Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Dalaviksvägen 24

Hemsjö

67 kvm
2 rum
1 829 kvm
2 930 000 kr (slutpris)
Såld
Besiktigad

Trevlig villa med fin trädgårdstomt som är omringad av en fantastisk natur!

Nu finns möjligheten att förvärva denna trevliga villa på Dalaviksvägen 24. Här erbjuds en fin trädgårdstomt om 1829 kvm som är omringad av en fantastisk natur. I huset finner ni en välplanerad planlösning som består av ett stilrent kök, vardagsrum med takhöjd upp till nock, rymligt sovrum och ett helkaklat badrum med golvvärme samt två underbara uteplatser i olika väderstreck. Bostaden har tre kaminer som är godkända för eldning, installerad robotgräsklippare samt ett friliggande garage som är byggt 2015!

Närhet finner ni till flera sjöar, skolor och Nääs fabriker som vintertid erbjuder säsongsbaserade marknader. Via E20 nås enkelt Göteborg eller Alingsås med bil, det går även bussar och pendeltåg.
Slutpris
2 930 000 kr
Antal rum
2 rum & kök
Boarea
67 kvm
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1965
Tomtareal
1 829 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Bohus 1:7
Gatuadress
Dalaviksvägen 24
Postadress
44896 Tollered

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Cassandra Jerneklo
Fastighetsmäklare
Cassandra Jerneklo

Bilder och planlösning

 Dalaviksvägen 24-1
 Dalaviksvägen 24-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Dalaviksvägen 24-3
 Dalaviksvägen 24-4
 Dalaviksvägen 24-5
 Dalaviksvägen 24-6
 Dalaviksvägen 24-7
 Dalaviksvägen 24-8
 Dalaviksvägen 24-9
 Dalaviksvägen 24-10
 Dalaviksvägen 24-11
 Dalaviksvägen 24-12
 Dalaviksvägen 24-13
 Dalaviksvägen 24-14
 Dalaviksvägen 24-15
 Dalaviksvägen 24-16
 Dalaviksvägen 24-17
 Dalaviksvägen 24-18
 Dalaviksvägen 24-19
 Dalaviksvägen 24-20
 Dalaviksvägen 24-21
 Dalaviksvägen 24-22
 Dalaviksvägen 24-23
 Dalaviksvägen 24-24
 Dalaviksvägen 24-25
 Dalaviksvägen 24-26
 Dalaviksvägen 24-27
 Dalaviksvägen 24-28
 Dalaviksvägen 24-29
 Dalaviksvägen 24-30
 Dalaviksvägen 24-31
 Dalaviksvägen 24-32
 Dalaviksvägen 24-33
 Dalaviksvägen 24-34
 Dalaviksvägen 24-35
 Dalaviksvägen 24-36
 Dalaviksvägen 24-37
 Dalaviksvägen 24-38
Fastighetskarta Dalaviksvägen 24-39
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomna in till denna mysiga villa. I hallen ligger parkett samt trägolv och väggarna är ljusa. Här finns plats för avhängning till vänster om hallen. Från entrén och vardagsrummet nås även altanen som ligger i sydostläge.

Vardagsrum

När man kliver in i vardagsrummet får man en väldigt trivsam känsla med en takhöjd upp till nock. Rummet har fint trägolv och ljusa träväggar. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Extra mysfaktor med braskamin och takfönster. Härifrån nås en av bostadens uteplatser som ligger i sydostläge. Här kan du njuta av en god frukost i morgonsolen!

Kök

Stilrent kök med vita skåpsluckor och ovan arbetsbänken i ek sitter vitt kakel. På golvet ligger fint trägolv samt parkett och väggarna är tapetserade i en beige nyans. Maskinparken är utrustad med spis, väggfast fläkt, ugn, mikro, diskmaskin, tvättmaskin samt kombinerad kyl och frys. I den halvöppna planlösningen finner du den stora matsalsdelen, här finns gott om plats för ett större matbord invid den trevliga vedspisen. Från matsalsdelen nås bostadens härliga uteplats i sydvästligt läge, här njuter man både dagar som kvällar med utsikt över den fantastiska trädgården!

Sovrum

Bostadens sovrum har ljusa toner på väggarna och på golvet ligger trägolv. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Längst in i sovrummet finner du även en rymlig garderob till förvaring.

Badrum

Helkaklade vita väggar och grå klinker med golvvärme. Utrustningen består av toalett, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, handdukstork, infällda spotlights i taket samt dusch med vikbara dörrar i glas.

Övrigt

Avtal är tecknat med Open Infra om att dra fram fiber till huset.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1-plansvilla med källare och krypgrund
Byggnadsår
1965
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas och 3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel- och betongpannor
Grund
Krypgrund
Uppvärmning
Luftluftvärmepump, direktverkande El, braskamin och vedspis
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om (djupborrad brunn) Enskilt avlopp (trekammarbrunn med infiltration)
Ventilation
Självdrag
Renovering
Kaminer
Godkända för eldning.

Renoveringar:
1991 - Utbyggnad av huset
2008 - Ny spis
2011 - Spisfläkt, kyl/frys, tvättmaskin och diskmaskin.
2011 - Nytt kök
2012 - Kamin i vardagsrum installerad
2013 - Helkaklat badrum med golvvärme.
2013 - Ny varmvattenberedare.
2014 - Båda uteplatserna nybyggda
2015 - Garage
2016 - Nya stuprör på framsidan
2016 - Målning av huset
2019 - Ny ytterdörr samt altandörr med fönster.
2019 - Luft/luft-värmepump installerades och därmed har energiprestandan förbättras gentemot bifogad energideklarationen.
2019 - Vinden tilläggsisolerades med lösull och i samband med detta drogs ventilationsrör i vindbjälklaget för värmeförflyttning av inomhusluften.
2019 - Jordfelsbrytare installerades
Övriga byggnader
Friliggande garage (nybyggt 2015)

Bilplats

Finns många platser för parkering på tomten

Driftkostnader

Uppvärmning
13 500 kr
Vatten/avlopp
1 100 kr
Sotning
400 kr
Väg/samfällighetsavgift
2 000 kr
Renhållning
2 600 kr
Försäkring
4 000 kr
Övrigt
4 000 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
27 600 kr
(fastighetsavgift/skatt på 7 530 kr tillkommer)
Posten övrigt avser nätavgift och posten uppvärmning avser även el. Samfällighetsavgiften är på 2000 kr och då ingår vägunderhåll + snöskottning.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2018-10-19)
Prestanda
139 kWh/m2/år
Energiklass
G

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 004 000 kr
Taxeringsår
2020
Värdeår
1973
Byggnadsvärde
580 000 kr
Markvärde
424 000 kr
Skatt/avgift
7 530 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Alingsås Kärrbogärde GA:3
Planbestämmelser
Vattenskyddsområde

Hemsjö

Lättillgänglighet och närhet till mycket!

Via E20 nås enkelt Göteborg eller Alingsås med bil. Det går reguljära busslinjer till Floda och Ingared samt till Göteborg via Floda och Lerum. Många väljer att ansluta till pendeltåget i Floda 6 km bort.
Närhet finner ni även till flera sjöar, skolor och Nääs fabriker som vintertid erbjuder säsongsbaserade marknader.


Stort utbud i Tollereds by

I Tollereds by finns en livsmedelsaffär, en pizzeria, två hotell, ett renodlat konferenscenter med kanotuthyrning, två caféer, frisör, snusfabrik, flera livsstilsbutiker, ett galleri, biograf, bibliotek, förskola, skola (åk1-5) och en fotbollsplan.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta