Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Lövskogsgatan 8A

Guldheden

2 rum
55 kvm
3 450 000 kr (slutpris)
2 943 kr/mån
Såld

Modern tvåa med balkong i sydvästläge och låg avgift!

Välkomna till Lövskogsgatan och denna fina tvåa med välplanerad planlösning och ljusa ytskikt. Här erbjuds du takhöjd över standard, vacker valnötsparkett, en balkong i soligt sydvästläge och fönster i två väderstreck. Ni har ett generöst vardagsrum med utgång till bostadens balkong, kök med plats för 8 matgäster och ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Till sist ett smakfullt inrett badrum med golvvärme.

I Norra Guldheden bor ni i ett lugnt och grönskande område med närhet till såväl Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen som Linné, Vasastaden och Avenyn. Området ligger även med närhet till Chalmers, Handelshögskolan och Göteborgs universitet, Sahlgrenska och flera olika träningscenter. Från Wavrinskys plats finns det ett stort utbud med både bussar och spårvagnar som tar er dit ni vill.
Slutpris
3 450 000 kr
Månadsavgift
2 943 kr/mån
Antal rum
2 rum
inkl. värme, vatten och kabel-TV.
Boarea
55 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.44283%
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1947
Lgh.nr
0157
Gatuadress
Lövskogsgatan 8A
Postadress
41320 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Cassandra Jerneklo
Fastighetsmäklare
Cassandra Jerneklo

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Lövskogsgatan 8A-1
 Lövskogsgatan 8A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Lövskogsgatan 8A-3
 Lövskogsgatan 8A-4
 Lövskogsgatan 8A-5
 Lövskogsgatan 8A-6
 Lövskogsgatan 8A-7
 Lövskogsgatan 8A-8
 Lövskogsgatan 8A-9
 Lövskogsgatan 8A-10
 Lövskogsgatan 8A-11
 Lövskogsgatan 8A-12
 Lövskogsgatan 8A-13
 Lövskogsgatan 8A-14
 Lövskogsgatan 8A-15
 Lövskogsgatan 8A-16
 Lövskogsgatan 8A-17
Alternativ planlösning Lövskogsgatan 8A-18
Alternativ planlösning
 Lövskogsgatan 8A-19
 Lövskogsgatan 8A-20

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas av en ljus hall med beigea väggar och klinkergolv av granit som sedan övergår till vacker valnötsparkett. Här finns plats för avhängning direkt till höger.

Vardagsrum

Vardagsrummet präglas av ett underbart ljusinsläpp från två väderstreck. Generös yta som kan inredas med soffgrupp och tillhörande möblemang samt TV-möbel. På golvet ligger valnötsparkett och väggarna är målade i en beige nyans. Från vardagsrummet nås bostadens härliga balkong i sydvästläge.

Kök

Stilrent kök med köksinredning i vitt, exklusiv bänkskiva i corian med ovansittande vitt kakel. Utrustningen består av integrerade vitvaror, induktionshäll, ugn, micro, diskmaskin, kombinerad kyl och frys samt tvättmaskin. Invid fönstret ryms en matplats för stora middagssällskap för cirka åtta personer.

Sovrum

Rofyllt sovrum med blågröna väggar som ger en mysig känsla och på golvet ligger valnötsparkett. Finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaring i skjutdörrsgarderob.

Badrum

Badrummet nås från hallen och är helkaklat med gråa klinkerplattor och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av handfatskommod, vägghängd toalett med integrerad spolplatta, golvvärme, duschhörna med vikbara dörrar samt inbyggda armaturer och spotlights i taket.

Övrigt

Ett vindsförråd & ett källarförråd tillhör lägenheten.

Finns en alternativ planlösning om man skulle vilja bygga om lägenheten till en 3:a!

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1947
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2013 - Renoverat badrum
2013 - Renoverat kök
2018 - Målning vardagsrum
2019 - Målning sovrum
2020 - Målning hall
2020 - Ny tvättmaskin
Övriga byggnader
Bastu, hobbyrum, fritidslokal, pingisrum och gästlägenhet.

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Försäkring
1 200 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
3 600 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-04-03)
Prestanda
150 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
BRF Göteborgshus nr 11
Org.nummer
757201-7239
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
222 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja, delat ägande är tillåtet men minsta andel skall vara 10/90.
Renoveringar
Planerade/utförda renoveringar:
2019-2020
- Justering gatsten och kantsten
- Linjemarkering p-platser
- Byte stuprör och hängrännor
- Renovering tegelfasader
- Renovering återstående arbeten bastu
- Omläggning tak Lövskogsgatan 2 och 17

2020-2021
- Justering fönster
- OVK-besiktning höghus
- Spolning avlopp
- Målning takluckor och huvar

2021-2022
- Lagning marktrappor
- Renovering tegelfasader
- Målning takluckor
- Målning tvättstugor
- Målning entréskärmtak

2022-2023
- Renovering tegelfasader
- Fasadtvätt höghus samt balkonger låghus

2023-2024
- Byte mattor fritidslokaler
Parkering
Föreningen har 69 parkeringsplatser som man kan ställa sig i kö för. Kön är ordnad efter hur lång tid man varit medlem i föreningen.
Kostnaden för P-platserna är för närvarande 335 kronor/månad.
TV/bredband
Kanaler som ingår i grundutbudet som alla medlemmar har tillgång till är: SVT1, SVT2, TV3, TV4, TV4 Sport, Kanal 5, TV6, TV7, TV8, Kanal 9, Kanal 10, TV11, Lokal Kanalen, SVT 24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, och com hem-kanalen. Digital-Tv Small ingår också i gruppavtalet och kostar inget extra för medlemmarna. I avtalet med ComHem skall ingen betala någon avgift för programkortet som är kopplat till Digital-Tv Small. Därutöver erbjuder Comhem digital-TV med över 50 TV-kanaler samt pay-per-view. För att få tillgång till digital-TV krävs en digital-TV-box med programkort från ComHem. Du kan beställa abonnemang för digital-TV på: http://www.comhem.se/. I fastigheterna finns också fibernät och Telias Öppen fiber. Varje medlem ansvarar för inkoppling i lägenheten. I de lägenheter där inkoppling skett finns dosan innanför ytterdörren.
Föreningens ekonomi
Föreningen har väldigt bra och stabil ekonomi. Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.
Övrigt
Gemensamma utrymmen:

- Bastu
- Fritidslokal
- Hobbyrum
- Pingisrum
- Gästlägenheter
- Tvättstuga
Allmänt om föreningen
Brf Göteborgshus äger fyra sexvåningshus på Källsprångsgatan och sju trevåningshus på Lövskogsgatan 2, 4, 6, 8, 13, 15 och 17. I föreningen finns 222 lägenheter. Finns bl.a. bastu, gästlägenhet och hobbylokal.

Norra Guldheden:
Bebyggelsen i Norra Guldheden är huvudsakligen från 1940-talet och består av lamellhus och punkthus grupperade i en kuperad och grön miljö. Norra Guldheden anses vara ett mönsterområde för 40- och 50-talets bostadsbyggande och har klassats som att vara av riksintresse enligt Naturresurslagen.

Området präglas av sin närhet till grönområden. Det finns allt från fina parkmiljöer till rena naturområden. Vid byggandet av Norra Guldheden togs stor hänsyn till terrängens förutsättningar och bergen lämnades i möjligaste mån orörda.

Det är promenadavstånd till Linnégatan, Avenyn, Chalmers och Sahlgrenska. Kollektivtrafiken till och från Norra Guldheden är utmärkta, med ett flertal spårvagns- och bussförbindelser vid hållplatserna Wavrinskys plats och Medicinaregatan.

Guldheden

I Norra Guldheden bor ni i ett lugnt och grönskande område med närhet till såväl Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen som Linné, Vasastaden och Avenyn. Området ligger även med närhet till Chalmers, Handelshögskolan och Göteborgs universitet, Sahlgrenska och flera olika träningscenter. Från Wavrinskys plats finns det ett stort utbud med både bussar och spårvagnar som tar er dit ni vill.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta