Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Rörstrandsgatan 7A

Brämaregården

3 rum
72 kvm
2 720 000 kr (slutpris)
4 274 kr/mån
Såld

Välplanerad trea med renoverat kök & badrum!

Välplanerad 3a med fint ljusinsläpp från två väderstreck finner ni nu i Brämaregården. Kök, badrum och hall renoverades under 2020 här har modernitet tagits i beaktning med ett grått helkaklat badrum och ett grått fullutrustat kök med kyl och frys i fullhöjd samt dubbelugn. Bostadens två sovrum är rymliga och erbjuder gott om yta för förvaring.
Centrala Hisingen och dess omgivning erbjuder bekvämt boende med närhet till all tänkbar service och goda kommunikationer. På kort gångavstånd ligger Ramberget och Keillers park där ni har en hänförande utsikt över staden och hamnen. I Kvillebäcken finns gott om restauranger och på endast 10 minuters cykelfärd nås Centralstationen.
Slutpris
2 720 000 kr
Månadsavgift
4 274 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud av TV från ComHem.
Boarea
72 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.8273%
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1948
Lgh.nr
19
Gatuadress
Rörstrandsgatan 7A
Postadress
41701 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Rörstrandsgatan 7A-1
 Rörstrandsgatan 7A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Rörstrandsgatan 7A-3
 Rörstrandsgatan 7A-4
 Rörstrandsgatan 7A-5
 Rörstrandsgatan 7A-6
 Rörstrandsgatan 7A-7
 Rörstrandsgatan 7A-8
 Rörstrandsgatan 7A-9
 Rörstrandsgatan 7A-10
 Rörstrandsgatan 7A-11
 Rörstrandsgatan 7A-12
 Rörstrandsgatan 7A-13
 Rörstrandsgatan 7A-14
 Rörstrandsgatan 7A-15
 Rörstrandsgatan 7A-16
 Rörstrandsgatan 7A-17
 Rörstrandsgatan 7A-18
 Rörstrandsgatan 7A-19
 Rörstrandsgatan 7A-20

Rumsbeskrivning

Hall

Ljust laminatgolv och målade väggar i ljust/pastellgrön nyans. Här finns plats för avhängning samt förvaring i två skjutdörrsgarderober.

Kök

Ljust laminatgolv och ljust målade väggar. Gråa skåpsluckor med rostfria beslag och ovan den ljusa arbetsbänken i sten sitter stänkskydd i samma material. Den svarta diskhon i värmebeständigt material bryter snyggt av mot det annars gråa. Maskinparken är utrustad med spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd samt dubbelugn varav en med ångfunktion och självrengöring och en med mikrofunktion. Gott om plats för ett större matbord.

Vardagsrum

Tilläggsisolerat laminatgolv och målade väggar i en mild ljusblå kulör med avstickande mönstrad fondvägg. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel.

Sovrum 1-2

Master bedroom har parkettgolv och målade väggar i en varmbeige kulör. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel.

Det andra sovrummet har ljust trägolv och målade väggar i en gammeldags rosa/grå nyans. Här finns plats för säng med tillhörande sängbord samt plats för förvaringsmöbel.

Badrum

Helkaklat badrum i grått med klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning, handdukstork, förvaringsskåp samt dusch med vikbara dörrar i glas.

Förråd

Till bostaden hör ett vindsförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1948
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2018 målades vardagsrum samt båda sovrummen om
2019 lades nytt golv i vardagsrum
2020 renoverades köket och badrummet (våtrumscertifikat finns). Samma år byttes elskåpet och hallen renoverades med nytt golv, nya innerväggar, sänkt tak med spotlights och två nya platsbyggda Elfa garderober.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
3 120 kr
Övrigt
4 788 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
11 508 kr
Driftkostnaden är en uppskattning beräknad per år och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring därav kan denna kostnad variera stort. Posten övrigt avser kostnad för bredband för nuvarande bostadshavare.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-02-27)
Prestanda
135 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Förening

Namn
Brf Älvsidan
Org.nummer
769615-2078
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
39 st varav 1 st hyresrätt(er)
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1982 utfördes en övergripande ROT-renovering som omfattade elinstallationer, avloppsstammar, fönster, fasader och tak.
2015 utfördes filmning och spolning av avlopp och stammar, lagning av kollapsat avloppsrör, reparation av tvättmaskin samt byte av en koddosa
2016 installerades taksäkerhet, torkrummet på Väderkvarnsgatan ommålades, OVK besiktning godkänd. Samma år utfördes besiktning av grunden inklusive provtagning av träpålar, renovering av balkonger Rörstrandsgatan, utbyte av koddosor, besiktning av fastigheten samt upprättande av underhållsplan
2017 utfördes relining stående stammar, stambyte liggande stammar, installation av råttstopp avloppet, byte av spill- och dagvattenledningar, samt stuprörsanslutningar. Samma år målades källargolvet
2020 renoverades trappuppgångar, tak och fasad samt byte av portar.
Parkering
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.goteborg.se.
TV/bredband
Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbudet ingår i avgiften. Bredband levereras via ComHem, avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.
Föreningens ekonomi
På grund av renoveringen av tak och fasad skedde en avgiftshöjning på 10 % i januari 2020. Ekonomisk förvaltning administreras av BoDin Ekonomi.
Övrigt
Via föreningen har man tillgång till två tvättstugor och två cykelrum, belägna i samma hus. Varje tvättstuga är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkrum.
I föreningen finns en grönskande innergård med utemöbler, grill samt lekplats. Föreningen anordnar gemensam städdag 1 gång/år.
Allmänt om föreningen
Brf Älvsidan bildades 2006. Föreningen består av 39 lägenheter belägna på adresserna Väderkvarnsgatan 2 A-D och Rörstrandsgatan 7A-C. Fastigheten Brämaregården 11:19 innehas med äganderätt som bebyggdes 1948 och totalrenoverades 1982.


Kontroll med styrelse 2021-03-30. Informationen är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Brämaregården

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen och tillhörande Brämaregården är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta