Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Laggarns väg 33

Lerum

173/70 kvm
7 rum
1 575 kvm
6 560 000 kr (slutpris)
Såld

Villa anno 1918 med stor tomt!

Tilltalande villa med anor från 1900-talet och en stor tillhörande tomt kan nu erbjudas på Laggarns väg i Lerum. Här finner ni hela 5 sovrum som fördelats på både nedre och övre plan, två badrum och en gästtoalett. Det rustika köket som renoverades 2016 håller hög standard och har utmärkande detaljer såsom en köksö i tegel, en dekorativt bevarad vedspis och synliga bjälkar i taket.
På övre plan välkomnas ni upp i ett ljust allrum med takhöjd upp till nock och mörkbruna balkar som bidrar med en häftig kontrast mot det annars vita. På balkongen som nås härifrån kan ni avnjuta morgonkoppen och blicka ut över de fridfulla hagarna.
I anslutning med huset finner ni även ett tillhörande förråd och på tomten står ett gästhus.
Här bor ni med lantlig omgivning men fortfarande med närhet till centrum. Goda pendlingsmöjligheter tar er enkelt in till Göteborgs innerstad eller till Alingsås och närmsta busshållplats befinner sig på ca 400 meters avstånd från ytterdörren. Flertalet förskolor i området gör det enkelt för barnfamiljen att trivas och ni finner även närhet till Nyebroparken, restauranger, ridskola, Vattenpalatset och träningsanläggningar. Matbutiker och Stamsjöns badplats finner ni inom gångavstånd.
Slutpris
6 560 000 kr
Antal rum
7 rum & kök, varav 5 sovrum
Boarea/biarea
173/70 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1918
Tomtareal
1 575 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Lerum 4:131
Gatuadress
Laggarns väg 33
Postadress
44338 Lerum

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Laggarns väg 33-1
 Laggarns väg 33-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Laggarns väg 33-3
 Laggarns väg 33-4
 Laggarns väg 33-5
 Laggarns väg 33-6
 Laggarns väg 33-7
 Laggarns väg 33-8
 Laggarns väg 33-9
 Laggarns väg 33-10
 Laggarns väg 33-11
 Laggarns väg 33-12
 Laggarns väg 33-13
 Laggarns väg 33-14
 Laggarns väg 33-15
 Laggarns väg 33-16
 Laggarns väg 33-17
 Laggarns väg 33-18
 Laggarns väg 33-19
 Laggarns väg 33-20
 Laggarns väg 33-21
 Laggarns väg 33-22
 Laggarns väg 33-23
 Laggarns väg 33-24
 Laggarns väg 33-25
 Laggarns väg 33-26
 Laggarns väg 33-27
 Laggarns väg 33-28
 Laggarns väg 33-29
 Laggarns väg 33-30
 Laggarns väg 33-31
 Laggarns väg 33-32
 Laggarns väg 33-33
 Laggarns väg 33-34
 Laggarns väg 33-35
 Laggarns väg 33-36
 Laggarns väg 33-37
Entréplan Laggarns väg 33-38
Entréplan
Övre plan Laggarns väg 33-39
Övre plan
 Laggarns väg 33-40
 Laggarns väg 33-41
 Laggarns väg 33-42
 Laggarns väg 33-43
 Laggarns väg 33-44
 Laggarns väg 33-45
 Laggarns väg 33-46
 Laggarns väg 33-47
Fastighetskarta Laggarns väg 33-48
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Entréplan

I hallen ligger mörkgrått laminatgolv och väggarna är vitmålade. Här finns plats för avhängning samt förvaringsmöblemang.

Kök

På golvet ligger vitoljad ekparkett och väggarna är vitmålade. Modernt kök från IKEA med köksö och vita skåpsluckor med rostfria beslag, ovan arbetsbänken i laminat sitter vitt kakel med avstickande parti ovan spisen varvid det sitter tegel. Maskinparken är utrustad med spishäll, fläkt, mikro, ugn, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Inbyggd vinhylla sätter extra prägel i köksön av tegel tillsammans med den bevarade vedspisen (ej brukbar). Här finns gott om plats för matbord för det stora matsällskapet.
Härifrån nås även den stora trädgården via glasdörr.

Vardagsrum

Vitoljad ekparkett (2020) och vitmålade väggar med avstickande panelväggar. Plats finns för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel.

Sovrum 1-3

Master bedroom har målade väggar i en petrolblå nyans och på golvet ligger laminatgolv. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang.

I de andra två sovrummen ligger träfärgat laminatgolv (2020) och målade väggar i en ljust beige nyans. Plats finns för såväl säng och förvaringsmöblemang eller kontorsmöbel.

Walk in closet

Brun heltäckningsmatta och vitmålade väggar. Goda förvarings och upphängningsmöjligheter finns.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt och mörkgrått klinkergolv. Utrustad med WC, dubbla handfat med tillhörande kommoder och ovansittande spegel och bubbelbadkar.

Gästtoalett / Tvättstuga

Plastmatta på golv och vitmålade väggar. I gästtoaletten finner ni WC samt handfat och tvättstugan erbjuder båda tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk.

Övre plan

På ovanvåningen finner ni ett stort allrum med utgång till balkongen i sydostläge, ett sovrum, ett kontor, en klädkammare, ett badrum samt ett stort vindsutrymme som i dagsläget är oinrett men som kan inredas och användas som ytterligare ett sovrum.

Sovrum / Kontor

Det två sovrummen på övre plan har gråa väggar och plastmatta på golvet. Plats finns för säng samt förvaringsmöblemang. Kan enkelt även nyttjas som kontor.

Badrum

Kaklade väggar i vitt med horisontell dekorativ bård samt plastmatta på golvet. Utrustningen består av WC, handfat med ovansittande spegel, förvaringsskåp samt dusch.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1918 (Ombyggt 1993)
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas + 3-glas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Grundmur
Sten
Grund
Krypgrund
Uppvärmning
Bergvärme
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Ventilation
Självdrag
Renovering
2016 utfördes helrenovering av kök och klädkammare
2018 utfördes dränering
2019 utfördes fasadmålning
2020 byggdes balkong, altan, entrétrappa, veranda baksida samt ytterdörr byttes. Samma år byttes en kortsida på fasaden
2021 installerades nya elcentraler med jordfelsbrytare och en ny slamavskiljare och infiltration till avloppet
Övriga byggnader
I dagsläget arrenderar nuvarande ägare ca 3000 kvm mark från kommunen. Marken ligger i direkt anslutning till tomten och kan användas till hage för djur såsom får eller höns. I dagsläget arrenderas marken för ca 400 kr/år.

Driftkostnader

Hushållsel
26 152 kr
Vatten/avlopp
2 451 kr
Renhållning
1 900 kr
Försäkring
6 700 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
37 203 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation, familjesammansättning och levnadssätt. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten el avser även uppvärmning. Fiber finns indraget till fastigheten.

Energideklaration

Status
Utförd (2015-09-28)
Prestanda
65 kWh/m2/år
Energiklass
B

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 561 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1978
Byggnadsvärde
1 953 000 kr
Markvärde
1 608 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Förmån: Officialservitut Avlopp, 1524-344.3
Förmån: Officialservitut Väg, 1524-344.2

Lerum

Aktiv kommun med närhet till mycket!

I Lerum finns det mesta ni kan tänkas intressera er av inom kort avstånd. Här finner ni ett vattenpalats som är populärt bland de små, ett stort bibliotek med stort urval av böcker, kurser i allt från slöjd till snickeri och sotning. Träningsanläggningarna är flera och tack vare närheten till naturen tas gärna en härlig promenad.

Hulan levererar det bästa av både stad och lantliga möjligheter. Här finns det löpgrupper som är ute och springer i skogen, en segelklubb samt innebandy, judo, fotboll och friidrottsklubbar för både vuxna och barn - dessutom en ridklubb i närheten. Stenkullen erbjuder en ishall för både ishockey och konståkning.Lätt att färdas kollektivt!

Pendeltåget tar er enkelt till Centralstationen i Göteborg och det tar endast ca 15 minuter. Vid pendels finns det pendelparkeringar för både bil och cykel där det även finns vajrar för att låsa fast cykeln vid parkeringen.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta