lekplats samt ett lägenhetsförråd till varje lägenhet på vinden. På taken finns även två gemensamma terrasser på ca 40 respektive ca 70 kvm. Eftermiddagssolen tittar in över husets västra del, medan dess södra del stänger ute ljuden från motorvägen i söder.

Sophantering sker via sopsug med med två fraktioner. Inkastet finns i anslutning till trapphusen.
Allmänt om föreningen
Brf Lyckan tillhör den första etappen av det stora projektet Partille Port som är en ny levande stadsdel mitt i Partille centrum. Föreningen bildades 2016 och äger fastigheten Partille 11:67 där 124 lägenheter har uppförts på adresserna Gamla Kronvägen 49 samt Portstråket 18-22. Fastighetens totala boarea är 6 872 kvm och fastigheten avser även komplementbyggnader och parkeringsplatser i garage. I bottenvåningen ligger närservice såsom Coop, café, apotek och träningsanläggning. Brf Lyckan ligger med närhet till skolor, butiker, träningsanläggningar, naturområden, vård och kultur. Härifrån nås Partille Arena, Allum och Säveån till fots.

Kontrollerat med föreningen 2023-02-01. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Partille Centrum

Partille


I Partille bor ni med närhet till både natur och stadsliv. Det är bara att ta för sig av det bästa av båda. Från Partille Centrum nås stan på 10 minuter med bil, buss eller tåg. Bekvämt och enkelt! Att bo i Partille innebär därför stor valfrihet mellan pulsen i stan och den lilla kommunens lugn.


Partille är till ytan en av Sveriges minsta kommuner, men har 36 000 invånare och är därmed tillräckligt stort för att erbjuda all tänkbar service. I hjärtat av området finns affärscentrumet Allum som med sitt stora utbud erbjuder ca 80 butiker.


Kommunen består av fyra geografiska delar; Partille, Sävedalen, Jonsered och Öjersjö. Det finns många varierande miljöer, spännande bergspartier, slättlandskap, vidsträckta skogsområden och många vattendrag att besöka.


Partille är också känt för sitt aktiva idrottsliv där ni finner många möjligheter till olika aktiviteter. Det mesta på gång- eller cykelavstånd från ditt eget hem.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta