Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Stenbacken 4B

Bagaregården

3.5 rum
114 kvm
4 600 000 kr (slutpris)
5 372 kr/mån
Såld

Modern etagelägenhet med balkong!

Välkomna till denna moderna etagelägenhet om 3,5 rok belägen i mysiga Munkebäck. Bostaden genomsyras av ett härligt ljusinsläpp med fönster i tre väderstreck vilket bidrar till känslan av rymd. På entréplan finner ni ett ljust och fräscht kök med plats för ett större matbord. Köket är fullutrustat med dubbla kyl och frys samt en integrerad kombimaskin för tvätt och torktumling av kläder. I anslutning till köket har ni bostadens balkong där morgon- eller kvällskoppen kan drickas. Vidare finner ni master bedroom med fönster i två väderstreck och gott om förvaringsmöjligheter. Helkaklat badrum med dusch. Ta er upp en våning till det mysiga vardagsrummet med synliga takbjälkar och en braskamin som värmer gott under vinterhalvåret. Här har ni också bostadens andra sovrum tillsammans med ytterligare ett helkaklat badrum som istället är utrustat med ett badkar. Här har ni ett hem att trivas i!

I närheten finner ni fina promenadstråk däribland Skatås och även flertalet caféer, restauranger och matbutiker. Här finner ni goda kommunikationer som på några minuter tar er in till Göteborgs innerstad.
Slutpris
4 600 000 kr
Månadsavgift
5 372 kr/mån
Antal rum
3.5 rum
I avgiften ingår värme, varmvatten, sophämtning samt bostadsrättstillägg.
Boarea
114 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
19.4839%
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1972
Lgh.nr
8
Gatuadress
Stenbacken 4B
Postadress
41672 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Stenbacken 4B-1
 Stenbacken 4B-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Stenbacken 4B-3
 Stenbacken 4B-4
 Stenbacken 4B-5
 Stenbacken 4B-6
 Stenbacken 4B-7
 Stenbacken 4B-8
 Stenbacken 4B-9
 Stenbacken 4B-10
 Stenbacken 4B-11
 Stenbacken 4B-12
 Stenbacken 4B-13
 Stenbacken 4B-14
 Stenbacken 4B-15
 Stenbacken 4B-16
 Stenbacken 4B-17
 Stenbacken 4B-18
 Stenbacken 4B-19
 Stenbacken 4B-20
 Stenbacken 4B-21
 Stenbacken 4B-22
 Stenbacken 4B-23
 Stenbacken 4B-24
 Stenbacken 4B-25
 Stenbacken 4B-26
 Stenbacken 4B-27
 Stenbacken 4B-28
 Stenbacken 4B-29
 Stenbacken 4B-30
 Stenbacken 4B-31
 Stenbacken 4B-32
 Stenbacken 4B-33

Rumsbeskrivning

Hall

Praktiskt klinkergolv i grått som sedan övergår till vit mattlackad ekparkett tillsammans med väggar målade i en ljusgrå ton. Här finns plats för avhängning samt förvaring i klädkammare.

Kök

Vitt IKEA-kök från 2017. Ovanför den mörka bankskivan sitter stora mökgrå kakelplattor som tillsammans gör ett snyggt avbrott mot det annars vita. Maskinparken är utrustad med spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, mikro, dubbla kyl och frys samt en kombinerad tvätt- och torktumlare. Plats för matbord för upp till 10 personer. Härifrån nås även bostadens härliga balkong. Vita väggar tillsammans med vit mattlackad ekparkett.

Master bedroom

Väl tilltaget sovrum med gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Flertalet garderober erbjuder förvaringsmöbler. Fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Vita väggar tillsammans med vit mattlackad ekparkett.

Badrum

Helkaklat badrum i en mellangrå ton som renoverades under 2017. Utrustningen består av WC, vit handfatskommod med ovansittande spegelskåp, handdukstork, duschhörna samt golvvärme.

Övre plan

På övre plan är det väl tilltagna vardagsrummet beläget. Här har ni synliga takbjälkar med spotlights och en braskamin vilka ger en härlig karaktär till rummet. Plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang.

Sovrum

Bostadens andra sovrum har även det plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Alternativt en mindre säng tillsammans med en kontorshörna om så önskas. Blågröna väggar och mattlackad ekparkett.

En anslutande klädkammare erbjuder förvaringsmöjligheter.

Badrum

På övre plan finner ni bostadens andra helkaklade badrum som även det renoverades under 2017. Här består utrusningen av en WC, handfatskommod med ovansittande spegel som har inbyggd bluetooth högtalare, bubbelbadkar samt golvvärme. Ett takfönster erbjuder bra med ljusinsläpp.

Rumsdisponering

4 RoK enligt lägenhetsförteckningen men är ombyggd och disponeras idag som 3,5 RoK.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1972
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej. Våning 2 & 3, etagelägenhet.

Driftkostnader

Hushållsel
8 340 kr
Försäkring
1 476 kr
Summa
9 816 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-01-29)
Prestanda
116 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Uteplats
Balkong i sydöstläge, 2,2 kvm.

Förening

Namn
Brf Stenbacken 4
Org.nummer
769608-5583
Föreningen äger marken?
Ja.
Antal lägenheter
8 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Renoveringar
1990 rotrenovering
2003 trapphusen och fönstren renoverades.
2020 slipning och målning av trapphus, källare och soprum. Spolning och filmning av stammar och rör.
2021 byte av samtliga entré-, källar-,soprum- och garageportar. Byte av lägenhetsdörrar till branddörrar, byte av samtliga fönster samt satt in persienner och nya fönsterbrädor i lägenheterna. Målning av balkongräcken och nya hyllor i sopprum. Ny utemiljö med soldäck med spaljetak, cykelförråd, dränering, nya stuprör, nya entrétak, trapporna utomhus har lagts om och staket och ny utomhusbelysning har satts upp. 5 nya parkeringsplatser har även anlagts.

Kommande renoveringar
Ny trall till balkongerna, kodlås till cykelförrådet ska monteras, målning av grund och däckförrådet, samtligt ska färdigställas hösten 2021.
Parkering
Föreningen har två garageplatser samt en 6 fristående parkeringar. Till garagen är det separat kö. Det finns en parkering till varje lägenhet och om någon inte vill hyra sin plats kommer dessa hyras ut eller fungera som besöksparkeringar, idag finns det därför två besöksparkeringar. En plats kostar 450 kr/mån.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Avgiften kommer höjas med ca 4% under oktober 2021.
Övrigt
Det finns cykelförråd, däckförråd, källarförråd och tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Trappstädning sköts av medlemmarna själva enligt ett rullande schema. Föreningen har två egna uteplatser. Det finns en loungegrupp och ett stort bord med sex stolar, varje uteplats har en tillhörande grill.
Allmänt om föreningen
Brf Stenbacken 4 registrerades hos bolagsverket 2002 och förvärvade året därpå fastigheten med beteckning Bagaregården 23:1. Fastigheten bebyggdes 1942 med ett flerbostadshus om 516 kvadratmeter fördelat på 8 bostäder. Alla lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. För att hålla kostnaderna nere så sköts fastigheternas löpande underhåll av medlemmarna själva.

Informationen är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Kontrollerat med styrelsen 2021-06-08.

Bagaregården

Storstadsmiljö möter naturområden

Bagaregården är ett perfekt bostadsområde för er som vill ha närhet till storstadspulsen inne i Göteborgs innerstad men samtidigt kunna ta en lugn promenad i skogen. Tar ni er högst upp i området finner ni en platå med slående utsikt över Göteborg. Med goda och många kommunikationsmöjligheter tar ni er enkelt in till city eller till närliggande områden såsom Redbergsplatsen, Härlanda park eller Örgryte.
På praktiskt cykelavstånd nås Skatås – en omtyckt motionsanläggning med såväl gym, fotbollsplan och motionsslingor. I närheten finner ni även Delsjön där bad på sommarhalvåret är mycket populärt men även lika populärt resterande delar av året tack vare de stora motionsspåren.

Stort utbud på service!

För den kulturintresserade har ”Kulturhuset Kåken” i Härlanda park många arrangemang. Här erbjuds filmvisningar, föreläsningar, vernissager, konserter och barnteater. I närområdet finner ni även stort serviceutbud med både matbutiker där Tempo-butiken på Sofiagatan är populär för snabbhandlingen men även den större ICA-butiken på Munkebäckstorget. Olskrokstorget erbjuder torghandel i form av fiskebodar, apotek, matbutik samt mindre servicebutiker.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta