Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Lillekärr norra 68

Hisings Kärra

2 rum
65.2 kvm
1 850 000 kr (slutpris)
3 995 kr/mån
Såld

Tvåa med renoverat kök och stor uteplats!

På Lillekärr Norra 68 bor du i en välplanerad tvåa med stor uteplats. Bostaden erbjuder ett väl tilltaget vardagsrum som går att inreda utefter behov. Från vardagsrummet når ni även bostadens uteplats i härligt sydvästläge. Vidare finner ni köket som är renoverat med bra förvaring. I sovrummet har ni gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang och en skjutdörrsgarderob som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Till sist finner ni badrummet utrustat med bland annat tvättmaskin och badkar. Här bor du i en stabil förening med närhet till kommunikationer och annan service.
Slutpris
1 850 000 kr
Månadsavgift
3 995 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och parkeringsplats. Till parkeringsplatsen hör även ett eluttag för motorvärmare varvid en obligatorisk avgift på 50 kr/månad som tillkommer och är inte inräknad i angiven avgift.
Boarea
65.2 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.20657%
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1975
Lgh.nr
292
Gatuadress
Lillekärr norra 68
Postadress
42534 Hisings Kärra

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Cassandra Jerneklo
Fastighetsmäklare
Cassandra Jerneklo

Bilder och planlösning

 Lillekärr norra 68-1
 Lillekärr norra 68-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Lillekärr norra 68-3
 Lillekärr norra 68-4
 Lillekärr norra 68-5
 Lillekärr norra 68-6
 Lillekärr norra 68-7
 Lillekärr norra 68-8
 Lillekärr norra 68-9
 Lillekärr norra 68-10
 Lillekärr norra 68-11
 Lillekärr norra 68-12
 Lillekärr norra 68-13
 Lillekärr norra 68-14
 Lillekärr norra 68-15
 Lillekärr norra 68-16
 Lillekärr norra 68-17
 Lillekärr norra 68-18
 Lillekärr norra 68-19

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med plats för avhängning till höger samt en garderob till vänster. Väggarna går i vitt med en tapetserad fondvägg och på golvet ligger laminat.

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum som kan inredas med både soffhörna och matplats om så önskas. Härifrån når ni även bostadens härliga och väl tilltagna uteplats i soligt läge. Stora fönsterpartier som ger ett ljust och luftigt intryck. På golvet ligger ekparkett.

Kök

Renoverat modernt kök med skåpsluckor och lådor i vitt. Ovanför arbetsbänken i laminat sitter snyggt stavmosaik. Köket är utrustat med spishäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Utrymme finns för ett matbord med 4–6 sittplatser.

Sovrum

Rogivande sovrum där en dubbelsäng med tillhörande sängbord har en självklar plats utan att ta för mycket anspråk av ytan. Kläderna förvarar ni på bästa sätt i skjutdörrsgarderoben. Vita väggar tillsammans med en tapetserad fondvägg. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrum

Delvis kaklade väggar i blått med ljust klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfat med ovansittande spegel och badkar samt tvättmaskin. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Uteplats

Från vardagsrummet nås bostadens stora uteplats i sydvästläge där första delen är under tak. Här kan inredas med såväl loungegrupp som matgrupp då storleken inte sätter stopp.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1975
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
2 000 kr
Försäkring
2 260 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 260 kr
Driftkostnaden är uträknade utefter ett hushåll på 1 person men kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Föreningen har kollektivt elavtal och denna avgift debiteras separat på avgiftsavin.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-12-12)
Prestanda
183 kWh/m2/år
Energiklass
F

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja
Parkering
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Hisings Kärra
Org.nummer
757202-6248
Föreningen äger marken?
Nej, fastigheterna innehas med tomträtt. Avtalen ska omförhandlas 2024-12-31.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
460 st
Antal lokaler
11 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Inre reparationsfond
568 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2014 Relining i källarplanet och byte av avloppsrör i källarplanet samtliga hus samt installation av elmätare i varje lägenhet.
2014 Reparation av balkongskador pågår fram till 2018.
2017/2018 underhållsspolades köksstammar i samtliga lägenheter och 9 lokaler samt dränering på Lillekärr 108-116.
2018/2019 Föreningen har gjort ordning en stor lekplats, målat uppgångar i höghusen, renoverat lokal samt fixat dränerat

Föreningen planerar att utföra renovering av tak samt relining av dagvatten. I dagsläget håller även nyckelsystemet på att bytas ut till Iloq samt renovering av loftgångshusen och två söderfasader.
Parkering
Föreningen förfogar över ca 166 parkeringsplatser varav vissa med elstolpe och ca 255 garageplatser. Till alla lägenheter utan 60 st hör antingen en parkeringsplats (ingår i avgiften), parkeringsplats med elstolpe (tillkommer en viss kostnad) eller garageplats (tillkommer en viss kostnad). För de som inte har någon plats finns det möjlighet att hyra i andra hand.
TV/bredband
Tv via Comhem ingår i avgiften. Bredband via fibernät med leverantör Alltele, 1000Mbit. Önskar man bredband från Alltele erbjuds detta till en kostnad av 95kr/mån. Finns upp till 1000Mbit.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns det inga beslutade avgiftsförändringar.
Övrigt
I föreningen finns tvättstugor, samlingslokal, bastu, gym, cykelrum, förråd, snickerilokal, barnvagnsrum samt spolplatta. Gemensam gård med grillplats och lekplats. Brf Hisings Kärra äger en fastighet på anläggningen Gullholmsbaden som medlemmarna har möjlighet att hyra på sommaren.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Hisings Kärra består av 460 lägenheter och 11 lokaler. Föreningen innehar tomträtten av fastigheterna Kärra 61:1 och Kärra 87:1 med adress Lillekärr Norra 2-128.

Kontrollerat med föreningen 2021-10-01.

Hisings Kärra

Vacker natur och aktiviteter för alla

Hisings Kärra, allmänt kallat Kärra, har omkring 11 000 invånare och 3 100 arbetstillfällen. Här finns gott om både små och stora företag. Området var glest befolkat och hade en tydlig jordbruksprägel så sent som på 1970-talet.

Goda kommunikationer

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express på sträckan Gerrebacka–Nordstan–Billdal. På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta