Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Uggleberget 26

Hovås

2 rum
47 kvm
2 800 000 kr (slutpris)
3 383 kr/mån
Såld

Högst upp i huset med vidsträckt utsikt!

På toppen av Uggleberget kan ni via hissen ta er upp till denna luftiga tvårummare med genomgående parkettgolv och vitmålade väggar. Här finner ni kök och vardagsrum i öppen planlösning med utgång till bostadens balkong där utsikten är slående. Badrummet har bekvämlighet med kombimaskin och handdukstork. Terrassen på taket är endast en våning bort och här avnjuts gärna soltimmarna.
Här bor ni i ett havsnära område med gångavstånd till natur och badplatser. Cykeln tar ni enkelt ner till Amundön där ni kan njuta av härliga promenader eller ett dopp i havet. Nya Hovås Torg ligger några minuter från ytterdörren och här finns mataffär, restauranger, skola, vårdcentral och träningsanläggning.
Slutpris
2 800 000 kr
Månadsavgift
3 383 kr/mån
Antal rum
2 rum
I angiven avgiften ingår värme, kabel-TV, bredband, internet samt en schablonkostnad för vatten på 150 kr/månad.
Boarea
47 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
3.1343%
Våningsplan
6 av 6. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2018
Lgh.nr
1503
Gatuadress
Uggleberget 26
Postadress
43653 Hovås

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Uggleberget 26-1
 Uggleberget 26-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Uggleberget 26-3
 Uggleberget 26-4
 Uggleberget 26-5
 Uggleberget 26-6
 Uggleberget 26-7
 Uggleberget 26-8
 Uggleberget 26-9
 Uggleberget 26-10
 Uggleberget 26-11
 Uggleberget 26-12
 Uggleberget 26-13
 Uggleberget 26-14
 Uggleberget 26-15
 Uggleberget 26-16
 Uggleberget 26-17
 Uggleberget 26-18

Rumsbeskrivning

Hall

Praktisk hall med klinkergolv som sedan övergår till genomgående parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaring i en garderob.

Kök / Vardagsrum

Kök och vardagsrum befinner sig i öppen planlösning och vardagsrumsdelen har plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Utgång finns även till bostadens balkong i österläge.

Köket har vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken sitter vitt kakel i halvförband. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, mikro, ugn, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Här finns även plats för matbord med stolar.

Sovrum

Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring bakom en garderob med dubbeldörrar.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt och grått klinkergolv med golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, handdukstork, dusch med vikbara glasdörrar samt kombimaskin med ovanliggande arbetsbänk och förvaringsskåp.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Markvärmepump (el) och el (vattenburen)
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
6 av 6. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Försäkring
2 000 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 400 kr
Driftkostnaden är beräknad per år och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-11-08)
Prestanda
48 kWh/m2/år
Energiklass
B

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
BRF Sverigehuset Hovås Hills
Org.nummer
769632-0436
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
25 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
I föreningen finns 6 platser i varmgarage som kan hyras för ca 1500 kr/mån, 7 platser i kallgarage som kan hyras för ca 1200 kr/mån samt 1 utomhusplats för ca 900 kr/mån. Det är separat kö till bilplatserna. Det finns inga lediga platser i dagsläget.
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via Telia Triple play 100/100.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Nordic Life.
Övrigt
I föreningen finns takterrass, cykel- och barnvagnsförråd samt garage med tillgång via hiss som alla boende i huset når.
Grannhuset, Uggleberget 24 har relaxavdelning med bastu som man får nyttja.
Allmänt om föreningen
Hovås Hills befinner sig på toppen av Uggleberget och här finns Brf Sverigehuset Hovås Hills. Två flerbostadshus i en modern och stilren tappning med utsikt över havet. Föreningen äger fastigheten Göteborg Skintebo 532:2 och erbjuder 25 bostadsrätter som stod inflyttningsklara 2018.
Byggnaden boarea uppgår till 1 792 kvm.

Kontroll med styrelsen utförd 2020-12-17.

Hovås

Sekelskiftescharm möter moderna bebyggelser

Ett av Göteborgs mest attraktiva områden är Hovås – här beblandas äldre villahusområden med stilfulla arkitekturer med nyare flerbostadshus och havet är ständigt närvarande. Här kan ni hitta allt ni behöver inom kort avstånd och det är enkelt att trivas.
Badhotell, kallbadhus med bastu och restauranger, Sveriges äldsta golfbana, sandstränder, klippor, vackra promenadstigar och flera båthamnar är endast några av de få exemplen som präglar Hovås och som lockar besökare men även bostadshavare.

Stort serviceutbud och nära till stan

Nya Hovås erbjuder ett härligt utbud av bostäder, restauranger, butiker och mataffär. Här handlar man gärna till picknicken som enkelt via cykel transporterar er ner till bryggorna för ett besök till Amundön där naturen är vacker och badplatserna populära. Både buss och bil är enkla medel att färdas in till centrala Göteborg via.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta