Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Långängen 17C

Kvillebäcken

2 rum
53.5 kvm
2 520 000 kr (slutpris)
3 272 kr/mån
Såld

Väldisponerad 2a med söderbalkong!

Välkomna till denna välplanerade tvåa med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och balkong med sol från morgon till kväll. Bostaden erbjuder öppna och lättmöblerade ytor och goda förvaringsmöjligheter finns i såväl garderober som förråd i både källare och på vind. Här bor ni med närhet till det mesta. Via buss/spårvagn eller cykel tar ni er enkelt över till centrala Göteborg och inte långt från ytterdörren nås Backaplan med stort shoppingutbud och urval av restauranger. Träningsanläggningar finner ni med kort gångavstånd.
Slutpris
2 520 000 kr
Månadsavgift
3 272 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-TV.
Boarea
53.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
4.02%
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1954
Lgh.nr
18 / C1102
Gatuadress
Långängen 17C
Postadress
41706 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Långängen 17C-1
 Långängen 17C-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Långängen 17C-3
 Långängen 17C-4
 Långängen 17C-5
 Långängen 17C-6
 Långängen 17C-7
 Långängen 17C-8
 Långängen 17C-9
 Långängen 17C-10
 Långängen 17C-11
 Långängen 17C-12
 Långängen 17C-13
 Långängen 17C-14
 Långängen 17C-15
 Långängen 17C-16
 Långängen 17C-17
 Långängen 17C-18
Kville Saluhall Långängen 17C-19
Kville Saluhall
Keillers Park Långängen 17C-36
Keillers Park

Rumsbeskrivning

Hall

Här finns gott om plats för avhängning samt förvaring i en skjutdörrsgarderob. Direkt innanför dörren ligger klinkergolv som sedan övergår till nästan genomgående ekparkett tillsammans med vitmålade väggar.

Kök

Vit köksinredning och ovan arbetsbänken i laminat sitter vitt kakel. Maskinparken är utrustad med hällspis med varmluftsugn, fläkt samt kombinerad kyl och frys. På golvet ligger grått klinkers.

Vardagsrum

Plats finns för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Härifrån nås bostadens balkong i söderläge med markis och infravärme installerat.

Sovrum

Målade väggar i vitt med avstickande tapetserad grå fondvägg. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i garderober.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt med mörkare fondparti och klinkergolv med golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegel, handdukstork samt duschhörna med vikdörrar av glas.

Förråd

Till bostaden hör ett vinds- och källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns ej.
Renovering
2019 utfördes genomgång av fönster
2020 utfördes låsbyte

Driftkostnader

Hushållsel
2 760 kr
Försäkring
960 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
3 720 kr
Driftkostnaden är en uppskattning beräknad per år och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-10-15)
Prestanda
145 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Faba
Org.nummer
757200-5200
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
23 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1988 utfördes ROT-renovering som innefattade, stambyte i kök och badrum, byte av dörrar, tak och fönster, nya fasader, nya balkonger samt byggnation av två vindslägenheter.
2004 installerades nya termostater till radiatorer, byte av cirkulationspump samt byte av ytterbelysning ovan portar och garage.
2005 utfördes byggnation av sophus.
2007 utfördes omputsning och målning av betongsockel samt ny torkfläkt i torkrummet.
2008 utfördes en OVK samt byte av källarfönster.
2010 installerades nya markiser och sidoskydd.
2011 utfördes invändig målning av fönster i trapphusen samt underhållsmålning i hobbyrum.
2012 utfördes ombyggnation av bastu med dusch och wc.
2013 utfördes renovering av gästtoalett.
2014-2016 utfördes nybyggnation av gästlägenhet.
2015 utfördes rengöring av ventilationssystem samt OVK, omasfaltering av markytor.
2016 utfördes målning av vindskupor och vindskivor som kläddes i plåt.
2017 alla entrédörrar byttes ut, termostater i hela fastigheten byttes ut samt ett gym installerades.
2018 installerades ny låsanordning och nya porttelefoner, trapporna polerades, källare och trappuppgångar målades.
2019 installerades lampkupor och belysning i trappuppgångar och källare bytta till LED-lampor med rörelsedetektor.
Parkering
I föreningen finns 12 parkeringsplatser som kan hyras för ca 70 kr/mån, finns för närvarande en ledig plats.
Det finns även 2 garageplatser som kan hyras för ca 200 kr/mån. Till dessa är det kö. Boendeparkering på kringliggande gator.
TV/bredband
Bredband och TV levereras av Com Hem. Tv-kanalpaket bas med ungefär 20 kanaler. Kanalpaketet står separat på månadsfakturan men är obligatorisk.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
I föreningen finns källarförråd och vindsförråd till varje lägenhet, ett gemensamt kostnadsfritt gym på källarplan, bokningsbar bastu på källarplan med tillhörande dusch och toalett, bokningsbar övernattningslägenhet på källarplan, tvättstuga med torktumlare, torkrum och mangel finns också på källarplan.
Det finns även cykelförråd, soprum på gården och en snickarbod.

Städning av trapphus sker av medlemmar i föreningen, i dagsläget är det 3 medlemmar som ansvarar för varsin trappuppgång och det görs ett avdrag om 300kr/mån på avgiften för de som städar.
Föreningen har två lokaler där det i dagsläget bedrivs två verksamheter, en frisörsalong och ett skrädderi.
Allmänt om föreningen
Föreningen består av fastigheten Kvillebäcken 4:8 som uppfördes 1954 med adress Långängen 17 A-C. Föreningen har 23 lägenheter och 2 lokaler, samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och lokalerna med hyresrätt.

Kontroll med styrelsen 2021-01-22. Informationen är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Kvillebäcken

Ett område i förnyelse

I Kvillebäcken finns främst flerbostadshus, men även villaområden i anslutning till Gamla Björlandavägen. Sedan vintern 2010/2011 byggs 2 000 nya lägenheter i Kvillebäcken som tillsammans med Glasiären och Saluhallen vid Vågmästareplatsen utgör en del av centrala Hisingen, som i sin tur är en del av förnyelsen av Backaplansområdet.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är det alltid nära till de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. Bibliotek hittar du på Borstbindaregatan i Glasiären.

Träning eller picknick i det gröna?

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna.

Möjlighet finns till både ridning och golf, bara en liten bit längre ut. Utbudet av träningsanläggningar är stort, Lundbybadet, SATS och Sportlife är några exempel.

Service, affärer, restauranger och skolor – här finns mycket att välja på

Det finns mycket att välja på när det gäller service, affärer och restauranger. Wieselgrensplatsen och Backaplan ligger centralt. I Glasiären hittar du Vårdcentral, Apotek, Folktandvård och ICA.

I närområdet finns Bjurslättsskolan (F–6), Rambergsskolan (F–6) och Santosskolan på Lindholmen (7–9). Två nybyggda förskolor ligger längst ner i två hyreshus i Kvillebäcken. Ytterligare en nyöppnad förskola finns i området.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta