Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Smörslätten 30

Björkekärr

4 rum
90 kvm
4 400 000 kr (slutpris)
4 147 kr/mån
Såld

4a - nyproducerad 2020 med västerbalkong!

Ta hissen upp till våning 5 och kliv in i denna luftiga fyra med smart och social planlösning i grönskande och barnvänliga Björkekärr. Lägenheten har en härlig utsikt och här finner ni stora sällskapsytor tillsammans med ett stort kök och vardagsrum i öppen planlösning. Vardagsrumsdelen har både en fransk balkong samt en solig balkong i väster med innergårdsläge. Även master bedroom har en fransk balkong. Badrummet är helkaklat och har egen tvättutrustning.

Björkekärr präglas av lummiga omgivningar och närhet till såväl skog som stadsliv. Här bor ni med närhet till mataffär samt goda kommunikationer där busslinje 17 snabbt och lätt tar er in till innerstaden på ca 15 minuter.
Slutpris
4 400 000 kr
Månadsavgift
4 147 kr/mån
Antal rum
4 rum
I avgiften ingår värme och kallvatten samt obligatoriskt tillägg för Telia Triple Play (TV paket, telefoni via bredband och bredband 100/100) på ca 206 kr/månad. Kostnad för varmvatten och elförbrukning tillkommer och debiteras efter enskild förbrukning.
Boarea
90 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.3908%
Våningsplan
5 av 9. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2020
Lgh.nr
1E-1502
Gatuadress
Smörslätten 30
Postadress
41677 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Smörslätten 30-1
 Smörslätten 30-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Smörslätten 30-3
 Smörslätten 30-4
 Smörslätten 30-5
 Smörslätten 30-6
 Smörslätten 30-7
 Smörslätten 30-8
 Smörslätten 30-9
 Smörslätten 30-10
 Smörslätten 30-11
 Smörslätten 30-12
 Smörslätten 30-13
 Smörslätten 30-14
 Smörslätten 30-15
 Smörslätten 30-16
 Smörslätten 30-17
 Smörslätten 30-18
 Smörslätten 30-19
 Smörslätten 30-20
 Smörslätten 30-21
 Smörslätten 30-22
 Smörslätten 30-23
 Smörslätten 30-24
 Smörslätten 30-25

Rumsbeskrivning

Hall

3-stavig vitpigmenterad ekparkett och vitmålade väggar är genomgående i bostaden. Här finns plats för avhängning och förvaring i garderober samt en stor klädkammare lite längre in i hallen. Direkt till vänster nås bostadens gästtoalett.

Kök / Vardagsrum

Kök från Marbodal i vinkel och öppen planlösning med vardagsrummet. Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken sitter vitt kakel som stänkskydd. Maskinparken är utrustad med spishäll, fläkt, mikro, ugn, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd, samtliga vitvaror i vitt utförande från Cylinda. Här finns även plats för matbord för det större sällskapet.

Vardagsrummet inrymmer soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Härifrån nås även bostadens ena franska balkong men även den rymliga balkongen i härligt västerläge.

Sovrum 1-3

Master bedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring bakom en skjutdörrsgarderob. Här finns även den andra franska balkongen.

Det andra och tredje sovrummet inrymmer varsin enkelsäng med tillhörande sängbord samt eventuellt skrivbord.

Badrum / Gästtoalett

Helkaklade väggar i vitt och ljust klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning samt dusch med svängda vikbara dörrar. Här finns även en separat tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk och förvaringsskåp.

Gästtoaletten har vita väggar med klinkergolv och är utrustad med WC samt handfat med ovansittande spegelskåp med belysning.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2020
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
5 av 9. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
1 800 kr
Vatten/avlopp
1 200 kr
Försäkring
4 080 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
7 080 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Lägenheterna är anslutna till egna elabonnemang för elkraft. Anläggnings-ID för elabonnemang sitter på insidan av din lägenhetscentral. Posten VA avser varmvatten och är uträknad enligt schablon då det inte finns någon mätning på varmvattenkostnad ännu. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-05-06)
Prestanda
67 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Smörslottet
Org.nummer
769635-5986
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
88 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Då fastigheten nyproducerades 2020 har inga renoveringar utförts.
Parkering
I föreningen finns 41 platser i garage på Smörslottsgatan 18, plats kan hyras för 1250 kr/månad. Dessutom disponerar föreningen över 16 platser i garage på Smörslätten 26 - dessa garageplatser hyr föreningen av extern part.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till digital-TV och Internet via Telia Triple Play.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av SBC. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar (Samtal med SBC 2020-10-17).
Övrigt
Till bostaden hör ett förråd och i föreningen finns cykelrum och barnvagnsrum. Det finns även en gemensam terrass och innergård med uteplats och grill samt växthus.
Föreningen ingår i Södra Smörslottets Samfällighetsförening som förvaltar gemensamhetsanläggningarna Sävenäs GA:38-43. Föreningen går även under 22 servitut. För mer information besök gärna föreningens hemsida: smorslottet.brfnet.se Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar.
Allmänt om föreningen
Brf Smörslottet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 88 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen registrerades 2017. Till föreningen hör adresserna: Smörslottsgatan 20 och 22 samt Smörslätten 30. Föreningen köpte fastigheten 2019.

Kontroll med styrelsen 2020-10-17.

Björkekärr

Lummiga omgivningar, närhet till stadslivet och lättillgänglig service!

Björkekärr är ett populärt område tack vare dess närhet till allt man kan tänkas vilja omge sig av i hemmet. Med buss kan ni enkelt transportera er in till innerstaden på ca 15 minuter och precis utanför porten har ni direkt närhet till lummiga skogar och naturstigar.
Skatås och Delsjöns naturreservat är populära destinationer med flera vandringsleder där Skatåsområdet har leder så som Bohusleden, Vildmarksleden och Gotaleden som korsar. Delsjöområdet erbjuder också flera vandringsleder, ridleder samt fiskemöjligheter. För den som blir fikasugen längs med turen kan man passa på att besöka populära Bertilssons stuga som har anor bak till 1800-talet. För den golfintresserade finns även Delsjö Golfklubb med en fin 18-hålsbana.
På sommarhalvåret avnjuts dagarna gärna vid Härlanda tjärn där bad och lek är populärt bland de små.


Skolor och omsorg

I området finns det ett flertal skolor för olika åldrar. Bland annat finns Rosendalsskolan med elever i årskurserna F-6, Rudolf Steinerskolan med elever i årskurs F-9, Kålltorpskolan med elever i årskurs 4 till 9 och Parkskolan med elever i årskurs F-3. För de yngre barnen finns det ett antal förskolor. I dagsläget pågår byggnation av Härlandatjärnskolan som har planerat färdigställande år 2022.
I Björkekärr finns tre väl omnämnda torg; Trätorget, Stabbetorget och Spåntorget. På Stabbetorget finns bland annat ICA Nära, frisör, pizzeria, konditori, apotek och vårdcentral. På Trätorget finns Coop, konditori, frukthandel samt pizzeria. Ni finner även en nyrenoverad Willys Hemma-butik vid Studiegången.
Vallhamra torg som även ligger med närhet till Björkekärr erbjuder en välsorterad ICA-butik, sportcenter samt ishall. Härifrån är anslutningarna via kollektivtrafiken också goda.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta