Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Töltvägen 20

Gerrebacka

125 kvm
5 rum
419 kvm
4 940 000 kr (slutpris)
Såld

2-planshus i omtyckt område!

Vi kan nu erbjuda en av de populära 2-plansparhusen i Gerrebacka. Bostaden erbjuder genomgående öppna och lättmöblerade ytor där ni enkelt kan sätta er egen prägel. Beläget på bottenplan finner ni ett stort kök samt ett vardagsrum som mynnar ut till den stora verandan med tillhörande trädgård. Här finns det gott om utrymme för lek och tillställningar och på den träbelagda verandan ryms enkelt loungegrupp, matgrupp och såklart grillen. På nedre plan finner ni också ett helkaklat badrum med anslutande tvättstuga.
Från allrummet på övre plan finner ni även en balkong i västerläge och här finns bostadens tre sovrum men även här ett badrum.

I närheten finner ni gott om promenadsträckor bland natur och djurliv samt goda kommunikationer som enkelt via Rosa express tar er in till Göteborgs innerstad. Gångavstånd till Kärra centrum och Clarebergs ridklubb.
Slutpris
4 940 000 kr
Antal rum
5 rum & kök, varav 3 sovrum
Boarea
125 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
Parhus
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
2001
Tomtareal
419 kvm
Fast.beteckning
Kärra 16:50
Gatuadress
Töltvägen 20
Postadress
42543 Hisings kärra

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Töltvägen 20-1
 Töltvägen 20-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Töltvägen 20-3
 Töltvägen 20-4
 Töltvägen 20-5
 Töltvägen 20-6
 Töltvägen 20-7
Fastighetskarta Töltvägen 20-8
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Entréplan

Från en stor stenlagd framsida med gott om plats för caféset kliver ni in i hallen på praktiskt klinkergolv och bruna väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaring i en skjutdörrsgarderob med spegelglas.

Kök

Ljusgråa väggar med parkettgolv. Skåpsluckor i trä med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i laminat sitter rött kakel som stänkskydd. Maskinparken är utrustad med induktionshäll, varmluftsugn, köksfläkt, mikro diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Vardagsrum / Matsal

Parkettgolv och väggar i beige med två brunare fondväggar. Plats finns för såväl soffgruppen som matsalsgruppen. Härifrån nås även bostadens veranda och gräsmatta i österläge. Tack vare markisen kan även en del användas som uterum.

Badrum / Tvättstuga

Helkaklade väggar i vitt med grön horisontell bård och plastmatta på golvet. Utrustningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp samt dusch. I anslutning finner ni även en separat tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare.

Övre plan

Parkettgolv och bruna väggar. På övre plan finns ett allrum med tillhörande balkong i västerläge, tre sovrum samt ett badrum.

Sovrum 1-3

Det större sovrummet har bruna väggar och parkettgolv. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter bakom flera garderober.

Det andra sovrummet har vita väggar med avstickande fondvägg i turkos nyans samt parkettgolv. Här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel.

Det tredje sovrummet har vita väggar med avstickande fondvägg i turkos nyans samt parkettgolv. Här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt skrivbord. Goda förvaringsmöjligheter bakom tre garderober.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt med blå horisontell bård samt plastmatta på golvet. Utrustningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp samt badkar.

Carport / Förråd

Utanför bostaden finner ni en carport med uppfart och plats för tre bilar. Innanför finner ni även ett rymligt förråd.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plans gavelradhus
Byggnadsår
2001
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas isoler
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Platta på mark med underliggande isolering
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark med isolering
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Mekanisk frånluft samt tilluftsventiler
Renovering
2008 gjordes ny stenläggning samt markis monterades på baksidan.
2011 byggdes köket om med nya integrerade vitvaror, induktionshäll, ugn samt 70 cm djup bänkskiva. Samma år renoverades entré/balkong.
2020 målades norrväggen på huset och balkongens golv byttes och hela entrén/balkongen målades.
Fasad är målad löpande.

Driftkostnader

Uppvärmning
9 450 kr
Hushållsel
5 050 kr
Väg/samfällighetsavgift
8 000 kr
Försäkring
2 417 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
24 917 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Vatten ingår i samfällighetsavgiften upp till en viss nivå. Kabel-TV ingår i samfällighetsavgiften.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-09-23)
Prestanda
92 kWh/m2/år
Energiklass
C

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 280 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
2001
Byggnadsvärde
2 168 000 kr
Markvärde
1 112 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kärra GA:54, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kärra GA:55, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kärra GA:56
Planbestämmelser
Detaljplan Vattenskyddsområde

Gerrebacka

Mitt i en idyll!

Gerrebacka är ett populärt område omgivet av natur och mysiga promenadstigar. Närheten till skogen men samtidigt lättheten att enkelt ta sig in till de centrala delarna av Göteborg är uppskattad. Gerrebacka omges av flera beteshagar och stall och här är djurlivet rikt. Här bor ni även med närhet till Kärra.

Goda kommunikationer från Kärra

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express som dessutom går från Gerrebacka (Gerrebacka–Nordstan–Billdal). På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Clarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta