Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Doktor Allards gata 12

Guldheden

2 rum
46.5 kvm
3 025 000 kr (slutpris)
2 685 kr/mån
Såld

Högt upp med fin utsikt och balkong i söderläge!

Välplanerad 2:a på vån 8/10 med fantastisk utsikt och solig balkong. I Brf Viva är husen byggda med den högsta miljöcertifiering man kan få och det finns all tänkbar service som gemensam takterrass, övernattningsrum, orangeri, växthus, utegym och tillgång till fri fordonspool med elbilar samt elcyklar. Föreningen har även lagt stor vikt på klimatet med solceller på taket som producerar egen el som säljs till medlemmar och där eventuellt överskott säljs vidare ut på elnät. Ett perfekt läge med närhet till stan och natur med goda kommunikationer - ett stenkast från Chalmers, Göteborgs Universitet och Sahlgrenska.
Slutpris
3 025 000 kr
Månadsavgift
2 685 kr/mån
Antal rum
2 rum
Inkl. värme. (El och vatten mäts seperat efter förbrukning)
Boarea
46.5 kvm (enligt föreningens information)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.5951%
Våningsplan
8 av 10. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2018
Lgh.nr
3082
Gatuadress
Doktor Allards gata 12
Postadress
41323 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Cassandra Jerneklo
Fastighetsmäklare
Cassandra Jerneklo

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Doktor Allards gata 12-1
 Doktor Allards gata 12-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Doktor Allards gata 12-3
 Doktor Allards gata 12-4
 Doktor Allards gata 12-5
 Doktor Allards gata 12-6
 Doktor Allards gata 12-7
 Doktor Allards gata 12-8
 Doktor Allards gata 12-9
 Doktor Allards gata 12-10
 Doktor Allards gata 12-11
 Doktor Allards gata 12-12
 Doktor Allards gata 12-13
 Doktor Allards gata 12-14
 Doktor Allards gata 12-15
 Doktor Allards gata 12-16
 Doktor Allards gata 12-17
 Doktor Allards gata 12-18
 Doktor Allards gata 12-19

Rumsbeskrivning

Hall

Ljus och välkomnande hall med god förvaring i en skjutdörrsgarderob. Genomgående vacker 2-stavsparkett i mattlackad ask och vita väggar. Härifrån nås balkongen som ligger i söderläge.

Kök

Svanenmärkt kök från Vedum med svartbetsade köksluckor i ek. Matchande bänkskiva i Carrara Bianco som tillför en väldigt bra arbetsyta. Intill det stora fönsterpartiet finns gott om plats för ett matbord för ca 4-6 personer. Utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn med mikrofunktion, integrerad diskmaskin, spiskåpa och rostfri kyl/frys.

Vardagsrum

Social och halvöppen planlösning mot köket som erbjuder en härlig sällskapsyta. Här finns gott om plats för soffgrupp med möblemang. Den sociala ytan mellan vardagsrum och kök präglas av ett härligt ljusinsläpp.

Sovrum

Bostadens sovrum nås från vardagsrummet som är välplanerat med bra förvaring i skjutdörrsgarderob. Finns plats för en större säng och sängbord.

Badrum

Stilrent helkaklat badrum med vitt kakel och mörkgrått klinker. Utrustat med toalett, dusch, duschväggar i klarglas, handfatskommod, spegelskåp samt ytterligare förvaring i ett högskåp.

Övrigt

Ett förråd tillhör lägenheten.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme samt egen bergvärmepump
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
8 av 10. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
1 800 kr
Vatten/avlopp
2 300 kr
Försäkring
1 900 kr
Övrigt
3 600 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
9 600 kr
Posten "Övrigt" avser kostnad för bredband. Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-08-31)
Prestanda
57 kWh/m2/år
Energiklass
B

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Riksbyggen Brf Viva
Org.nummer
769631-5733
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
132 st
Överlåtelseavgift
1183 kr
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Inga planerade renoveringar, då det är nyproduktion.
Parkering
Föreningens medlemmar ansluts till en bilpool vid inflyttning. Till anslutningen hör även en cykelpool med el-lastcyklar och el-cyklar. Kostnaden för detta står föreningen för och ingår i avgiften de första 5 åren. Därefter tecknar respektive medlem eget abonnemang med bilpoolen direkt.

Bilpoolsbilar placeras på 6 st parkeringsplatser och kommer att vara tillgängliga för bilpoolens alla medlemmar via ett boknings system.
TV/bredband
TV och bredband kommer från Telia och öppen fiber är indraget i fastigheten.
Föreningens ekonomi
Inga planerade avgiftshöjningar
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
- Föreningen har en gemensamhetslokal som är belägen i hus nr 5.

- Det finns en gemensam kontorsplats som kan användas av dem som jobbar/studerar hemifrån.

- Ett orangeri med växthus beläget i hus nr 7.

- Föreningen har ett leveransrum med kylskåp i entrén där t.ex. mathem.se kan lämna mat om man inte skulle vara hemma på den utsatta tiden.

- Finns 2 stycken övernattningsrum med gemensam WC/dusch.

- Föreningen har också ett stort cykelgarage och cykelverkstad. Finns även ett barnvagnsrum.

- Utegym, boulebana, bollbur och en gemensam solterass finns på Orangeriets tak.

- Stor gemensam tvättstuga.

- Sju stycken odlingslotter finns att tillgå.

- Ett förråd tillhör även lägenheten
Allmänt om föreningen
Vinnare av Kasper Salin-priset 2019!
Brf Viva är ett resultat av många års forskning kring hur vi kan bygga, bo och leva så hållbart som möjligt. Som boende här har du alla ingredienser du behöver för att förgylla livet utan att tumma på resurserna. Brf Viva har 132 lägenheter 1-4 ROK och ligger på 30-109 kvm. På taket av byggnaderna har föreningen installerat solpaneler för att vara självförsörjande så gott det går. Skulle det vara el över kan föreningen även sälja denna.
https://www.riksbyggen.se/om-riksbyggen/press-och-opinion/pressrum/2020/3003748/

Guldheden

Guldheden har ett perfekt läge med närhet till Chalmers, Göteborgs Universitet och Sahlgrenska. Det är heller inte långt till grönområden såsom Slottsskogen och Botaniska trädgården.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta