Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Gärdegatan 2D

Krokslätt

3 rum
78 kvm
3 900 000 kr (slutpris)
4 387 kr/mån
Såld

Social trea med uteplats i västerläge!

Välkomna till denna trea med genomgående parkettgolv och vita väggar. Ni erbjuds sociala ytor med kök och vardagsrum i en halvöppen planlösning vilket bjuder in till samvaro och gemenskap. Härifrån når man bostadens två sovrum och även den härliga uteplatsen i västerläge. Till sist erbjuds ni ett väl tilltaget och helkaklat badrum med lyxen att ha en egen tvättavdelning i lägenheten.

Här bor ni i ett fantastiskt område med perfekt läge och närhet till det mesta. Ca 10 minuter med spårvagn 2 eller 4 till knutpunkten Korsvägen. I området finns all tänkbar service såsom Ica Maxi, Willys och en av Nordic Wellness största träningsanläggningar. Närhet till grönområden och cykelavstånd till innerstan.
Slutpris
3 900 000 kr
Månadsavgift
4 387 kr/mån
Antal rum
3 rum
inkl. kabel-TV och Internet. (Vatten, värme och hushållsel debiteras ut var tredje månad)
Boarea
78 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.6905%
Våningsplan
1 av 5. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2013
Lgh.nr
41003
Gatuadress
Gärdegatan 2D
Postadress
43167 Mölndal

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Cassandra Jerneklo
Fastighetsmäklare
Cassandra Jerneklo

Bilder och planlösning

 Gärdegatan 2D-1
Planritning Gärdegatan 2D-2
Planritning

Rumsbeskrivning

Hall

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med av hängning och två garderober varav ett städskåp. På golvet ligger parkett och målade vita väggar som är genomgående i bostaden.

Kök/Vardagsrum

Härliga sociala ytor med vardagsrum och kök i en halvöppen planlösning. Här finns plats för soffgrupp, tv-möbel och övrigt möblemang. Fint ljusinsläpp via generösa fönsterpartier. Här ifrån nås bostadens två sovrum.

Vedum kök i vitt med rostfria beslag. God förvaring i flertal skåp och ovan laminatbänkskivan sitter kakelplattor i vitt. Uppgraderade vitvaror går i rostfritt och kommer från Siemens. Vitvarorna består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl och frys. I anslutning finns plats för matbord för ca 6 personer invid fönsterparti.

Master Bedroom

Från vardagsrummet finner ni det stora sovrummet. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och goda förvaringsmöjligheter finns i form av en klädkammare. Här nås bostadens härliga uteplats i västerläge!

Sovrum 1

Bostadens andra sovrum har plats för en säng med tillhörande sängbord och skrivbord om så önskas.

Badrum

Modernt helkaklat badrum - på golvet ligger grått klinkergolv och väggarna har vitt kakel med en fondvägg i grått. Utrustningen består av handfatskommod, spegelskåp med belysning, komfortvärme och duschhörna med rundade vikbara dörrar i klarglas. Här finns även en tvättmaskin och torktumlare som ger lyxen att ha en egen tvättavdelning med avlastningsbänk och skåp för förvaring.

Förråd

Till lägenheten finns ett förråd som tillhör bostaden.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2013
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
1 av 5. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Vatten/avlopp
1 980 kr
Försäkring
720 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
6 300 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2015-08-17)
Prestanda
80 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja

Förening

Namn
BRF Mathildeberg II
Org.nummer
769622-2855
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
58 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Inga planerade renoveringar.
Parkering
Garage med 170 platser för personbilar och elva platser för motorcyklar i fastigheten. Garageplatserna disponeras av föreningens medlemmar som kan hyra garageplats för bil för 750 kronor/månad och för motorcykel för 200 kronor/månad. Det finns även 5 elbilsplatser i garaget, hyran för dem är 1500 kronor/månad.
TV/bredband
Telia erbjuder varje lägenhet bredband, telefoni och TV. Allt går via samma kabelsystem. Alla lägenheter på Mathildeberg har ett bredbandsabonnemang där 100 Mbit hastighet ingår samt fast avgift för IP-telefon. Telia ger varje lägenhet ett basutbud av TV-kanaler som ingår i lägenheten när du flyttar in. Vill du exempelvis beställa fler boxar eller fler kanaler vänligen kontakta Telias kundtjänst.
Föreningens ekonomi
Inga planerade förändringar på månadsavgiften.
Övrigt
Det finns en gemensam gästlägenhet som är tillgänglig för uthyrning till föreningarnas medlemmar och deras gäster. Lägenheten innehåller ett pentry, bord och stolar, en stor bäddsoffa samt ett fullt utrustat badrum.

Det finns två soprum för hushållsavfall.

Varje bostadsrätt har ett eget förråd på garageplan eller på plan ett.

Cykelförråd finns i källaren. Du hittar cykelförrådet i trapphuset för 2C. Om du kommer från parkeringsgaraget så ligger cykelförrådet direkt på vänster sida
Allmänt om föreningen
På gränsen mellan Göteborg och Mölndal, i korsningen mellan Krokslätts Parkgata och Gärdegatan, ligger bostadsrättsföreningarna Mathildeberg I, II och III. Det finns totalt 146 lägenheter i bostadsrättsform, en butikslokal samt garage med 175 parkeringsplatser för personbilar och elva parkeringsplatser för motorcyklar.

Mathildeberg är ett attraktivt boende med spännande arkitektur i ett fantastiskt läge med närhet och bra kommunikation både till Göteborgs och Mölndals innerstäder, samtidigt som fastigheten är granne med ett idylliskt villaområde och Safjällets vackra natur.

Fastigheten är byggd i flera etapper med projektstart 2010. Den tredje och sista etappen färdigställdes i slutet på mars 2014

Krokslätt

Historisk stad under ständig utveckling

Mölndals innerstad nås enkelt via buss, bil, spårvagn, cykel och pendeltåg. Staden står under ständig utveckling och nya områden bildas med fler bostäder, butiker och restauranger.
Historian i Mölndal går långt tillbaka och något som kännetecknas väl är Muséerna i Kvarnbyn, där forsen som även porlade genom staden för ca 1 000 år sedan finns kvar än idag. Området präglas idag av pittoreska trähus belägna på kullerstensgator. Här kan ni kring juletid hitta mysiga julmarknader.

Shopping, restauranger och vård

Mölndal galleria som färdigställdes september 2017 erbjudet flertalet butiker med allt från skor, kläder och telefoni till matbutiker, apotek och restauranger. I centrum finner ni även ett stort bibliotek, bank, flera skolor och vårdcentraler. Här finns allt ni kan tänkas behöva inom kort avstånd.

Populära resmål

Gunnebo Slott och Trädgårdar är en populär destination för såväl turister som stadsborna tack vare sin vackra placering mitt emellan Stensjön och Rådasjön. I närheten kan ni hyra kanoter och paddla i båda sjöarna men även spela minigolf med fin utsikt över sjön.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta