Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Batterigatan 1H

Gamlestaden

2 rum
52 kvm
2 210 000 kr (slutpris)
2 320 kr/mån
Såld

Fantastisk 2:a med låg avgift!

Nu har ni chansen att förvärva en modern tvåa i Gamlestaden med MYCKET LÅG MÅNADSAVGIFT. Redan i hallen välkomnas ni av ett vackert plankgolv och ljusa väggar som även leder er in till köket. Lägenheten präglas av en öppen social planlösning mellan vardagsrum och kök där det även förgylls av en inbyggd vinkyl. Fullutrustat kök med diskmaskin och helkaklat badrum med tvättutrustning som gör vardagslivet extra bekvämt. Stora fönsterpartier i två väderstreck bidrar till en härlig och rymlig känsla.

Här i Gamlestaden bor man med närhet till förskolor, skolor samt mataffärer, restauranger och butiker. Via kollektivtrafiken når du centrala Göteborg på endast ett fåtal minuter.
Slutpris
2 210 000 kr
Månadsavgift
2 320 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband (250/50 hastighet).
Boarea
52 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
3.1477%
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1948
Lgh.nr
15
Gatuadress
Batterigatan 1H
Postadress
41516 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Batterigatan 1H-1
 Batterigatan 1H-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Batterigatan 1H-3
 Batterigatan 1H-4
 Batterigatan 1H-5
 Batterigatan 1H-6
 Batterigatan 1H-7
 Batterigatan 1H-8
 Batterigatan 1H-9
 Batterigatan 1H-10
 Batterigatan 1H-11
 Batterigatan 1H-12
 Batterigatan 1H-13
 Batterigatan 1H-14
 Batterigatan 1H-15
 Batterigatan 1H-16
 Batterigatan 1H-17
 Batterigatan 1H-18
 Batterigatan 1H-19
 Batterigatan 1H-20
 Batterigatan 1H-21

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med ljust plankgolv och ljusa väggar. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i en stor platsbyggd garderob.

Kök / Vardagsrum

Väldisponerat kök med vita skåpsluckor. Ovan den vita bänkskivan sitter en grå stenskiva som stänkskydd. Ett fönster ovanför diskbänken bidrar med fint ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin, kombinerad kyl/frys samt vinkyl. Härlig öppen yta och känsla av gemenskap samt bra förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande. Ljust målade väggar tillsammans med plankgolv.

Vardagsrummet erbjuder ett fint ljusinsläpp tack vare fönster i två väderstreck. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och tv-möbel samt matsalsgrupp för 4 personer. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i platsbyggd garderob. Ljust plankgolv tillsammans med ljust målade väggar.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt blankt kakel och mörkgrått klinkergolv. Inredningen består av wc, handfatskommod med tillhörande spegelskåp, förvaringsskåp, handdukstork, duschhörna med glasdörrar samt tvättmaskin.

Förråd

Till bostaden hör två förråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1948
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Renovering
2019 - Målat om i sovrummet.
2020 - Byte av dörrar till sovrum och badrum samt målat garderoben i hallen.
2021 - Renovering av kök.

Driftkostnader

Hushållsel
6 000 kr
Försäkring
1 536 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
7 536 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-12-22)
Primärtenergital
119 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Förening

Namn
SKF:s Anställdas BRF nr 7
Org.nummer
757201-9136
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt och omförhandling år 2028.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
32 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1979 utfördes ett stambyte
1980 byttes elstammarna

Föreningen har nyligen gjort några stora investeringar som:
- dränering av hela baksidan av huset samt kortsidan mot berget
- anläggning av ny gräsmatta samt plantering av några nya buskar
- asfaltering av hela parkeringen samt linjemålning med numrering av P-platser
Parkering
Föreningen förfogar över ett antal garage- och parkeringsplatser med separata köer. Parkeringsplats kan hyras för 175 kr/månad och garageplats kan hyras för 420 kr/månad. I dagsläget är det kö till garageplatserna men det finns lediga parkeringsplatser. En liten höjning av hyran kommer att ske under våren 2023.
Gemensamma utrymmen
På framsidan huset finns det två cykelställ och i källaren finns det cykelställ i två cykelutrymmen.
I källargången vid 1 E finns föreningsrummet som används till bland annat styrelsemöten. Rummet kan också bokas av bostadsrättshavare för till exempel en fest eller övernattningar. Bokning görs på tavla utanför rummet. En mindre avgift tas ut vid övernattningar.
TV/bredband
Föreningen har gruppavtal med Tele2 för bredband och digitala TV-kanaler
Föreningens ekonomi
Föreningen sköter den ekonomiska förvaltningen själva. Föreningen har tidigare haft december som avgiftsfri månad.
Övrigt
Till varje lägenhet hör ett vinds- och källarförråd.
I föreningen finns gemensam tvättstuga, föreningslokal, gym och verkstad.
Privat grillplats på baksidan av huset.
Allmänt om föreningen
Brf SKF:s anställdas BRF nr 7. Föreningen äger fastigheten Göteborg Gamlestaden 60:1 med adressen Batterigatan 1. Föreningen består av 32 lägenheter som upplåts med bostadsrätt fördelade på 6 st. 3:or, 18 st. 2:or och 8 st. 1:or.

Kontrollerat med föreningen 2022-10-17. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Gamlestaden

Spännande historia!

Gamlestaden går långt tillbaka och har en intressant historia men även många planerade och pågående projekt. Ungefär där Gamlestadstorget ligger idag fanns på 1500-talet föregångaren till vårt nuvarande Göteborg som kallades Nylöse. När då Göteborg skapades, år 1921, flyttades stadens köpmän in från Nylöse och kvar blev ”gamla staden” och är det vi idag benämner som Gamlestaden. Några hundra år senare står stadsdelen under ständig utveckling och nya bostäder, kontor, butiker och utökad kollektivtrafik har bildats.


Närhet till det mesta

Här bor ni med närhet till det mesta. Det finns inom nära räckhåll flera restauranger, butiker, caféer, matbutiker och träningsanläggningar. Området erbjuder dessutom vårdcentral och flertalet skolor allt från förskola till högstadium. Populära Bellevue marknad har utställare som säljer allt från mat till elektronik och kläder.
Ni tar er enkelt runt Göteborg eller till önskad plats via både buss och spårvagn. Här finns dessutom Pendelstation som åker mellan Trollhättan och Göteborgs Centralstation. Om cykel är att föredra tar ni er enkelt via cykelväg hela vägen in till city.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta