Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Stureplatsen 2B

Lorensberg

2 rum
47.6 kvm
3 470 000 kr (slutpris)
2 086 kr/mån
Såld

Sekelskifte möter modern standard!

På populär adress och med ett centralt läge finner ni denna unika tvåa med vackra utstickande sekelskiftesdetaljer. Bostaden präglas av en takhöjd över det vanliga, fint plankgolv och vackra stuckaturer. Ni finner både ett renoverat kök och badrum och de stora vackra fönsterpartierna sätter sin nisch i hemmet. Via vardagsrummet nås bostadens smidesbalkong som byggdes under 2020.
På bara några minuters promenad når ni allt som kan tänkas behövas. Ni finner Avenyn och dess stora utbud av restauranger och butiker, Ullevi och Scandinavium som anordnar flertalet olika evenemang, biosalonger samt Trädgårdsföreningen. Kollektivtrafiken erbjuder både buss och spårvagn men här är även cykeln att föredra tack vare lättillgängligheten.
Slutpris
3 470 000 kr
Månadsavgift
2 086 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme och vatten.
Boarea
47.6 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
4.36%
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1890
Lgh.nr
B1201
Gatuadress
Stureplatsen 2B
Postadress
41139 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Stureplatsen 2B-1
 Stureplatsen 2B-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Stureplatsen 2B-3
 Stureplatsen 2B-4
 Stureplatsen 2B-5
 Stureplatsen 2B-6
 Stureplatsen 2B-7
 Stureplatsen 2B-8
 Stureplatsen 2B-9
 Stureplatsen 2B-10
 Stureplatsen 2B-11
 Stureplatsen 2B-12
 Stureplatsen 2B-13
 Stureplatsen 2B-14
 Stureplatsen 2B-15
 Stureplatsen 2B-16
 Stureplatsen 2B-17
 Stureplatsen 2B-18
 Stureplatsen 2B-19
 Stureplatsen 2B-20
 Stureplatsen 2B-21
 Stureplatsen 2B-22
Avenyn, Poseidon Stureplatsen 2B-23
Avenyn, Poseidon
 Stureplatsen 2B-24
Liseberg Stureplatsen 2B-25
Liseberg

Rumsbeskrivning

Hall

Plankgolv i furu och vitmålade väggar är genomgående i nästan hela bostaden bortsett från kök och badrum. Här finns plats för avhängning samt förvaringsmöbel.

Kök

Chess-mönstrat linoleumgolv och vitmålade väggar. Vitt stilrent kök och fönster med fint ljusinsläpp. Ovan arbetsbänken sitter vitt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, ugn samt kombinerad kyl och frys. Plats med matbord för minst fyra personer finns.

Vardagsrum

Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och matsalsmöbel. Härifrån nås bostadens balkong i norrläge, på golvet ligger trägolv.

Sovrum

Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och goda förvaringsmöjligheter i flera garderober.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt och stenfärgat klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegel samt dusch med vikbara dörrar i glas.

Energideklaration

Det finns ingen giltig utförd energideklaration då tidigare passerat 10 år.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1890
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns ej.
Renovering
2015 renoverades köket
2017 renoverades badrum, våtrumscertifikat finns
2020 byggdes balkongen

Driftkostnader

Hushållsel
2 640 kr
Försäkring
1 440 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 080 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Smaragden 3
Org.nummer
716408-8721
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
15 st
Antal lokaler
1 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja, föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med uppdelning 10/90.
Renoveringar
1989 ROT-renoverades fastigheten vilket innefattande VA-stammar, elstigare, fasad samt hissinstallation.
2005 iordningställdes porten.
2009 renoverades trapphuset.
2010 Balkongrenovering.
2015 Renovering av fasaden mot Stureplatsen vilket innefattade att fasaden målades om, balkongerna ut mot gatan byttes, fönster målades samt fasadbelysning ordnades.
2018 Renoverades hissen i gatuhuset.
2020 byggdes balkonger mot fastigheternas gårdssida.

Inga större renoveringar inplanerade framöver.
Föreningen planerar att utföra en ny energideklaration under hösten 2020.
Parkering
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.
TV/bredband
Föreningen har ett eget fibernätverk och varje lgh-innehavare får själv välja operatör och vilka tjänster man vill köpa.
Föreningens ekonomi
Föreningen har egen förvaltning. Föreningen tar inte ut någon överlåtelse- och pantsättningsavgift. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.
Övrigt
Föreningens tvättstuga ligger i källarplan och är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel. I flera av lägenheterna finns en tvättmaskin, varför det i praktiken bara är en handfull medlemmar som använder den gemensamma tvättstugan.
Allmänt om föreningen
Brf Smaragden 3 förvärvade år 1984 fastigheten Heden 21:3. Föreningen består av 15 lägenheter med en totalyta av 1 232 kvm samt och 1 lokal med hyresrätt på 60 kvm. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Byggnaden uppfördes 1890 och är i fyra plan med inredda vindar samt gårdshus.

Kontroll med styrelsen 2020-10-27.

Lorensberg

Vackra omgivningar och citypuls!

Lorensberg är ett område som enkelt faller alla i smaken. Här finner ni vackra äldre sekelskifteshus omgivna av moderna höghus. Ni bor med gångavstånd till Centralstationen, Ullevi, Scandinavium, Valhalla, Korsvägen och Avenyns stora utbud. Här bor ni med en omgivning som inte går att tröttna på på grund av närheten till allt ni kan tänkas behöva.
Det är enkelt att transportera sig runt omkring i bostaden tack vare flertalet buss- och spårvagnslinjer och tack vare närheten till Göteborgs Centralstation är även tåg ett transportalternativ.

Stort nöjesutbud

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biografer, konsertarenor samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns runt omkring i hela staden. Trädgårdsföreningen erbjuder fin parknatur och på sommartid är det populärt att besöka Göteborgs kulturkalas där mat och upplevelser från hela världen infinner sig.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta