Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Såggatan 35D

Majorna

2 rum
48 kvm
2 810 000 kr (slutpris)
3 271 kr/mån
Såld

Rogivande tvåa med västerbalkong!

Belägen på andra våningen med ett lugnt läge i centrala Majorna finner ni denna tvårummare i ett charmigt hus från 1943. Här erbjuds ett vitt stilrent kök och ett socialt vardagsrum där både soffgruppen och matbordet inryms. Härifrån nås den soliga balkongen i västerläge som är vänd mot den lummiga innergården. Fint ljusinsläpp löper genom bostaden tack vare fönster i två väderstreck. Goda förvaringsmöjligheter i lägenheten med flera inbyggda garderober samt vinds- och källarförråd.
Här bor ni i naturnära omgivning med närhet till det mesta. Med spårvagn kan ni enkelt transporteras runt i staden, men cykel är ett populärt alternativ då avstånden är korta. Närbelägna Stigbergstorget erbjuder trevliga caféer och barer, medan Slottsskogen inbjuder med mysiga grönytor där picknicken eller promenaden gärna tas.

Välkomna!
Slutpris
2 810 000 kr
Månadsavgift
3 271 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, VA och kabel-TV (basutbud).
Boarea
48 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.72%
Andel av årsavgift
1.71538%
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1943
Lgh.nr
34
Gatuadress
Såggatan 35D
Postadress
41458 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Såggatan 35D-1
 Såggatan 35D-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Såggatan 35D-3
 Såggatan 35D-4
 Såggatan 35D-5
 Såggatan 35D-6
 Såggatan 35D-7
 Såggatan 35D-8
 Såggatan 35D-9
 Såggatan 35D-10
 Såggatan 35D-11
 Såggatan 35D-12
 Såggatan 35D-13
 Såggatan 35D-14
 Såggatan 35D-15
 Såggatan 35D-16
 Såggatan 35D-17
 Såggatan 35D-18
 Såggatan 35D-19
 Såggatan 35D-20
 Såggatan 35D-21
 Såggatan 35D-22
 Såggatan 35D-23
 Såggatan 35D-24

Rumsbeskrivning

Hall

Holländskt parkettgolv och vit strukturtapet på väggarna. Här finns plats för avhängning samt förvaring i originalgarderober.

Kök

Målat brädgolv och vit strukturtapet. Vitt kök från HTH, ovan arbetsbänken sitter svart stänkskydd och spotlights. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (Siemens), kolfilterfläkt (Thermex), ugn, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Här ryms även ett matbord för minst 2 personer.

Vardagsrum

Holländskt parkettgolv och tapetserade väggar i vitt. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt matsalsmöbel. Härifrån nås även bostadens balkong i soligt västerläge.

Sovrum

Laserat trägolv och ljusa väggar. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter finns i anslutande klädkammare.

Badrum

Kaklade väggar i vitt med svart horisontell bård och plastmatta på golvet. Utrustningen består av WC, handfat med ovansittande spegel, förvaringsskåp samt dusch med draperi.

Förråd

Till bostaden hör ett vindsförråd om ca 10 kvm och ett källarförråd om ca 4 kvm.

Rumsbeskrivning

Enligt utdrag ur lägenhetsförteckningen är bostaden 47,8 kvm och enligt föreningen 48 kvm.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1943
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2014 renoverades köket

Driftkostnader

Hushållsel
2 688 kr
Försäkring
2 604 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
5 292 kr
Driftkostnaden är beräknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten el avser både förbrukning samt elnätsavgift.

Energideklaration

Status
Utförd (2011-03-09)
Prestanda
181 kWh/m2/år

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Svenska Folkbyggen Nr 2 i Göteborg
Org.nummer
757202-1322
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
65 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1993 utfördes elstambyte
1994 utfördes rörstambyte
2003 renovering av fasad
2004 utfördes spolning av avloppsstammar
2007 utfördes termostatbyte
2008 utfördes byte till säkerhetsdörrar
2009 utfördes spolning av avloppsrör och köksstammar
2010 utfördes målning av samtliga trapphus.
2012 utfördes installation av fönsterventiler
2015-2016 utfördes renovering av fasad, balkong och fönster. Mekanisk ventilation i badrummen hos de lägenheter som haft förhöjda radonvärden.
2018 utfördes OVK-besiktning
2019 utfördes spolning av samtliga stammar och delar av maskinparken i tvättstugan byttes. Samma år byttes samtliga portdörrar i huset och hela soprummet målades om
2020 byggdes en träterrass på innergården

Föreningen projekterar i dagsläget renovering av bastu.
Föreningen planerar att utföra en besiktning av dräneringen.
TV/bredband
TV & Bredband via ComHem och Telenor.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
Föreningen har en trevlig tvättstuga med tre tvättmaskiner, en torktumlare, centrifug samt två torkrum. Utöver detta finns en "drop-in" maskin med tillhörande torkskåp som gör att det vanligtvis är lätt att få tvättid. Det finns även en bastu, övernattningsrum, gemensamhetslokal, cykel/barnvagnsrum, snickarrum samt extra källarförråd för uthyrning. Det finns också en fin innergård med grillplats.
Allmänt om föreningen
Brf Svenska Folkbyggen Nr 2 i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening med 65 bostadsrätter i Göteborg. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 859 m², varav 2 859 m² utgör lägenhetsyta.

Kontroll med styrelsen 2020-10-05.

Majorna

Varierat kulturliv och närhet till det mesta!

Västra Centrum och populära Majorna erbjuder en stor variation på befolkning och har ett rikt kulturliv.
Landshövdingehusen med dess stora fina innergårdar präglar Majorna tillsammans med funkishusen och stenhusen. Stadsdelen erbjuder mycket liv och rörelse med flertalet mysiga caféer, småbutiker och konstgallerier.
På sjöfartsmuseet kan man som besökare uppleva Göteborg historia tillsammans med Gathenhielmska kulturreservatet.

Via kortare promenad eller med spårvagn/buss nås Slottsskogen som erbjuder härliga grönytor för såväl picknicken som promenaden.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta