Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Prästvägen 170

Kareby

95/140 kvm
7 rum
2 868 kvm
3 770 000 kr (slutpris)
Såld

Har ni stora husdrömmar?

Nu har ni chansen att bli ägare till en fastighet med tomt på ca 2800 kvm - här finns möjligheten att skapa just erat drömboende utefter tycke och smak. På tomten står idag ett tvåvåningshus med källare där upprustningsbehov finns för den händiga. Möjlighet kan finnas att stycka av till flera tomter, tomterna kan säljas eller byggas på.
Läget? Helt perfekt, beläget på en plats som måste upplevas med egna ögon där utsikten är fantastisk över hela landskapet. Närhet till såväl havet som till Kungälv centrum där utbudet är stort.

Kareby förskola och Kareby skola för årskurs 1-6 ligger på 5 minuters gångavstånd, förskolan är nybyggd 2019. Även den stora mataffären Tempo som är nybyggd 2021 ligger på 5 minuters gångavstånd.

På den stora fastigheten Prästvägen 127 har det påbörjats nu enligt detaljplanen en etappvis byggnation av ca 170-190 nya bostäder, samt ny förskola. Bostäderna kommer att uppföras som radhus, kedjehus, parhus samt friliggande bostadshus. Upplåtelseformerna varieras mellan bostadsrätt och äganderätt. Kongahälla köpcentrum stod klart under 2019 och erbjuder flertalet butiker och restauranger. I centrum finns även träningsanläggningar, trevliga smågator med butiker och caféer samt goda kommunikationer. Kollektivtrafiken går enkelt från resecentrumet och härifrån är det enkelt att färdas in till Göteborg eller ut till skärgården.
Slutpris
3 770 000 kr
Antal rum
7 rum & kök, varav 5 sovrum
Boarea/biarea
95/140 kvm (enligt säljarens information)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1966
Tomtareal
2 868 kvm
Fast.beteckning
Grokareby 3:15
Gatuadress
Prästvägen 170
Postadress
44293 Kareby

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Prästvägen 170-1
 Prästvägen 170-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Prästvägen 170-3
 Prästvägen 170-4
 Prästvägen 170-5
 Prästvägen 170-6
 Prästvägen 170-7
 Prästvägen 170-8
 Prästvägen 170-9
 Prästvägen 170-10
 Prästvägen 170-11
 Prästvägen 170-12
 Prästvägen 170-13
 Prästvägen 170-14
 Prästvägen 170-15
 Prästvägen 170-16
Entréplan Prästvägen 170-17
Entréplan
Övre plan Prästvägen 170-18
Övre plan
Källarplan Prästvägen 170-19
Källarplan
 Prästvägen 170-20
 Prästvägen 170-21
 Prästvägen 170-22
 Prästvägen 170-23
 Prästvägen 170-24
Fastighetskarta Prästvägen 170-25
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Entréplan

Entréplanet erbjuder tre sovrum, ett badrum samt kök och vardagsrum i öppen planlösning. Härifrån finner ni även utgång till bostadens uterum.

Övre plan

Övre plan erbjuder två sovrum samt goda förvaringsmöjligheter.

Källarplan

Källarplan erbjuder tvättstuga, badrum, pannrum samt två rum.

Areaberäkning

95 kvm boarea och 140 kvm biarea enligt fastighetsutdraget men det är ca 95 kvm källare, ca 95 kvm på första våningen och ca 45 kvm på andra våningen. Skälet till att biarean är 140 kvm i fastighetsregistret är p.g.a. lagstiftningen när huset byggdes och då räknades övervåningen som biarea p.g.a. det lutande taket inomhus.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1966
Fasad
Tegel
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong
Plåtarbete
Galvaniserad plåt
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Kommunalt avlopp via samfällighet. (Anslutning till kommunalt vatten möjligt, ansl. avg. för kommunalt vatten är 18 209 kr (2020).
Renovering
Bergvärmepump IVT Greenline Plus installerad år 2012.

Driftkostnader

Vatten/avlopp
612 kr
Renhållning
1 710 kr
Försäkring
4 338 kr
Summa
6 660 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
Driftkostnaderna är en uppskattning och kan variera beroende på boendesitiuation och levnadssätt. Det tillkommer även avgifter för el/uppvärmning utefter egen förbrukning. Övriga avgifter kan tillkomma. VA avser kommunalt avlopp via samfällighet, total fast avgift för avlopp per månad 51 kr. Anslutning till kommunalt vatten möjligt, anslutningsavgift för kommunalt vatten är 18 209 kr (2020).

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 929 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1966
Byggnadsvärde
1 101 000 kr
Markvärde
828 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Kungälv Arntorp GA:4

Kareby

Nära till centrum och havet

I Kareby finns närhet till det mesta som man kan tänka sig behöva. Här bor man med närhet till naturlivet samtidigt som det är enkelt att ta sig in till Kungälv centrum men även Göteborg. Med bilen kan ni enkelt ta er in till Göteborgs innerstad på knappa halvtimman och det finns även goda kommunikationer via kollektivtrafiken. Åt andra hållet har ni nära till skärgårdslivet med flera badplatser.

Stort utbud på service!

I Kungälv finns det stora Kongahälla köpcenter med flertalet modebutiker, mataffärer och restauranger. I Kungälv centrum finns det mysiga gator att strosa på, populära Fars Hatt och Bräckboden där man från många olika stadsdelar färdar sig för att bland annat köpa kakor.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta