Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Sankt Jörgens Väg 12A

Sankt Jörgen

2 rum
57 kvm
2 500 000 kr (slutpris)
3 289 kr/mån
Såld

Soldränkt västerbalkong och rymliga ytor!

Välplanerad bostad med fint ljusinsläpp och balkong i västerläge kan nu erbjudas i naturnära Sankt Jörgen. Kök och vardagsrum befinner sig i öppen och social planlösning och bostadens helkaklade badrum erbjuder egen tvättutrustning. Här bor ni i ett familjevänligt område i en omtyckt förening och med närhet till kommunikationer, mataffärer, service samt vård och omsorg. Nära har ni även till det populära Sankt Jörgen Park där ni bland annat kan avnjuta en avkopplande SPA-behandling samt Sankt Jörgens golfbana.
Slutpris
2 500 000 kr
Månadsavgift
3 289 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt parkeringsplats. (I dagsläget är avgiften på 3 462 kr/månad men då föreningen beslutat att sänka avgiften med 5% Januari 2021 blir den nya avgiften 3 289 kr/månad)
Boarea
57 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.4739%
Våningsplan
2 av 6. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2007-2008
Lgh.nr
B322
Gatuadress
Sankt Jörgens Väg 12A
Postadress
42249 Hisings Backa

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Sankt Jörgens Väg 12A-1
 Sankt Jörgens Väg 12A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Sankt Jörgens Väg 12A-3
 Sankt Jörgens Väg 12A-4
 Sankt Jörgens Väg 12A-5
 Sankt Jörgens Väg 12A-6
 Sankt Jörgens Väg 12A-7
 Sankt Jörgens Väg 12A-8
 Sankt Jörgens Väg 12A-9
 Sankt Jörgens Väg 12A-10
 Sankt Jörgens Väg 12A-11
 Sankt Jörgens Väg 12A-12
 Sankt Jörgens Väg 12A-13
 Sankt Jörgens Väg 12A-14
 Sankt Jörgens Väg 12A-15
 Sankt Jörgens Väg 12A-16
 Sankt Jörgens Väg 12A-17
 Sankt Jörgens Väg 12A-18
 Sankt Jörgens Väg 12A-19
 Sankt Jörgens Väg 12A-20

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med svart mosaikgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaring i garderob. Golvet övergår till parkettgolv som är genomgående i nästan hela lägenheten tillsammans med vita väggar.

Kök / Vardagsrum

Gråa köksluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i laminat sitter svart kakel. Maskinparken är utrustad med spishäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Här finns plats för ett matbord för ett större sällskap.

I öppen planlösning finner ni vardagsrummet där plats finns för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Härifrån nås bostadens möblerbara balkong med grått plastgolv i västerläge.

Sovrum

Vita väggar med avstickande grå fondvägg. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt gott om plats för förvaring i en walk in closet.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt med avstickande grå/svart parti i duschen och matchande golv. Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegel, handdukstork, dusch samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2007-2008
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
2 av 6. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
4 800 kr
Försäkring
1 200 kr
Övrigt
300 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
6 300 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-05-13)
Prestanda
107 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
BRF S:t Jörgen Port
Org.nummer
769615-7689
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
54 st
Överlåtelseavgift
1656 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
710 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2018 utfördes okulärbesiktning av fastigheten.
2020 utfördes OVK med godkänt resultat
Parkering
Till varje lägenhet ingår 1 parkeringsplats med uttag för motorvärmare i månadsavgiften. Föreningen har även 2 besöksplatser.
Gästparkeringarna har laddningsmöjlighet för elbilar.
TV/bredband
Kabel-tv via ComHem och Internet valfritt via fibernät.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av NABO Group AB. Avgiften sänktes i februari 2021 med 5%. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
Till bostaden hör ett förråd.
I föreningen finns tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, stort torkskåp, torktumlare, mangel och strykbräda. Det finns även cykelrum och barnvagnsrum.
I området finns grillplats, lekplats och öppna gräsytor. Föreningens tak har solceller installerat.
Allmänt om föreningen
Fastigheten Backa 210:6 i Göteborg förvärvades 2007. Fastigheten bebyggdes 2007-2008 och består av 2 st flerbostadshus i 6 våningar. Föreningens totala boyta är 4 054 kvm. Fastigheten innehar en andel på 10% i gemensamhetsanläggningen Backa GA:153 (S:t Jörgens Port Samfällighetsförening). Gemensamhetsanläggningen består av grönytor, bänkar, gångvägar, trappor, parkering, staket, belysning samt elförsörjning.

Kontroll med styrelsen 2021-04-26. Informationen är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Sankt Jörgen

Präglas av positiv utveckling

I stadsdelen Backa bor cirka 24 000 invånare. Bebyggelsen är blandad, här finns allt från gamla gårdar till höghus och nya villaområden. En positiv utveckling pågår och planeras i området, inte minst genom om- och tillbyggnad av Selma Lagerlöfs torg som kommer att ge en helt ny stadsbild. 200 studentbostäder, 600 hyres- och bostadsrätter, radhus, idrottshall, bibliotek och vårdcentral planeras i första etappen.

Mycket bra förbindelser

Busstrafiken erbjuder mycket bra förbindelser och närhet till stora knutpunkter för enkla byten. Ni kan resa med linje 52 som tar er till Innerstaden på ca 17 minuter. För den bilburna är det nära till E6:an.

Kultur, teater och träningsmöjligheter

Kulturskolan i Backa kulturhus bedriver undervisning och amatörteater, med repetitioner och pjäser. Det händer även att skolan får besök av professionella teatergrupper. Även Backateatern har en del aktiviteter. Ett bibliotek finns på Selma Lagerlöfs torg.

Backa bjuder på många valmöjligheter för dig som gillar att motionera. Sporthallar, gym, fotbollsplaner, motionsslingor och golfbanor är några exempel.

På Backaplan hittar du det mesta

Mataffärer, klädaffärer, sportbutiker, Systembolaget – här finns allt. För hemmafixaren kan vi rekommendera Bäckebol Homecenter. Här finns Ikea, Bauhaus och andra butiker som ger ett brett utbud av byggvaror, elektronik, möbler, och inredning. Även Coop ligger här. På Selma Lagerlöfs torg, som håller på att byggas ut, finns mataffär, fiskbutik, apotek, småbutiker och restauranger.

Förskolor och skolor för alla åldrar

I Backa finns förskolor och skolor för alla åldrar, till exempel Backaskolan (F–5), Backatorpsskolan (F–6), Brudbergsskolan (F–5), Brunnsboskolan (F–9), Brandströmska skolan (F–9) och Skälltorpsskolan (6–9). Den Montessoriinspirerade skolan Fenestra S:t Jörgen (F–6) och Waldorfskolan Grenkvist (6–9) ligger i Skogaberg. Vid Selma Lagerlöfs torg finns Svenska Balettskolan (4–9). Givetvis finns även flera förskolor i Backa.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta