Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Karlbotrångsvägen 50

Kullavik

160/47 kvm
2 113 kvm
5 700 000 kr (slutpris)
Såld

Modernt hus med lyxigt stengolv och sociala öppna ytor!

Nu har ni chansen att förvärva ett välplanerat stort hus med tillhörande trädgård i ett familjevänligt område. Huset erbjuder en modern inredning med noggrant utvalda detaljer och öppet till nock i alla rum vilket bidrar till en spatiös känsla. Ny köksutrustning och härlig braskamin finns i vardagsrummet. Rymliga sovrum och två stora moderna badrum med dusch, badkar och separat tvättstuga. Huset har stora härliga ytor och ni har goda möjligheter att sätta er egen prägel och forma det hem ni själva vill ha. Härlig trädgård med fina växter och belysning och på tomten finns en gäststuga. Uteplats finns både på framsidan och baksidan med plats för loungemöblemang. Till huset finns även ett stort och rymligt varmgarage med fjärrstyrd port med stora förvaringsmöjligheter.

Här bor ni med närhet till shopping i såväl Kungsbacka som Göteborg. Närhet till nya Särö Centrum med nytt gym, nyrenoverat Hemköp samt restauranger och butiker. Badplatser och hamnar som Kullavik, Malevik och Särö finns i närheten.
Välkomna till detta fantastiska hus i Kullavik!
Slutpris
5 700 000 kr
Boarea/biarea
160/47 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
2004
Tomtareal
2 113 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Hagryd 6:6
Gatuadress
Karlbotrångsvägen 50
Postadress
42934 Kullavik

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Karlbotrångsvägen 50-1
 Karlbotrångsvägen 50-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Karlbotrångsvägen 50-3
 Karlbotrångsvägen 50-4
 Karlbotrångsvägen 50-5
 Karlbotrångsvägen 50-6
 Karlbotrångsvägen 50-7
 Karlbotrångsvägen 50-8
 Karlbotrångsvägen 50-9
 Karlbotrångsvägen 50-10
 Karlbotrångsvägen 50-11
 Karlbotrångsvägen 50-12
 Karlbotrångsvägen 50-13
 Karlbotrångsvägen 50-14
 Karlbotrångsvägen 50-15
 Karlbotrångsvägen 50-16
 Karlbotrångsvägen 50-17
 Karlbotrångsvägen 50-18
 Karlbotrångsvägen 50-19
 Karlbotrångsvägen 50-20
 Karlbotrångsvägen 50-21
 Karlbotrångsvägen 50-22
 Karlbotrångsvägen 50-23
 Karlbotrångsvägen 50-24

Rumsbeskrivning

Hall

En välkomnande hall med god plats för förvaring. Här möts man av rymd och härligt ljusinsläpp. Dörren är utrustad med kodlås som är bekvämt och ger en trygghetskänsla. Genomgående stengolv som ger en lyxig känsla. Väggarna är ljusa tillsammans med mörkröda taklister och dörrkarmar.

Vardagsrum

Ett härligt stort vardagsrum med stora fönsterpartier och en mysig braskamin. Här erbjuds en härlig gemensam yta att umgås på med plats för större möblemang. Vackert snedtak med mörkröda lister, ljusa väggar och på golvet ligger skimrande sten. Från vardagsrummet tar ni er ut till uteplatsen på baksidan av huset med vacker kvällsbelysning från spotlights i berget. Där sitter ni insynsskyddat i lugn och ro.

Kök

Ett ljust och fint kök med stora fönsterpartier även här. Mycket förvaring i skåp och lådor. Köksluckorna är omlackerade 2021. Praktisk köksö. Kökets utrustning består av kyl, frys och diskmaskin från Miele 2021. Köksfläkt Fjäråskupan från 2021. Bertazzoni gasspis och elugn från 2021. Klinkers på golvet tillsammans med ljusa väggar.

Sovrum 1 & 2

Fina rum med plats för säng och nattduksbord. Passar utmärkt som barnrum eller kontor med fint ljusinsläpp. Högt i tak och plats för möblemang som garderob eller byrå. På golvet ligger laminat och på väggarna löper tapet.

Sovrum 3

Härligt ljusinsläpp från två stora fönster. Här finns plats för säng och nattduksbord. Ett rum som passar både till kontor eller sovrum. Här har säljarna själva valt att ha detta rum som kontor med skrivbord och bokhylla. Laminat på golvet och vita ljusa väggar med högt i tak.

Sovrum 4

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Ett charmigt rum med fint ljusinsläpp och tillgång till en stor klädkammare. Gott om förvaringsmöjligheter. På golvet ligger det laminat och väggarna är vita med högt i tak.

Badrum 1 & 2

Ljust och fint badrum med badkar, vitt kakel på väggarna med svarta detaljer tillsammans med svart klinkers på golvet. Badrummets utrustning består av badkar, WC, handfatskommod med förvaring.

Andra badrummet är stort och rymligt med vackert väggmotiv på kaklet. På golvet ligger klinkers som går i en härlig beige nyans. Badrummet består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning. Bra förvaring och härligt fint ljusinsläpp. En känsla av spa och lyx!

Tvättrum

Praktisk tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Bosch samt en centraldammsugare. Här finns en arbetsbänk med underliggande skåp samt två garderober. Ljust kakel på väggarna och beige klinker på golvet. Här tar man sig ut till bostadens stora garage.

Garage

Ett stort och vidbyggt varmgarage med fjärrstyrd port. Rymligt och högt i tak med en rejäl arbetsbänk. Här finns plats för både träningsutrustning och stora maskiner.
Ljusa vita väggar med klinker golv i hela garaget!

Gäststuga

Till bostaden finns en gäststuga med gott om plats för bäddsoffa, säng eller liknande.

Övrigt

Till bostaden finns det en vind.
Härlig och välskött trädgård med vacker belysning i rabatten samt på husfasaden. Det finns även ett tillhörande vedskjul.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
2004
Fasad
Puts
Stomme
Murverk/Lecablock
Fönster
2 glas, isolerglas
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp
Ventilation
Frånluft med återvinning
Renovering
Målat takfot, murar samt gäststuga 2017-2019.
Köksö från 2017.
Färdigställt innertak garage 2018.
Fiber installerad 2018.
Dragit el till lyktor på grindstolpar samt i rabatt baksida 2018.
Byggt mur rabatt framsida 2019.
Bytt avloppspump 2020.
Installerat rökgasfläkt 2020.
Lackerat om köksluckor, bytt vitvaror samt installerat ny köksfläkt 2021.
Installerat nytt larm 2021.
Övriga byggnader
Gäststuga

Uteplats

Flera uteplatser runt om huset.

Bilplats

Stor garageinfart.

Driftkostnader

Hushållsel
30 600 kr
Vatten/avlopp
6 850 kr
Sotning
200 kr
Väg/samfällighetsavgift
870 kr
Försäkring
5 150 kr
Övrigt
5 800 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
49 470 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
Posten övrigt avser gas till spis samt larm (Sector Alarm). Avgift för renhållning ingår i kostnader för vatten/avlopp.

Energideklaration

Status
Utförd (2016-07-07)
Prestanda
92 kWh/m2/år
Energiklass
F

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 369 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
2004
Byggnadsvärde
2 816 000 kr
Markvärde
1 553 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Hagryd GA:2 ändamål: Vägar
Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning, 1384IM-02/14391.1

Kullavik

Havsnära boende!

Idylliska Kullavik kännetecknas enkelt av havsnära boenden med närhet till såväl skolor som kommunikationer. Havet är er granne och barnfamiljer trivs enkelt i området tack vare lugna omgivningar och mysiga badvikar som är populära på sommarhalvåret.
I samhället finns flera grundskolor – däribland Kullaviksskolan, Kullaviks Montessoriskola och Fullriggaren Malevik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta