Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Södra Viktoriagatan 46A

Vasastaden

3 rum
60.3 kvm
3 700 000 kr (slutpris)
3 071 kr/mån
Såld

30-tals charm möter modernitet!

Bland grönskande omgivningar och vackra hus finner ni denna gaveltrea, belägen en trappa upp, med genomgående moderna materialval och stilrena detaljer. I hallen kliver ni in på Marrakech klinkergolv, vidare finner ni två sovrum i fil samt ett helkaklat badrum med fina mässingsdetaljer. Bostaden har ett trevligt ljusinsläpp med fönster i tre väderstreck - men trots detta är det fritt från insyn. Köket renoverades 2016 och in sattes modern köksinredning i varmgrå kulör.

Här bor ni med ett perfekt läge - närhet till stadspulsen medan lugnet infinner sig tack vare närheten till naturen. Gatorna pryds av kaféer, restauranger, servicebutiker och hållplatser för kollektivtrafiken. Slottsskogen, Änggårdsbergens naturreservat och Botaniska trädgården erbjuder lummiga omgivningar och fina parkmiljöer.
Här trivs man enkelt, Välkomna!
Slutpris
3 700 000 kr
Månadsavgift
3 071 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Boarea
60.3 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
7.21%
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1935
Lgh.nr
00001
Gatuadress
Södra Viktoriagatan 46A
Postadress
41130 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Södra Viktoriagatan 46A-1
 Södra Viktoriagatan 46A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Södra Viktoriagatan 46A-3
 Södra Viktoriagatan 46A-4
 Södra Viktoriagatan 46A-5
 Södra Viktoriagatan 46A-6
 Södra Viktoriagatan 46A-7
 Södra Viktoriagatan 46A-8
 Södra Viktoriagatan 46A-9
 Södra Viktoriagatan 46A-10
 Södra Viktoriagatan 46A-11
 Södra Viktoriagatan 46A-12
 Södra Viktoriagatan 46A-13
 Södra Viktoriagatan 46A-14
 Södra Viktoriagatan 46A-15
 Södra Viktoriagatan 46A-16
 Södra Viktoriagatan 46A-17
 Södra Viktoriagatan 46A-18
 Södra Viktoriagatan 46A-19
 Södra Viktoriagatan 46A-20
 Södra Viktoriagatan 46A-21
 Södra Viktoriagatan 46A-22
 Södra Viktoriagatan 46A-23
 Södra Viktoriagatan 46A-24
Göteborgs Universitet Södra Viktoriagatan 46A-25
Göteborgs Universitet
Linnéstaden Södra Viktoriagatan 46A-26
Linnéstaden

Rumsbeskrivning

Hall

Vitmålade väggar och klinkergolv i marrakechutförande som sedan övergår till mattlackad ekparkett. Möblerbar hall med goda förvaringsmöjligheter tack vare platsbyggd sko- och hatthylla samt två ombyggda garderober bakom de bevarade originaldörrarna. Plats finns även för exempelvis skrivbord eller annan förvaringsmöbel.

Kök

Laminatgolv och vitmålade väggar. Grå köksinredning från IKEA med en helkaklad vit vägg med två hyllplan och belysning ovanför. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin och kyl och frys i fullhöjd. Invid fönstret mot innergården finns given plats för matbord för ca 4 personer.

Vardagsrum

Mattlackad ekparkett och målade väggar i vitt. Lättmöblerat med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt matsalsmöbel. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

Sovrum 1 & 2

Bostadens två sovrum ligger i fil med härlig grönska utanför fönstren. Det stora sovrummet har laminatgolv och målade väggar i en harmonisk grön kulör med avstickande fondvägg i grön/vitblommig tapet från Carma. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord.
Det andra sovrummet har laminatgolv och väggarna är vitmålade med en fondtapet från William Morris i Paisley-mönster. Här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt skrivbord. Förvaring sker i garderober.

Badrum

Helkaklade vita väggar och klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfat och ovansittande spegelskåp, duschhörna med draperi samt handdukstork. Fina detaljer i mässing, belysning från Byggfabriken och beiga förvaringskorgar från Norrgavel.

Förråd

Till bostaden hör både ett vinds- och källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1935
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns ej.
Renovering
2013 renoverades badrummet
2016 renoverades köket

Driftkostnader

Hushållsel
3 000 kr
Försäkring
2 000 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
5 000 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring och posten försäkring avser även bostadsrättstillägg.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-04-06)
Prestanda
143 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Förening

Namn
Brf Viktoria Nr 3
Org.nummer
757202-4250
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
17 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
I slutet av 90-talet renoverades stammarna i A-uppgången.
I början av 2000-talet renoverades den södra fasaden.
2010 Renoverades trapphusen.
2012 Målades fönster och fasad. Samma år utfördes en OVK av ventilationen.
2013 Besiktigades balkonger. Samma år byttes fönster till föreningens lokal och radonmätning genomfördes. Inga anmärkningar på mätningen.
2015 Dränering av gården samt stenläggning
2016 Byte av entré dörrar mot innegården och byte av torktumlare
2017 Reparation tak och byte av ytterdörrar mot gatan
2018 VVS reparationer
2019 Fönsterbyte/renovering inkl nya persienner, OVK-besiktning, samt byte av tvättmaskiner

Föreningen planerar att sätta staket på framsidan/buskage på framsidan av gården samt lättare renovering av balkonger (rostskydd)
Info: Västlänken kommer att byggas under fastigheten. Dock ej klart när i tid detta kommer att ske.
Parkering
Det finns möjlighet att hyra garageplats på Södra Viktoriagatan 39-41. En plats kostar cirka 940 kr/mån. I dagsläget finns lediga platser. För mer information se: www.kallfelt.se.
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via Telia. Grundutbud av Kabel-TV och bredband (100Mbit) ingår i avgiften.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av SBC. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
Föreningen har en mysig gård samt en gemensam gräsmatta med eftermiddagssol. I föreningen finns även tvättstuga, cykelrum, cykelställ samt ett mindre hobbyrum.
Allmänt om föreningen
Brf Viktoria 3 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 17 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 1934.

Kontroll med styrelsen 2020-09-10.

Vasastaden

Lummiga omgivningar möter citypulsen!

I Göteborgs centrum finner vi Vasastaden som är bland stadsdelens äldsta och välbevarade stadsdelar. De flesta husen uppfördes mellan 1870-1920 och arkitekturen har inspirerats från Paris och Wien.
I området finner ni flertalet skolor för barnfamiljen samt många idrotts och kulturföreningar erbjuder roliga aktiviteter.

Mellan Avenyn och Haga löper Vasagatan som är fylld av kaféer, restauranger, småbutiker, träningscenter, skönhetssalonger och matbutiker.

För de studerande erbjuder Göteborgs Universitet ett brett urval av studievägar och hit är även kommunikationerna goda med såväl buss som spårvagn.
På gångavstånd finner ni Botaniska trädgården, Slottsskogen och Vasaparken. Hit är det populärt att ta sig när man vill åt de gröna.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta