Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Morkullevägen 47

Ellös

3 rum
89.7 kvm
2 195 000 kr (slutpris)
5 569 kr/mån
Såld

Skärgårdstrea med Västerhavet som granne!

Vad sägs om en sann skärgårdsdröm i bostadsrättsformat?
Vakna upp till havsbrisen och vinden som viner mellan träden och avnjut middagen ute på den soldränkta uteplatsen på ca 45 kvm. Här har man utsikt över Västerhavet mot Käringön och Stora Hermanö - solnedgången här är sannerligen fantastisk på vinterhalvåret och utsikten kan även avnjutas från soffan tack vare stora panoramafönster som målar upp en otrolig tavla. Genom hela bostaden löper komfortabel golvvärme och köket går i stilrent ljusgrått med extra lyx i form av vinkyl. Vardagsrummet som befinner sig i öppen planlösning med köket kan enkelt delas upp med en vägg för att göra ytterligare ett sovrum. Bostaden erbjuder även ett stort badrum med separat tvättavdelning samt en gästtoalett. Till bostaden hör en parkeringsplats.

Här bor ni med närhet till Ellös centrum med butiker och kommunikationer. Här finns även en mysig småbåtshamn, badplatser, restauranger, Hemköp och en lokal kiosk. Ni har även närhet till natur med fina promenadstråk. Via bil tar ni er enkelt till Göteborg på ca 1 timma.
Slutpris
2 195 000 kr
Månadsavgift
5 569 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud för TV, bredband och bredbandstelefon från Telia. Obligatorisk kostnad för parkeringsplats tillkommer med 150kr/månad.
Boarea
89.7 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
4.2399%
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2018
Lgh.nr
VA 1:1
Gatuadress
Morkullevägen 47
Postadress
47432 Ellös

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Morkullevägen 47-1
 Morkullevägen 47-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Morkullevägen 47-3
 Morkullevägen 47-4
 Morkullevägen 47-5
 Morkullevägen 47-6
 Morkullevägen 47-7
 Morkullevägen 47-8
 Morkullevägen 47-9
 Morkullevägen 47-10
 Morkullevägen 47-11
 Morkullevägen 47-12
 Morkullevägen 47-13
 Morkullevägen 47-14
 Morkullevägen 47-15
 Morkullevägen 47-16
 Morkullevägen 47-17
 Morkullevägen 47-18
 Morkullevägen 47-19
Gästtoalett Morkullevägen 47-20
Gästtoalett
 Morkullevägen 47-21
 Morkullevägen 47-22
Alternativ planlösning Morkullevägen 47-23
Alternativ planlösning
 Morkullevägen 47-24
 Morkullevägen 47-25
 Morkullevägen 47-26
 Morkullevägen 47-27
 Morkullevägen 47-28
 Morkullevägen 47-29

Rumsbeskrivning

Hall

Ljusa väggar och parkettgolv är genomgående i större delen av bostaden tillsammans med golvvärme, men direkt när ni kliver in i hallen ligger praktiskt klinkergolv. Gott om plats för avhängning samt förvaringsmöblemang.

Kök / Vardagsrum

Kök och vardagsrum befinner sig i en öppen planlösning. Köksinredningen går i ljusgrå stilren kulör med goda förvaringsmöjligheter i flera köksskåp. Ovan arbetsbänken i laminat sitter vitt kakel. Maskinparken är utrustad med induktionshäll, fläkt, mikro, diskmaskin, varmluftsugn, vinkyl (Climadiff Avintage) samt kyl och frys i fullhöjd. Intill finner ni plats för matbord för ca 6-8 personer.

Vardagsrummet har plats för soffgrupp med ett tillhörande möblemang samt TV-möbel. Stora fönsterpartier och två glasade utgångar till uteplatsen/altanen om ca 45 kvm i det bästa solläget. Härifrån kan ni enkelt avnjuta den vackra utsikten över klipporna och havet. Det finns även möjlighet att glasa in en del av altanen. Om ni önskar ett sovrum till går det att återställa planlösningen till original genom att dela av vardagsrummet.

Sovrum 1 & 2

Det stora sovrummet har ljusgröna väggar och plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i tre garderober och ett linneskåp. Tack vare det utmärkta gavelläget finns inga grannar vägg i vägg.

Det andra sovrummet har parkettgolv och ljusa väggar. Här finns plats för säng och skrivbord och optimala förvaringsmöjligheter finns i anslutande klädkammare.

Badrum / Gästtoalett

Badrummet har helkaklade väggar i vitt och grått klinkergolv med komfortvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, dusch med vikbara glasdörrar samt tvättutrustning i form av tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk i laminat.

Gästtoaletten är även den helkaklad i vitt med grått klinkergolv. Här består utrustningen av WC samt handfatskommod med ovansittande spegel.

Rumsdisponering

4 RoK enligt lägenhetsregistret men disponeras idag som 3 RoK.

Förråd / Parkering

Utanför bostaden hör ett förråd på ca 4 kvm.
Till bostaden hör en parkeringsplats som kostar 150 kr/månad.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
2 000 kr
Övrigt
1 800 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
7 400 kr
Driftkostnaden är uträknad enligt schablon och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Posten övrigt avser 150 kr/månad för parkeringsplats vilket är en obligatorisk kostnad.

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja
Parkering
Ja

Förening

Namn
BRF Västerhavet Ellös
Org.nummer
769632-4537
Föreningen äger marken?
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
28 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Det finns inga planerade renoveringar. Målning är planerad år 2023.
Parkering
En parkeringsplats tillhör lägenheten, en kostnad tillkommer på 150 kr/månad för denna.
TV/bredband
TV utbudet i BRF Västerhavet levereas av Telia Digital-TV med Grundutbudet-Lagom. Telia förbehåller sig rätten att ändra sammanställningen av kanalpaket. I varje lägenhet ingår 1 HD-digitalbox som ägs av bostadsrättsföreningen. Telia Bredband FiberLan 10/10 Mbit/s. Föreningen betalar endast samtalsavgiften för bredbandstelefoni. Abonnemanget ingår.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av MGC. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
I föreningen finns bastu, teknikutrymme, soprum och förråd.
I föreningens gemensamma trädgård finns det möjlighet att odla i pallkragar och njuta av vacker bohuslänsk trädgårdsmiljö. Avsluta gärna dagen med ett avkopplande bastubad medan solen sänker sig i Skagerack.
Allmänt om föreningen
Brf Västerhavet Ellös består av 28 bostadsrättslägenheter uppdelade i 7 hus. Den totala boendeytan uppgår till 2 116 kvm.

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Bifogad årsredovisning är den senaste vi har att tillgå.

Kontroll utförd 2021-05-20.

Ellös

Havsnära med skogen som granne!

Ellös är en tätort i Orust kommun med ett centrum innehavande butiker, kommunikationer och en mysig småbåtshamn. Hit kan man åka året om där sommarhalvåret bjuder på fina badplatser och vinterhalvåret erbjuder Husebyleden med flertalet sevärdheter längs med. Det finns även en golfklubb för den golfintresserade.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta