Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Murhammarvägen 11A

Kareby

98 kvm
4 rum
360 kvm
Besiktigad På glänt

Parhus i familjevänligt område!

Nu har ni chansen att förvärva ett välplanerat parhus om två plan och tillhörande trädgård i ett familjevänligt område. Entréplan erbjuder kök, vardagsrum och ett badrum med WC och dusch. På övre plan finns det tre sovrum och ett badrum med WC och badkar. Här har ni goda möjligheter att sätta er egen prägel och forma det hem ni själva vill ha. Det finns ett utomhusförråd med invändig el och utvändig el. Det går även att förvara i villans vind.

Kareby förskola som är nybyggd 2019 och Kareby skola för årskurs 1-6 ligger på 5 minuters gångavstånd. Även mataffären Tempo som är nybyggd 2021 ligger på 5 minuters gångavstånd. Det finns även två stycken lekplatser, den ena med 2 minuters gångavstånd och den andra med 5 minuters gångavstånd. Området är en dröm för barnfamiljer, barnen kan leka och cykla på gatorna i villaområdet utan att man behöver oroa sig.

Kongahälla köpcentrum stod klart under 2019 och erbjuder flertalet butiker och restauranger. I centrum finns även träningsanläggningar, trevliga smågator med butiker och caféer samt goda kommunikationer. Kollektivtrafiken går enkelt från resecentrumet och härifrån är det enkelt att färdas in till Göteborg eller ut till skärgården.

Den populära orten Kareby expanderar och det byggs mycket nytt.
Antal rum
4 rum & kök
Boarea
98 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
Parhus
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1990
Tomtareal
360 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Rishammar 2:44
Gatuadress
Murhammarvägen 11A
Postadress
44293 KAREBY

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Murhammarvägen 11A-1
 Murhammarvägen 11A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Murhammarvägen 11A-3
 Murhammarvägen 11A-4
 Murhammarvägen 11A-5

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall

Ljus möblerbar hall med plats för avhängning.

Kök

Väl tilltaget kök med skåpsluckor och lådor i vitt. Ovan arbetsytorna sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av en spis, köksfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Plats för ett större matbord för 6 - 8 personer. Härligt ljusinsläpp från två stora fönster.

Vardagsrum

Vardagsrummet inrymmer en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Vita väggar tillsammans med lackerat träparkettgolv. Härifrån når ni även bostadens stenlagda uteplats.

Badrum

Badrummet går i en ljusblå ton med våtrumsmatta på golvet tillsammans med kaklade väggar. Utrustningen består av en wc, handfat med ovansittande spegelskåp, duschhörna samt en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Självklart plats för förvaring och arbetsyta också.

Övre plan

Sovrum 1 , 2 & 3

Master bedroom har plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Två garderober erbjuder förvaringsmöjligheter. Laminatgolv och vita väggar.

Bostadens andra sovrum har plats för en enkelsäng med tillhörande möblemang. En dubbelgarderob erbjuder förvaringsmöjligheter.

Bostadens tredje sovrum har plats för en enkelsäng med tillhörande möblemang.

Badrum

Ljusrosa badrum med våtrumsmatta på golvet tillsammans med kaklade väggar. Utrustningen består av en wc, handfat med ovansittande spegelskåp samt badkar. Ett takfönster bidrar med ljusinsläpp.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plansparhus
Byggnadsår
1990
Fasad
Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
3-glas isolerfönster
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Krypgrund
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump med återvinning/värmeväxlare.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Frånluft med återvinning
Renovering
Fiber bredband.
2005: Ny Nibe frånluftsvärmepump (förra ägaren).
2014-2015: Vitvaror, köksfläkt, tvättmaskin samt torktumlare byttes ut (förra ägaren).
2017: Fasaden på huset renoverades och målades om, även utomhusförrådet.
2017: Utsidan på alla fönster, ytterdörren, förrådsdörren och altandörren målades om.

Tomten

Avstyckning ska ske. Efter avstyckning kommer tomten att vara cirka 360 kvm.

Bilplats

Två platser med el.

Driftkostnader

Uppvärmning
14 493 kr
Vatten/avlopp
7 816 kr
Väg/samfällighetsavgift
1 500 kr
Renhållning
1 710 kr
Försäkring
3 741 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
29 260 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
I posten uppvärmning ingår även hushållsel. Driftkostnaden är en ungefärlig kostnad som kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2015-10-27)
Prestanda
69 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 506 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1990
Byggnadsvärde
2 184 000 kr
Markvärde
1 322 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Kungälv Rishammar GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden
Planbestämmelser
Detaljplan

Kareby

Nära till centrum och havet

I Kareby finns närhet till det mesta som man kan tänka sig behöva. Här bor man med närhet till naturlivet samtidigt som det är enkelt att ta sig in till Kungälv centrum men även Göteborg. Med bilen kan ni enkelt ta er in till Göteborgs innerstad på knappa halvtimman och det finns även goda kommunikationer via kollektivtrafiken. Åt andra hållet har ni nära till skärgårdslivet med flera badplatser.

Stort utbud på service!

I Kungälv finns det stora Kongahälla köpcenter med flertalet modebutiker, mataffärer och restauranger. I Kungälv centrum finns det mysiga gator att strosa på, populära Fars Hatt och Bräckboden där man från många olika stadsdelar färdar sig för att bland annat köpa kakor.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.