Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Mölndalsvägen 89B

Göteborg södra centrum – Almedal och Fredriksdal

3 rum
78 kvm
4 175 000 kr (slutpris)
3 908 kr/mån
Såld

Modern trea med fantastiska sällskapsytor!

Välkomna till Mölndalsvägen 89B och det attraktiva bostadskvarteret Light Factory i Göteborg! Här bor ni i en modern trea med allt man kan tänkas behöva. Ni erbjuds sociala ytor med kök och vardagsrum i en öppen planlösning vilket bjuder in till samvaro och gemenskap. Härifrån når man bostadens två sovrum och även den härliga och inglasade balkongen. Till sist erbjuds ni ett väl tilltaget och helkaklat badrum med lyxen att ha en egen tvättavdelning i lägenheten.

Här bor ni i den nya stadsdelen Södra Centrum med perfekt läge, endast fem minuter med spårvagn 2 eller 4 från hållplats Varbergsgatan till knutpunkten Korsvägen. I området finns all tänkbar service såsom Ica Maxi, Willys och en av Nordic Wellness största träningsanläggningar. Även bilpool, laddningsstation för elbilar samt plats för cykelskötsel och låsbara cykelboxar. Närhet till grönområden och cykelavstånd till innerstan.
Slutpris
4 175 000 kr
Månadsavgift
3 908 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme och kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån för bredband, tv och telefon tillkommer som inte är inräknat i avgiften. Varmvatten och el debiteras efter faktisk förbrukning.
Boarea
78 kvm
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.9191%
Våningsplan
4 av 9. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2018
Lgh.nr
21401
Gatuadress
Mölndalsvägen 89B
Postadress
41263 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Cassandra Jerneklo
Fastighetsmäklare
Cassandra Jerneklo

Bilder och planlösning

 Mölndalsvägen 89B-1
 Mölndalsvägen 89B-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Mölndalsvägen 89B-3
 Mölndalsvägen 89B-4
 Mölndalsvägen 89B-5
 Mölndalsvägen 89B-6
 Mölndalsvägen 89B-7
 Mölndalsvägen 89B-8
 Mölndalsvägen 89B-9
 Mölndalsvägen 89B-10
 Mölndalsvägen 89B-11
 Mölndalsvägen 89B-12
 Mölndalsvägen 89B-13

Rumsbeskrivning

Hall

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med spegelglas. På golvet ligger exklusiv klinker som sedan går över till askparkett som är genomgående i bostaden.

Vardagsrum/Kök

Härliga sociala ytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Här finns plats för soffgrupp, matplats och övrigt möblemang. Fint ljusinsläpp via generösa fönsterpartier från två väderstreck. Här ifrån nås den stora inglasade balkongen som ligger i västerläge!

Marbodalkök i vitt med rostfria beslag. Ovan den varmgråa laminatbänkskivan sitter kakelplattor i beigemelerad kustgranit som bryter av det vita på ett snyggt sätt. Uppgraderade vitvaror går i rostfritt och kommer från Siemens. Vitvarorna består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. I anslutning finns en köksö som är flyttbar med plats för två och extra matplats invid fönsterparti.

Sovrum 1

Bostadens stora sovrum avskiljs med två diskreta skjutdörrar från vardagsrummet. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och goda förvaringsmöjligheter finns i form av en skjutdörrsgarderob.

Sovrum 2

Det mindre sovrummet har plats för en enkelsäng och skrivbord om så önskas. Plats för förvaring i en garderob. Väggarna är målade i en sinnesro och ljuvlig beige nyans.

Badrum

Modernt helkaklat badrum där den ljusa kustgraniten återkommer som klinkergolv och väggarna har vitt kakel med reliefmönster. Vitlackad handfatskommod med inbyggd och trådlös ljudanläggning, golvvärme och duschhörna med rundade vikbara dörrar i klarglas. Här finns även en tvättmaskin och torktumlare som ger lyxen att ha en egen tvättavdelning med avlastningsbänk och skåp för förvaring. I taket sitter infällda spotlights.

Förråd

I anslutning till lägenheten finns ett förråd som tillhör bostaden.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
4 av 9. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
5 300 kr
Vatten/avlopp
1 800 kr
Försäkring
2 300 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
9 400 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2019-08-21)
Prestanda
72 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Södra Nova
Org.nummer
769631-7234
Föreningen äger marken?
Föreningen äger marken.
Antal lägenheter
63 st
Antal lokaler
3 st
Överlåtelseavgift
1138 kr
Pantsättningsavgift
455 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen tillåter delat ägandeskap med minsta andel om 10%.
Renoveringar
Då det är nyproduktion har föreningen inga renoveringar inplanerade.
Parkering
Föreningen förfogar över 30 garageplatser som nås med hiss direkt ifrån trapphusen. I dagsläget är det kö till samtliga garageplatser för bil. En garageplats kostar 1300kr/mån att hyra. Föreningen har även 2 MC-platser i garaget, laddstationer för elbilar samt 2 bokningsbara bilpoolsfordon.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och telefoni via Telia Triple Play (fiberLAN).
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Husjuristerna. För närvarande ingen planerad höjning av avgiften.
Övrigt
I föreningen finns gemensam lounge med sköna sittplatser och trådlöst internet, cykel- & barnvagnsrum, städrum samt fastighets- och rullstolsförråd samt 5 extra cykelförråd för uthyrning. Det finns ingen gemensam tvättstuga i föreningen då varje lägenhet har sin egen tvättutrustning.
Allmänt om föreningen
Föreningen Brf Södra Nova består av 63 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör Mölndalsvägen 89 A-E. I föreningen finns det även tre lokaler för uthyrning i bottenplanet mot Mölndalsvägen. Brf Södra Nova äger marken till sin del av Krokslätt 33:8 i Göteborg.

Göteborg södra centrum – Almedal och Fredriksdal

Bekvämt, grönskande och citynära

I mysiga Almedal och Fredriksdal bor du bekvämt nära centrum med allt som stan har att erbjuda. I denna lugna, harmoniska och grönskande stadsdel trivs människor i alla åldrar. Det perfekta läget i utkanten av innerstan gör att trafiken är betydligt lugnare här än i många andra delar av Göteborg. Med arkitektur från 1940-talet tillsammans med mycket grönska är detta område både speciellt och vackert.

Göteborgs södra centrum var en gång i tiden stadens textildistrikt. Här finns anrika industriminnen som Lyckholms och Krokslätts fabriker.

Stort utbud och bra förbindelser

I området finns restauranger, gym och matbutiker. Är du ute efter ett större utbud tar du dig snabbt till city. Förbindelserna med Korsvägen, Johanneberg och Chalmers är utmärkta, vilket gör det enkelt att pendla.  

Här bor du även nära några av Göteborgs mest attraktiva besöksmål – Nya Ullevi, Liseberg, Gothia Towers, Universeum och Världskulturmuseet.

Barnomsorg och skolor

I området finns Kunskapsskolan (6–9) och Engelska skolan (3–6) samt flera andra grundskolor och förskolor, till exempel Framnäsgatans och Kullegatans förskolor.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta