Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Handelsmyntet 18

Högsbo

4 rum
82 kvm
3 970 000 kr (slutpris)
4 634 kr/mån
Såld

Fyra med dubbla balkonger - nyproducerad 2019!

I Högsbo kan vi nu erbjuda en ljus fyrarummare som färdigställdes under 2019. Här finner ni genomgående enstavig askparkett, fönsterbänkar av vacker natursten tillsammans med ljust målade väggar och ljusinsläpp från tre väderstreck. Stilrent kök med grå köksinredning och integrerade vitvaror samt ett helkaklat badrum med egen tvättutrustning. Från vardagsrummet och ena sovrummet nås bostadens ena balkong som befinner sig i österläge och rymmer flera möblemang tack vare storleken på ca 10 kvm. Bostadens andra balkong i västerläge nås från master bedroom.

Inom kort gångavstånd ligger Axel Dahlströms torg med ett stort utbud, till exempel mataffär, apotek, bageri, bibliotek, restauranger med mera. I närområdet finns flera skolor och förskolor. Goda kommunikationer finns precis utanför dörren och med spårvagn nås enkelt Göteborgs innerstad likväl köpcentret Frölunda Torg. Du kan också smidigt ta dig ut till havet och inom gång- och cykelavstånd nås till exempel Botaniska trädgården och grönskande Slottsskogen med café- och restaurangtäta Linnégatans början.
Slutpris
3 970 000 kr
Månadsavgift
4 634 kr/mån
Antal rum
4 rum
I avgiften ingår värme, vatten, IPTV och bostadsrättstillägg.
Boarea
82 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.76%
Våningsplan
2 av 7. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2019
Lgh.nr
3-1205
Gatuadress
Handelsmyntet 18
Postadress
41481 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Handelsmyntet 18-1
 Handelsmyntet 18-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Handelsmyntet 18-3
 Handelsmyntet 18-4
 Handelsmyntet 18-5
 Handelsmyntet 18-6
 Handelsmyntet 18-7
 Handelsmyntet 18-8
 Handelsmyntet 18-9
 Handelsmyntet 18-10
 Handelsmyntet 18-11
 Handelsmyntet 18-12
 Handelsmyntet 18-13
 Handelsmyntet 18-14
 Handelsmyntet 18-15
 Handelsmyntet 18-16
 Handelsmyntet 18-17
 Handelsmyntet 18-18
 Handelsmyntet 18-19
 Handelsmyntet 18-20
 Handelsmyntet 18-21
 Handelsmyntet 18-22
 Handelsmyntet 18-23
 Handelsmyntet 18-24
 Handelsmyntet 18-25
 Handelsmyntet 18-26
Frölunda Torg Handelsmyntet 18-27
Frölunda Torg
Botaniska trädgården Handelsmyntet 18-28
Botaniska trädgården
Slottsskogen Handelsmyntet 18-29
Slottsskogen

Rumsbeskrivning

Hall

Antracitgrått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaring i garderob.

Kök

Kök från Vedum och vitvaror från Electrolux. Vita plisségardiner ramar in fönstren som har en fin fönsterbänk i natursten. Köksinredningen går i grått med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i "virrvarr" sitter vitt kakel och spotlights. Maskinparken är utrustad med spishäll, fläkt, ugn, mikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys i fullhöjd. Här finns plats för matbord för ca 4-6 personer.

Vardagsrum

Parkettgolv och målade väggar i en lugn greige nyans. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang, TV-möbel samt matsalsbord för den som önskar. Härifrån nås även bostadens stora balkong i österläge - som dessutom nås från bostadens andra sovrum.

Sovrum 1-3

Det stora sovrummet har parkettgolv och målade väggar i en varm beige ton samt mörkläggande plisségardiner. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang. Härifrån nås bostadens andra balkong i västerläge. Precis utanför sovrummet finns en rymlig klädkammare med parkettgolv och vitmålade väggar.
Det andra sovrummet har parkettgolv och målade väggar i vitt. Här finns plats för enkelsäng och goda förvaringsmöjligheter finns i flera garderober. Härifrån finns andra utgången till den större balkongen.
Det tredje sovrummet har parkettgolv och målade väggar i en sober grön kulör. Här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt samt grått klinkergolv med komfortvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegel med belysning, dusch med vikbara dörrar i glas samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från 2019. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2019
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
2 av 7. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
5 880 kr
Försäkring
2 237 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
8 117 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Götaporten i Göteborg
Org.nummer
769633-7323
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
95 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Föreningen förfogar över 33 hyrplatser i garaget, 8 hyrplatser utomhus, 3 lastning- och lossningsplatser och en handikappsparkering. Garageplatserna kan hyras till en kostnad om ca 1200 kr /månad och utomhusplats för ca 850 kr/månad. I garaget finns det platser med laddstolpe. Kösystem.
TV/bredband
Tv grundpaket med 9 kanaler och fiberbredband från Telenor. IPTV ingår i avgiften men bredbandsabonnemang måste man teckna själv. Bredbandshastighet upp till 1000 Mbit/s.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av TB-Gruppen.
Övrigt
Varje lägenhet har ett förråd i entréplan. På entréplan i varje hus finns en tvättstuga. I varje entréparti finns låst utrymme för cykelförvaring samt återvinningsrum.
Allmänt om föreningen
Brf Götaporten är en äkta bostadsrättsförening med 95 st lägenheter. I föreningen ingår tre byggnader, 7-8 våningar höga och ligger intill Axel Dahlströms Torg. Fastighetsbeteckningen är Järnbrott 64:11 och stod klara under våren 2019. Bakom projektet står TB Gruppen och Liljewall arkitekter. Föreningens adresser är Handelsmyntet 14, 16 och 18. Totas bostadsarea i föreningen uppgår till 4 664 kvm.

Högsbo

Citynära område med grönskan alldeles intill!

I Högsbo är det enkelt att kombinera det bästa av flera världar tack vare närheten till lummiga omgivningar med härliga motionsslingor där Änggårdsbergen och Slottsskogen erbjuder härliga upplevelser. Cykeln kan ni enkelt hoppa på och trampa ner till havet för att ta ett svalkande dopp.
Tack vare de goda kommunikationerna kan ni med lätthet ta er in till Göteborgs innerstad där Linnégatan ligger med kort distans från Högsbo och utbudet på restauranger, barer och caféer är stort.

Torghandel och stort utbud!

En stor knutpunkt i Högsbo är Marklandsgatan där såväl buss och spårvagn transporterar resenärerna runt omkring Göteborg. Axel Dahlströms torg är populär destination då det mesta kan erbjudas. Här finns bageri, mataffär, apotek, träningscenter och skönhetssalong. Det finns dessutom mötesplatser som bibliotek, fritidsgård och förskola.
Ni har även närhet till Frölunda Torg som erbjuder två våningar av butiker med allt från kläder till mat.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta