Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Mor Annas väg 13

Lerum

135 kvm
6 rum
344 kvm
4 500 000 kr (slutpris)
Såld

1,5 plansvilla med härlig trädgård!

Vi kan nu erbjuda en mycket trivsam villa på omtyckta Mor Annas väg i naturnära och barnvänliga Lerum. Bostaden erbjuder väldisponerade kvadratmeter fördelat på två plan med sovrum och badrum på vardera våning. Här kan ni enkelt möblera efter tycke och smak och det finns även möjlighet att flytta eller bygga om rum som man vill tack vare husets fåtal bärande väggar. Många delar i bostaden är renoverade där bland annat bostadens badrum på övre plan renoverats 2020 och ny kyl/frys installerats. Den härliga verandan har plats för matgrupp och förlängs med en stor gräsmatta med goda möjligheter för lek och tillställningar.

Inom kort avstånd finner ni Aspen och Stamsjön dit det är populärt på sommarhalvåret att åka och bada. Ni finner dessutom närhet till matbutiker med stort sortiment.
I Lerums centrum finns ett torg med handel, klädbutiker, mataffärer, apotek, vårdcentral, träningsanläggningar och bibliotek. Det finns dessutom närhet till skolor och förskolor som enkelt nås via promenad eller cykeltur. Från Hulan går direktbuss in till Göteborgs innerstad.
Slutpris
4 500 000 kr
Antal rum
6 rum & kök, varav 4–5 sovrum
Boarea
135 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1973
Tomtareal
344 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Hulan 1:386
Gatuadress
Mor Annas väg 13
Postadress
44351 Lerum

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Mor Annas väg 13-1
 Mor Annas väg 13-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Mor Annas väg 13-3
 Mor Annas väg 13-4
 Mor Annas väg 13-5
 Mor Annas väg 13-6
 Mor Annas väg 13-7
 Mor Annas väg 13-8
 Mor Annas väg 13-9
 Mor Annas väg 13-10
 Mor Annas väg 13-11
 Mor Annas väg 13-12
 Mor Annas väg 13-13
 Mor Annas väg 13-14
 Mor Annas väg 13-15
 Mor Annas väg 13-16
 Mor Annas väg 13-17
 Mor Annas väg 13-18
 Mor Annas väg 13-19
 Mor Annas väg 13-20
 Mor Annas väg 13-21
 Mor Annas väg 13-22
 Mor Annas väg 13-23
 Mor Annas väg 13-24
 Mor Annas väg 13-25
Entréplan Mor Annas väg 13-26
Entréplan
Övre plan Mor Annas väg 13-27
Övre plan
 Mor Annas väg 13-28
 Mor Annas väg 13-29
 Mor Annas väg 13-30
Fastighetskarta Mor Annas väg 13-31
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Entréplan

I entrén kliver ni in på klinkergolv tillsammans med ljusa väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaringsmöblemang.

Kök / Tvättstuga

Klinkergolv och ljusa väggar. Vita skåpsluckor med svarta beslag och ovan arbetsbänken i laminat sitter ljust stänkskydd i kakel. Maskinparken är utrustad med spishäll, ugn, mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.
I anslutning till köket, via skjutdörr, nås tvättstugan som är utrustad med tvättmaskin.

Vardagsrum / Matsal

Parkettgolv och tapetserad väggar i en grå nyans. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Det finns även gott om utrymme för stor matsalsgrupp och härifrån nås även bostadens härliga uteplats med tillhörande trädgård i norrläge.

Sovrum / Kontor

Sovrum 1 har ljusa väggar med målad fondvägg med bergmotiv och parkettgolv. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang.
Kontoret har ljusa väggar och parkettgolv. Här finns plats för kontorsbord och goda förvaringsmöjligheter sker i flera garderober.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt med avstickande dekorativ horisontell bård av mosaik vid badkaret och på golvet ligger klinkers. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, handdukstork samt badkar med draperi.

Övre plan

På övre plan finns tre sovrum, ett kontor/allrum samt ett badrum.

Sovrum 3-5

Det första sovrummet på övre plan har tapetserade väggar och parkettgolv. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel.

Det andra sovrummet på övre plan har rosa väggar och parkettgolv. Här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel eller skrivbord.

Det tredje sovrummet på övre plan har rosa väggar och fondväggen med målat motiv. Här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel eller skrivbord.

Badrum

Badrummet på övre plan har helkaklade väggar i vitt och utrustningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp samt dusch med draperi.

Förråd

Till bostaden hör ett kall- och varmförråd som ligger på tomten.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1973
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas + 3-glas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Uppvärmning
El (direktverkande)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Frånluft
Renovering
2016 byggdes två sovrum på övre plan, renovering/tapetsering av sovrum på övre plan, nytt golv i allrum övervåning, tapetsering/målning av vardagsrum och tapetserat/målat samt lagt nytt golv i andra sovrummet/kontorsrummet på nedre plan.
2017 renoverades kök, tvättstuga och badrum på nedervåningen och stora sovrummet nedre plan tapetserades/målades om.
2019 sattes ny garderob in vid dörren och ny varmvattenberedare installerades
2020 sattes ny kyl och frys in i köket. Samma år renoverades badrum på övre plan och fönster samt ytterdörrar målades om i samband med fasaden tvättades.

Driftkostnader

Hushållsel
28 000 kr
Vatten/avlopp
7 330 kr
Väg/samfällighetsavgift
4 500 kr
Försäkring
5 277 kr
Antal personer i hushållet
5 st
Summa
45 107 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring och posten el avser även uppvärmning. Tack vare fiberanslutningen är det enkelt att få en stabil och snabb uppkoppling. Larm från Sector Alarm finns installerat i bostaden. Internet: Telia öppen fiber, TV: Cetralantenn i området.

Energideklaration

Status
Utförd (2015-07-08)
Prestanda
87 kWh/m2/år
Energiklass
E

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 428 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1973
Byggnadsvärde
1 508 000 kr
Markvärde
920 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Lerum Hulan GA:1
Planbestämmelser
Stadsplan

Lerum

Aktiv kommun med närhet till mycket!

I Lerum finns det mesta ni kan tänkas intressera er av inom kort avstånd. Här finner ni ett vattenpalats som är populärt bland de små, ett stort bibliotek med stort urval av böcker, kurser i allt från slöjd till snickeri och sotning. Träningsanläggningarna är flera och tack vare närheten till naturen tas gärna en härlig promenad.

Hulan levererar det bästa av både stad och lantliga möjligheter. Här finns det löpgrupper som är ute och springer i skogen, en segelklubb samt innebandy, judo, fotboll och friidrottsklubbar för både vuxna och barn - dessutom en ridklubb i närheten. Stenkullen erbjuder en ishall för både ishockey och konståkning.Lätt att färdas kollektivt!

Pendeltåget tar er enkelt till Centralstationen i Göteborg och det tar endast ca 15 minuter. Vid pendels finns det pendelparkeringar för både bil och cykel där det även finns vajrar för att låsa fast cykeln vid parkeringen.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta