Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Lillekärr södra 52

Hisings Kärra

146 kvm
6 rum
348 kvm
5 370 000 kr (slutpris)
Såld

Fantastiskt hus med stor altan med nyligen renoverat kök och badrum!

Välkomna till denna smakfullt renoverade villa i populära Hisings Kärra! På utsidan av huset har altanen i västerläge byggts ut för en större social yta och under dom senaste åren har även taket bytts ut.
På entréplanen välkomnas ni av ett ljusgrått klinkergolv med tillhörande golvvärme och lite längre in i bostaden finner ni ett nyligen renoverat kök med tillhörande köksö. Även badrummet på entréplan är nyligen renoverat och är utrustat med hela två stycken duschar! Här bor ni med närhet till flertal skolor och bara någon kilometer bort ligger Kärra centrum där utbudet är enormt. Här erbjuds bland annat matbutik, bibliotek, restauranger, frisör samt sim-och sporthall. Här bor ni i ett familjevänligt område med närhet till natur och här finns även goda kommunikationer för att nå Hjalmar Brantningsplatsen och Göteborgs innerstad.
Slutpris
5 370 000 kr
Antal rum
6 rum & kök, varav 5 sovrum
Boarea
146 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
Kedjehus
Upplåtelseform
Tomträtt
Byggnadsår
1975
Tomtareal
348 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Kärra 46:22
Gatuadress
Lillekärr södra 52
Postadress
42531 Hisings kärra

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Mattias Lindfors
Fastighetsmäklare
Mattias Lindfors

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Lillekärr södra 52-1
 Lillekärr södra 52-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Lillekärr södra 52-3
 Lillekärr södra 52-4
 Lillekärr södra 52-5
 Lillekärr södra 52-6
 Lillekärr södra 52-7
 Lillekärr södra 52-8
 Lillekärr södra 52-9
 Lillekärr södra 52-10
 Lillekärr södra 52-11
 Lillekärr södra 52-12
 Lillekärr södra 52-13
 Lillekärr södra 52-14
 Lillekärr södra 52-15
 Lillekärr södra 52-16
 Lillekärr södra 52-17
 Lillekärr södra 52-18
 Lillekärr södra 52-19
 Lillekärr södra 52-20
 Lillekärr södra 52-21
 Lillekärr södra 52-22
 Lillekärr södra 52-23
 Lillekärr södra 52-24
 Lillekärr södra 52-25
 Lillekärr södra 52-26
 Lillekärr södra 52-27
 Lillekärr södra 52-28
 Lillekärr södra 52-29
 Lillekärr södra 52-30
 Lillekärr södra 52-31

Rumsbeskrivning

Hall

I hallen välkomnas ni av ett ljusgrått klinkergolv med tillhörande golvvärme. Hallens väggar är vitmålade med undantag för en av väggarna där det sitter en mönstrad fondtapet. Här finns plats för avhängning. Från hallen når ni övervåningen via bostadens trappa.

Kök/tvättstuga

Köket totalrenoverades 2019. I köket ligger ljusgrått laminatgolv som fortsätter in till matsalen. På köksön ligger en stenskiva och under finns förvaring för all köksutrustning. Köket är från Vedum. Den maskinella utrustningen består av inbyggd kyl och frys i fullhöjd, ugn och mikrovågsugn. På köksön sitter en induktionshäll och ovan sitter en kolfilterfläkt. Vitvarorna är från Bosch och Electrolux.

Från köket når du även bostadens tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

Matsal/vardagsrum

Matsalens och vardagsrummets väggar är vitmålade. Här finns plats för en större matgrupp. I Vardagsrumsdelen finns det plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Från vardagsrummet når ni även bostadens trädgård.

Sovrum 1

Sovrummet på entréplan har väggar är i grå nyans. På golvet ligger brunt laminatgolv. Här finns plats för säng med tillhörande sängbord.

Badrum 1

Från hallen nås bostadens stora badrum. Badrummet totalrenoverades under 2018/2019. På badrummets väggar sitter kakel i en ljusgrå nyans och samma färg finns även på golvet. Badrummet har utrustats med WC, handfat med tillhörande komod, spegelskåp samt dubbla duschar.

Sovrum/Kontor

I bostadens kontor finns möjlighet för arbetsbord samt förvaring i garderober. Rummets väggar är vitmålade och golvet är i träfärgat laminat. Rummet kan även disponeras som ett sovrum.

Övre Plan

Uppför trappan möts ni av bostadens allrum. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett träfärgat laminatgolv. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang.

Sovrum 3-5

Bostadens övriga sovrum är alla vitmålade med träfärgat laminatgolv. I samtliga sovrum finns det plats för säng med tillhörande sängbord. I rummen finns det även plats för förvaring via bostadens sidovindar.

Badrum 2

På övervåningen hittar ni även det mindre badrummet. På väggarna sitter ljust kakel och på golvet ligger klinker i en mörk nyans. Badrummet är utrustat med dusch och tillhörande duschvägg, WC, handfat samt komod med tillhörande spegelskåp.

Förråd

Till bostaden hör ett kallförråd.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1975
Fasad
Tegel och träpanel
Stomme
Trä
Fönster
3-glas isoler
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
L/L-pump, direktverkande el (radiatorer/golvvärme)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Självdrag
Renovering
2015 - Klinkergolv i hallen med golvvärme
2016 - Nytt proppskåp med snabbsäkringar
2017- Taket byttes och altanen byggdes ut
2018/2019 - Badrummet på entréplan renoverades
2019 - Köket renoverades
Övriga byggnader
Till bostaden hör en garageplats

Driftkostnader

Uppvärmning
20 000 kr
Vatten/avlopp
2 742 kr
Väg/samfällighetsavgift
6 862 kr
Försäkring
4 000 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
33 604 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Posten uppvärmning innehåller även hushållsström och elnät. Posten väg/samfällighet innehåller medlemsavgift, avfallsavgift, avgift för områdesskötsel, inbetalning till fond, samt avgift för Com Hem-nät.

Energideklaration

Status
Utförd (2014-06-11)
Prestanda
61 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 507 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1975
Byggnadsvärde
1 541 000 kr
Markvärde
966 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomträttsavgäld
8 628 kr/år
Löptid
2025-12-31

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kärra GA:4 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning
Planbestämmelser
Stadsplan Vattenskyddsområde

Hisings Kärra

Vacker natur och aktiviteter för alla

Hisings Kärra, allmänt kallat Kärra, har omkring 11 000 invånare och 3 100 arbetstillfällen. Här finns gott om både små och stora företag. Området var glest befolkat och hade en tydlig jordbruksprägel så sent som på 1970-talet.

Goda kommunikationer

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express på sträckan Gerrebacka–Nordstan–Billdal. På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta