Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Arvesgärde 2

Tuve

3 rum
81.5 kvm
2 400 000 kr (slutpris)
5 750 kr/mån
Såld

Modern och välplanerad trea med inglasad balkong. Hiss finns!

Nu ges chansen att förvärva en fint renoverad trea i Arvesgärde. Köket erbjuder smarta lösningar, bra med förvaring och arbetsyta. Stilrena färgval och hög standard. Trevlig matplats vid fönstret som avgränsar mot den härliga inglasade balkongen. Två rymliga sovrum och ett stort vardagsrum med flera olika möbleringsmöjligheter. Det ena sovrummet samt vardagsrummet har dessutom varsin fransk balkong som släpper in extra mycket ljus samt perfekt för vädring. Badrum och tvättstuga är renoverat i samband med föreningens stambyte.

I Arvesgärde bor ni lugnt och stillsamt med närhet till naturområden, kommunikationer, skola och torg.
Slutpris
2 400 000 kr
Månadsavgift
5 750 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme, vatten, källarförråd, kabel-TV via ComHem (silverpaket), bredband samt telefoni.
Boarea
81.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.73659%
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1967
Lgh.nr
142
Gatuadress
Arvesgärde 2
Postadress
41745 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sofia Larsson
Fastighetsmäklare
Sofia Larsson

Bilder och planlösning

 Arvesgärde 2-1
 Arvesgärde 2-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Arvesgärde 2-3
 Arvesgärde 2-4
 Arvesgärde 2-5
 Arvesgärde 2-6
 Arvesgärde 2-7
 Arvesgärde 2-8
 Arvesgärde 2-9
 Arvesgärde 2-10
 Arvesgärde 2-11
 Arvesgärde 2-12
 Arvesgärde 2-13
 Arvesgärde 2-14
 Arvesgärde 2-15
 Arvesgärde 2-16
 Arvesgärde 2-17
 Arvesgärde 2-18
 Arvesgärde 2-19
 Arvesgärde 2-20
 Arvesgärde 2-21
 Arvesgärde 2-22
 Arvesgärde 2-23
 Arvesgärde 2-24
 Arvesgärde 2-25
 Arvesgärde 2-26
 Arvesgärde 2-27
 Arvesgärde 2-28
 Arvesgärde 2-29
 Arvesgärde 2-30

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning. Här står två snygga garderober som gömmer undan jackor och skor. I hallen finns plats för en byrå eller annan möbler för avlastning. Vitmålade väggar och ett fint laminatgolv i träimitation som sträcker sig genom hela hallen mot vardagsrummet. Från hallen nås en stor klädkammare som slukar det mesta av förvaring.

Kök

Köket är stilfullt renoverat i vita och gråa toner. Smarta lösningar och gott om förvaring erbjuds här. Den maskinella utrustningen består av inbyggd mikro och ugn, kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll, fläkt, diskho samt diskmaskin för extra vardagslyx. I köket finns plats för en trevlig matgrupp. Härifrån nås den inglasade balkongen med skön trall på golvet.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden öppnar det stora vardagsrummet upp sig. Vitmålade väggar och här ligger det gamla parkettgolvet bevarat. Rummet rymmer enkelt en större soffgrupp med tillhörande tv-möbel samt ett större matbord om så önskas. Praktiskt fransk balkong nås mot husets gavel.

Master bedroom

Det större sovrummet nås från vardagsrummet och här finns plats för en större säng, byrå samt en garderob med skjutdörrar. Även här finns en fransk balkong för extra ljus och vädring.

Sovrum 2

Det andra sovrummet nås från hallen och är även det rymligt med plats för större säng om så önskas. Använd som barnrum, gästrum eller varför inte ett hemmakontor.

Badrum

Badrummet är renoverat i samband med föreningens stambyte. Grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av dusch med badkar, toalett, handfat med kommod samt spegelskåp.

Tvättstuga

Tvättstugan renoverades också i samband med stambytet. Här finns tvättmaskin, handfat, spegel samt extra garderober.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
2 500 kr
Försäkring
3 000 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
5 500 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2019-05-14)
Prestanda
134 kWh/m2/år
Primärtenergital
148 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Riksbyggen BRF Tuvehus 4
Org.nummer
757201-7429
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
160 st
Antal lokaler
4 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Inre reparationsfond
90 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2013:
Nytt portlåssystem i entréerna.
2014-2015:
Tvättstugeutrustning.
Markarbete runt föreningens hus.
2017-2018:
Stambyte avlopp och el samt renovering av badrum.

Planerat 2020-2021:
Underhåll av hissar och ommålning av trapphus vid behov.
Parkering
Föreningen hyr 118 parkeringsplatser av Brf Tuvehus nr 7. Parkering utan el kostat 200 kr/månad och ca 300 kr/månad med el. Det finns även plats för MC.
Separat kö till samtliga parkeringsplatser.

För information om lediga platser kontakta Riksbyggen på tfn. 0771-860 860.
TV/bredband
Föreningen har ett avtal med ComHem och i avgiften ingår kabel-tv (silverpaket), bredband och telefoni.
Övrigt
I föreningen finns föreningslokal, cykelförråd ,verkstadslokal där man kan låna diverse verktyg samt ett enklare motionsrum(Arvesgärde 3-4). För motionsrummet betalar man en deposition på 500 kronor.

Det finns gemensam tvättstuga som är belägen på entréplan. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel.
Allmänt om föreningen
Riksbyggen Brf Tuvehus nr 4 äger fastigheterna Tuve 10:125 och 55:2 med adresserna Arvesgärde 1-8.

Tuve

Omringat av natur med kort färd till city!

Tuve är en stadsdel med vackra, vidsträckta naturmiljöer och endast 10 minuter från Göteborgs centrum. Här finns en blandning av flerbostadshus, villaområden och ett flertal radhusområden. De olika områdena förbinds med cykel- och gångvägar.

Gott om serviceutbud

Tuve Torg har ett köpcentrum med bland annat apotek, matbutiker, blomsteraffär och frisör. Vid torget ligger även vårdcentral och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola.
Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol dit ni enkelt tar er via kollektivtrafiken.

Perfekt för såväl stor som liten

För barnfamiljer finns det gott om förskolor och grundskolor i området. Här finns också flera föreningar med verksamheter inom exempelvis tennis, fotboll, friidrott och innebandy. Stora möjligheter till motion och friluftsliv hittar man vid Tuvevallens motionscentral. Alldeles intill ligger Kättilsröds 4H-gård med rikt djurliv. Hisingsparken är intilliggande och erbjuder vackra promenadstråk och motionsslingor. Närhet finns också till Sankt Jörgen Park där det finns både spa, motion och restauranger. Havet når ni enkelt med bil eller buss, populära badvikar som Lilleby och Sillvik lockar mycket folk sommartid.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta