Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Seglarängsvägen 10

Kullavik

100/20 kvm
3 rum
377 kvm
6 495 000 kr

Modern enplansvilla med ljus färgsättning och härlig uteplats!

Välkomna till Kullavik och denna moderna 1-plansvilla med genomgående hög standard som nyproducerades 2017. Här finner ni kök och vardagsrum i öppen planlösning med högt i tak och installerad braskamin som värmer de kyligare kvällarna om året. Köket är fullutrustat med extra lyx i form av vinkyl och trevlig köksö. I snedtaket sitter takfönster som ger ett härligt ljusflöde tillsammans med de stora fönstren. Två badrum förenklar vardagen där ni har valmöjligheten att välja mellan badkar och dusch och den separata groventrén med tvättutrustning gör det enkelt att slänga av sig de smutsiga utomhuskläderna.

Kullavik är ett havsnära område som passar perfekt för såväl paret som barnfamiljen då det är närhet till både skog och hav. Närhet till både Göteborg och Kungsbacka via kollektivtrafiken.
Pris
6 495 000 kr
Antal rum
3 rum & kök, varav 2 sovrum
Boarea/biarea
100/20 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
2017
Tomtareal
377 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Kyvik 26:39
Gatuadress
Seglarängsvägen 10
Postadress
42932 Kullavik

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Seglarängsvägen 10-1
 Seglarängsvägen 10-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Seglarängsvägen 10-3
 Seglarängsvägen 10-4
 Seglarängsvägen 10-5
 Seglarängsvägen 10-6
 Seglarängsvägen 10-7
 Seglarängsvägen 10-8
 Seglarängsvägen 10-9
 Seglarängsvägen 10-10
 Seglarängsvägen 10-11
 Seglarängsvägen 10-12
 Seglarängsvägen 10-13
 Seglarängsvägen 10-14
 Seglarängsvägen 10-15
 Seglarängsvägen 10-16
 Seglarängsvägen 10-17
 Seglarängsvägen 10-18
 Seglarängsvägen 10-19
 Seglarängsvägen 10-20
 Seglarängsvägen 10-21
 Seglarängsvägen 10-22
 Seglarängsvägen 10-23
 Seglarängsvägen 10-24
 Seglarängsvägen 10-25
 Seglarängsvägen 10-26
 Seglarängsvägen 10-27
 Seglarängsvägen 10-28
 Seglarängsvägen 10-29
 Seglarängsvägen 10-30
 Seglarängsvägen 10-31
 Seglarängsvägen 10-32
 Seglarängsvägen 10-33
 Seglarängsvägen 10-34

Rumsbeskrivning

Hall

Vitmålade väggar och grått klinkergolv. Här finns gott om plats för avhängning samt förvaring i skjutdörrsgarderob. Hallen sträcker sig vidare mot sovrummen och utanför finns flera garderober som sväljer en hel del förvaring.

Kök / Vardagsrum

Vita skåpsluckor med ovanliggande ljus bänkskiva i sten och vitt kakel som stänkskydd. Köksö bidrar till extra goda förvaringsutrymmen och goda arbetsytor. Maskinparken är utrustad med spishäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin samt vinkyl.
I öppen planlösning med kök befinner sig vardagsrum och matplats. Här finns gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt matgrupp för det större sällskapet. Extra mysfaktor med braskamin. Härifrån nås även den härliga uteplatsen med tillhörande trädgård i soligt sydvästläge.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom har målade väggar i mörkblå kulör tillsammans med parkettgolv. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob med fyra spegeldörrar. Härifrån nås bostadens stora badrum.
Utanför det stora sovrummet finns en extra yta som enkelt kan nyttjas som kontor eller lekrum.
Det andra sovrummet har målade väggar i vitt med mönstrad dekorativ fondvägg. Här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord.

Badrum 1 & 2

Bostadens första sovrum som nås från master bedroom har helkaklade väggar i vitt tillsammans med ljusgrått klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp och badkar med avskiljande glasvägg. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Det andra badrummet har helkaklade väggar i vitt med mörkgrått klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt dusch med vikbara dörrar i glas. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Tvättstuga

Bostaden har en separat tvättstuga med vita väggar och grått klinkergolv Utrustningen består av tvättmaskin och torktumlare från Siemens tillsammans med ovanliggande arbetsbänk i laminat och tvättho. Här finns även den andra entrén till bostaden.

Garage

Rymligt garage med egen uppfart.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1-plansvilla i vinkel
Byggnadsår
2017
Fasad
Trä
Uppvärmning
Värmepump-frånluft (el)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Frånluft med återvinning

Energideklaration

Status
Utförd (2018-08-24)
Prestanda
48 kWh/m2/år
Energiklass
C

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 485 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
2017
Byggnadsvärde
2 323 000 kr
Markvärde
2 162 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Kyvik GA:25 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Avloppsanläggning, Grönområden, Kvartersanläggning, Samfällighet: Kungsbacka Kyvik S:54
Avtalsservitut D-2015-00565970:1
Avtalsservitut Gång- Och Cykelväg
Avtalsservitut Gång- Och Cykelväg Mm
Avtalsservitut Kraftledning Mm(4 st)
Avtalsservitut Ledning
Avtalsservitut Nätstation
Förmån: Officialservitut Tillträde, 1384-15/169.14
Last: Avtalsservitut: Gång-Och Cykelväg Mm, 13-IM2-91/8138.1
Last: Avtalsservitut: Gång-Och Cykelväg, D201700708560:1.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 13-IM2-88/13275.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 13-IM2-91/18012.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 13-IM2-98/15351.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 13-IM2-98/19389.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning,Nätstation, D201600127355:1.1
Last: Avtalsservitut: Ledning, 13-IM2-72/7033.1
Last: Avtalsservitut: Tele,Väg, D201500565970:1.1
Planbestämmelser
Detaljplan

Kullavik

Havsnära boende!

Idylliska Kullavik kännetecknas enkelt av havsnära boenden med närhet till såväl skolor som kommunikationer och service. Havet är er granne och barnfamiljer trivs enkelt i området tack vare lugna omgivningar och mysiga badvikar som är populära på sommarhalvåret.
I samhället finns flera grundskolor – däribland Kullaviksskolan, Kullaviks Montessoriskola och Fullriggaren Malevik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.