Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Storkgatan 6E

Bagaregården

2 rum
40 kvm
2 450 000 kr (slutpris)
2 280 kr/mån
Såld

Charmig landshövdingetvåa i toppskick!

Genomgående modernt renoverad tvåa med nyslipade brädgolv och genomgående målade väggar i grått kan nu erbjudas i mysiga Bagaregården. Passar perfekt för såväl singelhushåll som paret då sovrummet enkelt rymmer en dubbelsäng. Köket är smakfullt renoverat med svarta skåpsluckor och svarta vitvaror, badrummet är helkaklat i vitt med takdusch och genom lägenheten flödar fint ljusinsläpp.
Gott om förvaringsutrymme med både vinds- och källarförråd!

Det vackra landshövdingehuset präglas av tjugotalsklassicismen där innergården är stor med härlig gräsmatta, körsbärsträd och mysiga gångar med gatsten. Precis utanför portarna sprider kaféer och mysiga butiker ut sig och här finner ni även flera restaurangalternativ och matbutiker. Närhet har ni även till kollektivtrafiken som enkelt via spårvagn tar en kring i Göteborg.
Slutpris
2 450 000 kr
Månadsavgift
2 280 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg tillkommer varje månad för tv-paket, bredbandstelefoni samt fiberbredband på 219 kr/mån och är inräknat i angiven avgift.
Boarea
40 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.86865%
Andel av årsavgift
0.86865%
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1926
Lgh.nr
39
Gatuadress
Storkgatan 6E
Postadress
41669 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Storkgatan 6E-1
 Storkgatan 6E-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Storkgatan 6E-3
 Storkgatan 6E-4
 Storkgatan 6E-5
 Storkgatan 6E-6
 Storkgatan 6E-7
 Storkgatan 6E-8
 Storkgatan 6E-9
 Storkgatan 6E-10
 Storkgatan 6E-11
 Storkgatan 6E-12
 Storkgatan 6E-13
 Storkgatan 6E-14
 Storkgatan 6E-15
 Storkgatan 6E-16
 Storkgatan 6E-17
 Storkgatan 6E-18
 Storkgatan 6E-19

Rumsbeskrivning

Hall

Genomgående i bostaden finner ni vitlackat brädgolv som slipats under 2019 tillsammans med målade väggar i grått. I hallen finns gott om plats för avhängning och förvaring i en inbyggd garderob.

Kök / Vardagsrum

IKEA-kök från 2019 med svarta skåpsluckor och svarta beslag. Ovan arbetsbänken i grått sitter vitt kakel. Maskinparken är utrustad med spishäll, kombinerad micro/ugn, integrerad diskmaskin, fläkt samt integrerad kombinerad kyl och frys. Samtliga vitvaror är i svart utförande och från IKEA.
Här finns gott om plats för matgrupp men även soffa med tillhörande möblemang.

Sovrum

Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i garderober, varav en är inbyggd.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt med dekorativ horisontell bård i ljust blå kulör och grå plastmatta på golvet. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt takdusch med draperi.

Förråd

Till bostaden hör ett vinds- och källarförråd.

Rumsdisponering

1 RoK enligt lägenhetsförteckningen men är ombyggd och disponeras idag som 2 RoK.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1926
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Försäkring
2 064 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 464 kr
Driftkostnaden är beräknad per årsbasis och är en uppskattning som kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-06-05)
Prestanda
128 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Förening

Namn
HSB BRF Omberg III i Göteborg
Org.nummer
757200-9335
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
84 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Mellan 1978-91 gjordes stamrenoveringar i omgångar.
2014 renoverades föreningens tvättstuga med nytt avlopp och klinker på golv. Nya ventiler på fasad.
2015 spolades stammarna och trappuppgångar samt barnvagnsförråd renoverades.
2016 nya portar, låssystem med nyckelbrickor, ny porttelefon som är kopplad till boendes privata telefoner.
2017 gjordes en stor renovering av husets exteriör, vilket innebar nytt tak och målning av fasaden.
2018 målades husets grund
2019 installerades ny torktumlare
2020 utfördes filmning av stammar för att kontrollera skicket. De stående stammarna som berör lägenheterna är i gott skick att beräknas ha en livslängd om ytterligare ca 20 år, därefter blir troligtvis någon form av åtgärd/renovering aktuell.
Parkering
Parkering kan ansökas hos Göteborgs stad då det inte finns några parkeringsplatser i föreningen.
TV/bredband
Föreningen har ett så kallat gruppavtal med Telia där TV, bredband och IP-telefoni ingår. De har valt att lägga in kostnaden för detta i månadsavgiften. Det enda ni betalar utöver detta är en viss kostnad för den fasta telefonin. Den som vill ha extra tjänster utöver föreningens grundutbud beställer detta av Telia och kostnaden står medlemmen för själv.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Föreningen har ett beslut på att indexreglera avgifterna uppåt med 2 procent årligen. Men sedan tar styrelsen ändå ett beslut i slutet av varje år vad som gäller kommande år. Förra året var ekonomin så pass god att föreningen valde att inte höja avgifterna alls för 2020.
Övrigt
I föreningen finns en rymlig tvättstuga med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, en mattvätt, en mangel och två stora torkrum. Det finns en gästlägenhet och ett övernattningsrum att hyra samt ”puben” som är en samlingslokal. Det finns också ett kontor som används som styrelserum samt ett barnvagnsrum.

Det finns en underhållsgrupp som gemensamt utför diverse uppgifter - här finns alltid behov av fler händer, fötter och hjärnor. De boende städar också trappen själva, vilket innebär att varje lägenhet ansvarar för att städa sin egen trappuppgång 2 eller 3 gånger om året. Detta är obligatoriskt.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen HSB brf Omberg 3 är ett privatbostadsföretag som äger fastigheten 18:3 i Bagaregården, adress Storkgatan 6. Den totala lägenhetsytan är 4 330 kvm och den totala lokalytan är 215 kvm.

Kontroll med styrelsen 2020-08-19.

Bagaregården

Storstadsmiljö möter naturområden

Bagaregården är ett perfekt bostadsområde för er som vill ha närhet till storstadspulsen inne i Göteborgs innerstad men samtidigt kunna ta en lugn promenad i skogen. Tar ni er högst upp i området finner ni en platå med slående utsikt över Göteborg. Med goda och många kommunikationsmöjligheter tar ni er enkelt in till city eller till närliggande områden såsom Redbergsplatsen, Härlanda park eller Örgryte.
På praktiskt cykelavstånd nås Skatås – en omtyckt motionsanläggning med såväl gym, fotbollsplan och motionsslingor. I närheten finner ni även Delsjön där bad på sommarhalvåret är mycket populärt men även lika populärt resterande delar av året tack vare de stora motionsspåren.

Stort utbud på service!

För den kulturintresserade har ”Kulturhuset Kåken” i Härlanda park många arrangemang. Här erbjuds filmvisningar, föreläsningar, vernissager, konserter och barnteater. I närområdet finner ni även stort serviceutbud med både matbutiker där Tempo-butiken på Sofiagatan är populär för snabbhandlingen men även den större ICA-butiken på Munkebäckstorget. Olskrokstorget erbjuder torghandel i form av fiskebodar, apotek, matbutik samt mindre servicebutiker.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta