Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Fredåsgatan 12A

Krokslätt

3 rum
80 kvm
3 000 000 kr (slutpris)
4 937 kr/mån
Såld

Välplanerad och mysig 3:a i populära Krokslätt. Här bor ni i en stabil förening!

Välplanerad trea om ca 80 kvm i mycket gott skick, här är det bara att flytta in. Rymliga rum och med plats för en trevlig matgrupp mellan det moderna köket och det mysiga vardagsrummet. Charmiga detaljer som det fina plankgolvet finns välbevarat. Brf Haren är en välskött förening med en mysig innergård för medlemmarna att nyttja.

Här bor ni med perfekt läge, endast några minuter med spårvagn till Mölndals centrum, city och till knutpunkter som Korsvägen. I närområdet finns all tänkbar service såsom mataffärer, gym, skola och trevlig grönområden.
Slutpris
3 000 000 kr
Månadsavgift
4 937 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud).
Boarea
80 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.28836%
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1929
Lgh.nr
F12004
Gatuadress
Fredåsgatan 12A
Postadress
43167 Mölndal

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sofia Larsson
Fastighetsmäklare
Sofia Larsson

Bilder och planlösning

 Fredåsgatan 12A-1
 Fredåsgatan 12A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Fredåsgatan 12A-3
 Fredåsgatan 12A-4
 Fredåsgatan 12A-5
 Fredåsgatan 12A-6
 Fredåsgatan 12A-7
 Fredåsgatan 12A-8
 Fredåsgatan 12A-9
 Fredåsgatan 12A-10
 Fredåsgatan 12A-11
 Fredåsgatan 12A-12
 Fredåsgatan 12A-13
 Fredåsgatan 12A-14
 Fredåsgatan 12A-15
 Fredåsgatan 12A-16
 Fredåsgatan 12A-17
 Fredåsgatan 12A-18
 Fredåsgatan 12A-19
 Fredåsgatan 12A-20
 Fredåsgatan 12A-21
 Fredåsgatan 12A-22
 Fredåsgatan 12A-23
 Fredåsgatan 12A-24

Rumsbeskrivning

Hall

Ljus och luftig hall som binder samman bostadens alla rum. Grått klinkergolv som fortsätter in i matsal och kök och vitmålade väggar. Förvaring finns i en klädkammare samt en skjutdörrsgarderob.

Kök & matplats

Modernt kök med svarta luckor, stänkskydd i olika gråa toner över den gråa arbetsbänken. Väggarna är vitmålade. Köket rymmer gott om förvaring och erbjuder bra arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl & frys, inbyggd mikro, spishäll, ugn och diskmaskin samt tvättmaskin. I anslutning till köket ligger matplatsen som rymmer ett större middagsbord.

Vardagsrum

I vardagsrummet finns plats för en större soffgrupp med tillhörande tv-möbel samt övrigt möblemang eller förvaring om så önskas. Ljus plankgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 1& 2

Här erbjuds två rymliga sovrum. Ljus plankgolv i båda sovrummen och i sovrum 1 är väggarna målade i grått och förvaring i form av en garderobsvägg med skjutdörrar. Sovrum 2 har målade väggar i ljusgrönt och en inbyggd garderob.

Badrum

Badrummet är renoverat i samband med föreningens renovering och är helkaklat i ljusa färger. Inredningen består av duschhörna, toalett, spegelskåp och handfat.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
6 000 kr
Försäkring
3 216 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
9 216 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2012-07-11)
Primärtenergital
102 kWh/m2/år

Tomt/uteplats

Förening

Namn
Brf Haren i Krokslätt
Org.nummer
769614-9355
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
102 st varav 4 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1978 genomfördes stambyte.
2007 installerades fjärrvärme. Under samma år renoverades tvättstugorna.
2009 renoverades samtliga badrum.
2010 genomfördes spolning och recover av stammarna. Under samma år målades fasaderna, genomfördes dränering runt delar av fastigheten. Föreningen anordnade permanenta grillar på innergården. Man har även installerat nya portlås.
2013/2014 installerades ny ventilation. Under samma år gjordes en översyn av yttertak, målning mm.

Relining har genomförts i stort sett i hela huset sedan 2017, just nu återstår det en del som planeras avslutas under 2021.
Planerat 2021: OVK-besiktning, översyn fågelsäkring samt renovering av hyresrätter inför försäljning.

Se årsredovisning för mer info.
Parkering
Brf Haren i krokslätt äger ingen parkering. Det finns kommunala samt stora privatägda parkeringar i området.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till ComHem numera Tele2:s nät. Detta innebär att varje hushåll har valfrihet att själv beställa ComHem numera Tele2:s olika erbjudanden inom TV, bredband och telefoni. Kostnaden står hushållen själva för. Ett basutbud i analog kabel-TV ingår i avgiften.
Föreningens ekonomi
Avgiften höjdes senast 2021-01-01 med 2%. I dagsläget finns det inga beslut om höjningar av avgiften.
Övrigt
De sex gemensamma tvättstugorna är belägna på Krokslättsgatan 3 B, Fredåsgatan 12 B, Fredåsgatan 14 A, Fredåsgatan 16 A, Fredåsgatan 18 C. Det finns även cykelrum och gemensamma grillplatser på gården för medlemmarna kan nyttja.

Det finns ett utrymme där man kan förvara sin cykel eller barnvagn. Ingång via Åbäcksgatan 2 A, Fredåsgatan 18C samt Åbäcksgatan 2B.
Allmänt om föreningen
Brf Haren är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen köpte fastigheten år 2006 (äger marken). I föreningen finns 102 lägenheter, varav 4 st upplåts med hyresrätt. I föreningen finns även 2 hyresrättslokaler.

Brf Haren i krokslätt ingår i en samfällighet med Brf Haren 15, där ingår delar hela innergården, sophus samt cykelställ på gården.

Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.
Föreningskoll 2021-05-24.

Krokslätt

Historisk stad under ständig utveckling

Mölndals innerstad nås enkelt via buss, bil, spårvagn, cykel och pendeltåg. Staden står under ständig utveckling och nya områden bildas med fler bostäder, butiker och restauranger.
Historian i Mölndal går långt tillbaka och något som kännetecknas väl är Muséerna i Kvarnbyn, där forsen som även porlade genom staden för ca 1 000 år sedan finns kvar än idag. Området präglas idag av pittoreska trähus belägna på kullerstensgator. Här kan ni kring juletid hitta mysiga julmarknader.

Shopping, restauranger och vård

Mölndal galleria som färdigställdes september 2017 erbjudet flertalet butiker med allt från skor, kläder och telefoni till matbutiker, apotek och restauranger. I centrum finner ni även ett stort bibliotek, bank, flera skolor och vårdcentraler. Här finns allt ni kan tänkas behöva inom kort avstånd.

Populära resmål

Gunnebo Slott och Trädgårdar är en populär destination för såväl turister som stadsborna tack vare sin vackra placering mitt emellan Stensjön och Rådasjön. I närheten kan ni hyra kanoter och paddla i båda sjöarna men även spela minigolf med fin utsikt över sjön.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta