Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Vallhamra torg 10

Sävedalen

2 rum
49 kvm
2 500 000 kr (slutpris)
2 732 kr/mån
Såld

Tvåa med inglasad söderbalkong!

I mysiga Vallhamra finner ni denna genomgående ljusa tvåa med låg avgift och stor inglasad balkong i söderläge. Bostaden erbjuder ett fullutrustat Marbodalkök med gott om köksskåp, ett luftigt sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt ett helkaklat badrum med egen tvättutrustning. Tack vare den öppna och rymliga planlösningen blir möbleringen enkel och tillgänglig för att sätta sin egen prägel.
Här bor ni med närhet till såväl matbutiker som träningsanläggningar och restauranger. Från Vallhamra torg går direktbuss in till centrala Göteborg på ca 15 minuter här erbjuds dessutom en välsorterad matbutik och flera småbutiker. Precis utanför dörren har ni gångavstånd till fina naturområden med populära motionsslingor.
Slutpris
2 500 000 kr
Månadsavgift
2 732 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, kabel-TV, bredband och IP-telefoni via Telia Triple Play. Kostnad för kall- och varmvatten tillkommer och debiteras efter faktisk förbrukning.
Boarea
49 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.8679%
Våningsplan
2 av 5. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2018
Lgh.nr
321102
Gatuadress
Vallhamra torg 10
Postadress
43365 Sävedalen

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Vallhamra torg 10-1
 Vallhamra torg 10-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Vallhamra torg 10-3
 Vallhamra torg 10-4
 Vallhamra torg 10-5
 Vallhamra torg 10-6
 Vallhamra torg 10-7
 Vallhamra torg 10-8
 Vallhamra torg 10-9
 Vallhamra torg 10-10
 Vallhamra torg 10-11
 Vallhamra torg 10-12
 Vallhamra torg 10-13
 Vallhamra torg 10-14
 Vallhamra torg 10-15
 Vallhamra torg 10-16
 Vallhamra torg 10-17

Rumsbeskrivning

Hall

Parkettgolv och vitmålade väggar är genomgående i hela bostaden. Här finns plats för avhängning samt förvaring i en garderob.

Kök / Vardagsrum

Marbodalkök med vita skåpsluckor och rostfria beslag, ovan arbetsbänken i laminat sitter vitt kakel. Maskinparken är utrustad med spishäll, fläkt, mikro, ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Plats finns för matbord för ca 4-6 personer.

Vardagsrumsdelen inrymmer soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Härifrån nås även bostadens härliga inglasade balkong i söderläge där platsen för loungesoffan är given.

Sovrum

Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt och ljust klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt dusch med svängda vikbara dörrar i glas. Här finns även en kombimaskin med ovanliggande arbetsbänk.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
2 av 5. Hiss finns.
Renovering
2020 i september glasades balkongen in

Driftkostnader

Hushållsel
3 540 kr
Vatten/avlopp
3 840 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
8 880 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Faktisk vattenförbrukning tillkommer som varierar utefter lägenhetsinnehavarens faktiska förbrukning. Posten el avser elskatt/elnät samt förbrukning.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-09-06)
Prestanda
79 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Backsippan
Org.nummer
769630-6195
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
79 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1183 kr
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Det finns inga planerade underhåll förutom normalt underhåll.
Parkering
I föreningen finns möjlighet att hyra garageplats av AR Vallhamra Servicefastigheter AB, här finns totalt 58 stycken platser som föreningen förfogar över. Plats kan hyras till en kostnad av ca 1000 kr/månad och till dessa är det separat kö.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till TV, bredband och IP-telefoni via Telia Triple Play.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Aspelin Ramm Fastigheter AB.
Övrigt
I föreningen finns tillgång till rum för cyklar, barnvagnar och rullstolar samt förråd på samtliga källarplan. Här finns även gemensam gård med grönytor och sittplatser, pergola, grillplats samt lekytor för de små.
Allmänt om föreningen
Föreningen består av totalt 79 st lägenheter samt två lokaler beläget i fyra flerbostadshus. Föreningens fastighet är Ugglum 1:141 i Partille kommun med adress Vallhamra Torg 10 - 16.

Kontroll utförd med Aspelin-Ramm 2020-10-01.

Sävedalen

Lättillgängligt och perfekt mix!

Precis utanför Göteborgs stadsgräns finner vi Sävedalen – här finns det mesta man behöver inom kort avstånd. Attraktivt område med en perfekt blandning av bostadsrätter, radhus och villor där även Sävedalens Köpgata erbjuder mysiga små butiker, träningsanläggningar, mataffärer och restauranger. Här finner ni även Populära Oves Gatukök och Triumfglass.

Oavsett vilket område man är bosatt i är det enkelt att transportera sig runt i Sävedalen, det gäller likväl till fots som med cykel, bil och buss. Det finns flera förskolor och skolor att välja mellan i stadsdelen. Ni finner även närhet till köpcentret Allum med flertalet butiker i tre plan.

Vallhamra torg, Skatås och Delsjön

I Delsjöområdet och Skatås finns stora belysta motionsslingor och fina vandringsleder. Delsjön lockar även besökare tack vare de fina badplatserna där man även kan hyra kanot.

Vallhamra idrottsplats erbjuder aktiviteter för de flesta, här finns fotbollsplaner, ishall och inomhushall för fler rörelser. Härifrån går Svart Express in till Göteborgs innerstad och det tar knappa 15 minuter. Vallhamra torg erbjuder även en välsorterad matbutik, apotek, frisör, restauranger och blomsteraffär.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta