Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Termometergatan 60

Länsmansgården

5 rum
119 kvm
3 700 000 kr (slutpris)
4 206 kr/mån
Såld

Populärt kedjehus med byggår 2017 vid Svarte Mosse!

Välkomna till ett familjärt område och detta väldisponerade bostadsrättskedjehus. I hallen kliver ni in på praktiskt klinkergolv som sedan övergår till parkettgolv och är genomgående i hela bostaden. De två planen är välplanerade med ett badrum på vardera plan där övre plan utgör den mer stillsamma ytan fyra sovrum och nedre plan har kök och vardagsrum. Här finner ni även ett tillhörande förråd och två parkeringsplatser.

Här bor ni i närhet till flertalet skolor, matbutiker och träningsanläggningar. Härliga promenadslingor finner ni vid Svarte Mosse. På några minuters gångväg finner ni närliggande buss och spårvagn som enkelt tar er in till Brunnsparken.
Slutpris
3 700 000 kr
Månadsavgift
4 206 kr/mån
Antal rum
5 rum
Boarea
119 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Kedjehus
Andel i föreningen
2.9856%
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2017
Lgh.nr
70
Gatuadress
Termometergatan 60
Postadress
41841 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Hassan Ghadban
Fastighetsmäklare
Hassan Ghadban

Bilder och planlösning

 Termometergatan 60-1
 Termometergatan 60-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Termometergatan 60-3
 Termometergatan 60-4
 Termometergatan 60-5
 Termometergatan 60-6
 Termometergatan 60-7
 Termometergatan 60-8
 Termometergatan 60-9
 Termometergatan 60-10
 Termometergatan 60-11
 Termometergatan 60-12
 Termometergatan 60-13
 Termometergatan 60-14
 Termometergatan 60-15
 Termometergatan 60-16
 Termometergatan 60-17
 Termometergatan 60-18
 Termometergatan 60-19
 Termometergatan 60-20
 Termometergatan 60-21
 Termometergatan 60-22
 Termometergatan 60-23
 Termometergatan 60-24
 Termometergatan 60-25

Rumsbeskrivning

Hall

Kliv in i hallen och på grått klinkergolv som sedan övergår till genomgående parkettgolv tillsammans med vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning och förvaring. Vidare till höger ligger kök och matplats. På hela nedre plan ligger golvvärme.

Kök

Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i laminat sitter vitt kakel och belysning. Maskinparken är utrustad med induktionshäll, inbyggnadsugn med varmluft, fläkt, mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Vardagsrum


Vardagsrummet är rymligt med stora sociala ytor. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel samt matbord för större sällskap. Härifrån nås även altanen med gott om plats för loungemöblemang eller matgrupp. Här utanför finner ni även ett stort förråd.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt tillsammans med grått klinkergolv och golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning samt dusch med vikbara dörrar i klarglas samt tvättutrustning i form av tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk i laminat.

Övre plan

På övre plan finns fyra sovrum, klädkammare samt ett stort badrum.

Sovrum 1-4

Master bedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i ett förråd. Plats finns även för skjutdörrsgarderob eller skrivbord.

Det andra sovrummet har plats för större enkelsäng med tillhörande sängbord. Här finns även plats för förvaringsmöblemang via garderober.

Det tredje sovrummet har plats för större enkelsäng med tillhörande sängbord samt eventuellt skrivbord. Gott om plats för förvaring i dubbelgarderob.

Det fjärde sovrummet har plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt eventuellt skrivbord. Här finns även en skjutdörrsgarderob.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt tillsammans med mörkt klinkergolv och golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning samt badkar.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
2-plans bostadsrättsradhus
Byggnadsår
2017
Fönster
3-glas isoler
Uppvärmning
Vattenburen frånluftsvärmepump. (el)
Ventilation
Frånluft med återvinning

Driftkostnader

Hushållsel
4 000 kr
Vatten/avlopp
3 600 kr
Försäkring
2 000 kr
Antal personer i hushållet
5 st
Summa
9 600 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja
Parkering
Ja

Förening

Namn
BRF Svarte Mosse Villastad
Org.nummer
769632-5575
Föreningen äger marken?
Ja.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
Då byggnaderna är nya finns inga planerade renoveringar i dagsläget.
Parkering
Carport samt parkeringsplats ingår i månadsavgiften.
Övrigt
Kontroll med styrelsen, hemsida och årsredovisning 2021-05-02. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.

Årsredovisningen som finns bifogad är den senaste vi har att tillgå.
Allmänt om föreningen
På en stabil berggrund bredvid Länsmansgårdens vackra naturområde finns småhusområdet Svarte Mosse Villastad. Det består av 32 bostadsrättshus, med blandning av 20 fristående villor och 12 radhus, och 32 hus med eget ägande. Allt i en familjevänlig miljö. Alla småhus har en egen trädgård och parkeringsplats.

Föreningen äger marken.
Svarte Mosse Villastad lånar sitt namn från Länsmansgårdens populära naturområde. I detta nybyggda småhuskvarter bor vi mitt i naturen och samtidigt i en levande stadsdel. Med spårvagn eller buss tar det bara 20 minuter till city.

Länsmansgården

Citynära stadsdel med kulturell mångfald

Länsmansgården och Biskopsgården, med drygt 25 000 invånare, kännetecknas av kulturell och språklig mångfald. Den citynära stadsdelen erbjuder goda kommunikationer och flera naturområden.

En kvart till centrala Göteborg

Kommunikationerna är goda. Du når centrala Göteborg på cirka 15 minuter med spårvagnslinjerna 5 och 6 samt buss 25 (Länsmansgården–Centrum–Balltorp) och buss 145 till Volvo Tuve/Torslanda.

Intressant natur och allt för en bra fritid

Här finns naturområdena Svarte Mosse med sitt rika fågelliv och Stora Vette med kuperat landskap med fornminnen. Här finns också Länsmansgårdens motionsanläggning, fotbollsplaner, tennisplaner, bangolf samt motionsslingor. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Här finns ett 20-tal idrottsföreningar, ett 50-tal föreningar inom kultur, politik och hobby och cirka 15 pensionärsföreningar. Det rika föreningslivet har stor betydelse för den sociala utvecklingen i stadsdelen.

Flera naturliga mötesplatser och sex skolor

Länsmanstorget, Vårväderstorget och Friskväderstorget är naturliga mötesplatser i Biskopsgården. De två första ägs av Göteborgslokaler, medan Friskväderstorget har flera olika ägare. På torgen finns ett varierat utbud av affärer.

I området finns Ryaskolan (F–9) och Svartedalsskolan (F–9) Sjumilaskolan (F–9), Landamäreskolan (F–6), Jättestensskolan (F–9) samt Välkomsten Västra Hisingen, som är en skola för nyanlända elever från andra europeiska och utomeuropeiska länder.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta