Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Prilyckegatan 173

Hisings Kärra

5 rum
117.5 kvm
7 389 kr/mån

BR-radhus fördelat på två plan!

Snart kan ni förvärva detta populära BR-radhus på Prilyckegatan. Bostadens 117,5 kvm är väldisponerade över två våningsplan där övervåningen har två sovrum samt en klädkammare. På undervåningen befinner sig kök, vardagsrum, sovrum samt en härlig uteplats med förmiddagssol som enkelt möbleras med mat - och loungegrupp. Badrum finns på respektive våningsplan där övervåning har badkar samt tvättutrustning och nedre plan har dusch.

Här bor ni med närhet till fina naturområden, skolor, simhall, ridklubb och Kärra centrum där flertalet servicebutiker finns. Ni kan enkelt ta er in till Göteborgs innerstad via goda kommunikationer.
Månadsavgift
7 389 kr/mån
Antal rum
5 rum
inkl. vatten, kabel-TV och bredband. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 1 026 kr/mån för värme vilket är inräknat i avgiften.
Boarea
117.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.48809%
Andel av årsavgift
1.48802%
Indirekt nettoskuldsättning
212 851 kr
Våningsplan
1 av 1. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1979
Lgh.nr
24
Gatuadress
Prilyckegatan 173
Postadress
42532 HISINGS KÄRRA

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Prilyckegatan 173-1
 Prilyckegatan 173-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Prilyckegatan 173-3
 Prilyckegatan 173-4
 Prilyckegatan 173-5
 Prilyckegatan 173-6
 Prilyckegatan 173-7
 Prilyckegatan 173-8
 Prilyckegatan 173-9
 Prilyckegatan 173-10
 Prilyckegatan 173-11
 Prilyckegatan 173-12
 Prilyckegatan 173-13
 Prilyckegatan 173-14
 Prilyckegatan 173-15
 Prilyckegatan 173-16
 Prilyckegatan 173-17
 Prilyckegatan 173-18
 Prilyckegatan 173-19
 Prilyckegatan 173-20
 Prilyckegatan 173-21
 Prilyckegatan 173-22
 Prilyckegatan 173-23
 Prilyckegatan 173-24
 Prilyckegatan 173-25
 Prilyckegatan 173-26

Rumsbeskrivning

Entré

Innan ni kliver in i hallen möts ni av en trevlig stenlagd entré med gott om plats för utemöbler. Här hittar ni även ett stort förråd som tillhör bostaden.
Hallen är rymlig med bra avhängningsmöjligheter och förvaring i förrådet under trappan. På golvet finner ni laminat som sträcker sig in till köket och väggarna är målade i ljusgrått.

Kök

Renoverat kök från 2015 - Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken sitter vitt kakel. Maskinparken består av hällspis, fläkt, mikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns plats för matbord för ca 4-6 personer intill fönstret.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort med god sällskapsyta, på golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt. Här finns utrymme för soffgrupp med tillhörande möblemang. Från vardagsrummet nås bostadens underbara uteplats, här kan ni sitta i lugn och ro utan någon insyn.

Matsal

Från vardagsrummet nås matsalen som även går att inreda till ett sovrum om så önskas. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt.

Sovrum 1

Från hallen nås bostadens största sovrum. Här får en större säng plats med tillhörande möblemang. God förvaring i en skjutdörrsgarderob. På golvet ligger laminat och väggarna är målade i ljusgrått.

Badrum

Stilrent helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Utrustningen består av WC, handfatskommod, spegelskåp och dusch.

Övre plan

På övre plan finner ni två sovrum, ett badrum samt en klädkammare med goda ytor för förvaring.

Sovrum 2-3

I båda sovrummen finns plats för säng med tillhörande sängbord och skrivbord om så önskas. På golvet ligger laminat och väggarna är målade i vitt.

Badrum

Här erbjuds ännu ett stilrent helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Utrustningen består av WC, handfatskommod, spegelskåp, badkar och tvättmaskin.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1979
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
1 av 1. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
4 200 kr
Försäkring
4 400 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
8 600 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2019-03-26)
Prestanda
150 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja

Förening

Namn
Riksbyggen BRF Göteborgshus nr 41
Org.nummer
757203-0786
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
80 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2006 utfördes omläggning av tak.
2009-10 sattes det in nya fönster, samtliga i föreningen.
2013 installerades nya ytterdörrar.
2014-15 utfördes renovering av fasader
Parkering
Föreningen disponerar över 119 parkerings- / garageplatser , varav 50 parkeringsplatser för en kostnad mellan 75 kr/mån respektive 85 kr/mån med eluttag samt 69 carportplatser som kan hyras till en kostnad om 150 kr/mån. Det är i dagsläget kö till platserna.
TV/bredband
TV och bredband via ComHem Triple Play.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Riksbyggen. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
Föreningen tillhandahåller bland annat bastu, verktygsförråd för nyttjande av trädgårdsredskap, cykelförråd samt föreningslokal med bord och stolar för 30 personer. Mitt i föreningen finns även en stor lekpark med sandlåda, gungor, och klätterställning. Det finns även ett flertal mindre lekområden inom området.Vid infarten till södra parkeringen hittar du även närmaste återvinningsstation.
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Kärra 85:3 i Göteborgs kommun med 80 bostäder uppförda. Byggnaderna är uppförda 1979 med adresserna Prilyckegatan 153-313.

Hisings Kärra

Vacker natur och aktiviteter för alla

Hisings Kärra, allmänt kallat Kärra, har omkring 11 000 invånare och 3 100 arbetstillfällen. Här finns gott om både små och stora företag. Området var glest befolkat och hade en tydlig jordbruksprägel så sent som på 1970-talet.

Goda kommunikationer

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express på sträckan Gerrebacka–Nordstan–Billdal. På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.