Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Skiftesgatan 8A

Centrala Hisingen

2 rum
35 kvm
1 895 000 kr
2 409 kr/mån

En fantastisk vindslägenhet mitt på centrala Hisingen!

Bostaden stoltserar med en öppen planlösning och hela sex takfönster som medför ett fantastisk ljusinsläpp. Här möts du av parkettgolv tillsammans med vitmålade väggar som löper genom hela bostaden med undantag för badrummet där väggarna är helkaklade med klinkergolv. På Skiftesgatan bor du centralt med närhet till den fantastiska utsikten på Ramberget men även Hisingens fina promenadstråk.

Välkomna!
Pris
1 895 000 kr
Månadsavgift
2 409 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, vatten och ett grund-tv utbud från Telia.
Boarea
35 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
7.40926%
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns ej.
Byggnadsår
1930
Lgh.nr
A1301
Gatuadress
Skiftesgatan 8A
Postadress
41706 Göteborg

Visning

Sön 16 Augusti kl 11:00–11:45
Anmälan krävs. Pga Covid-19 kan uppdelning ske. Kontakta oss för digital visning

Ansvarig mäklare

Bilder och planlösning

 Skiftesgatan 8A-1
 Skiftesgatan 8A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Skiftesgatan 8A-3
 Skiftesgatan 8A-4
 Skiftesgatan 8A-5
 Skiftesgatan 8A-6
 Skiftesgatan 8A-7
 Skiftesgatan 8A-8
 Skiftesgatan 8A-9
 Skiftesgatan 8A-10
 Skiftesgatan 8A-11
 Skiftesgatan 8A-12
 Skiftesgatan 8A-13
 Skiftesgatan 8A-14
 Skiftesgatan 8A-15
 Skiftesgatan 8A-16

Rumsbeskrivning

Hall

Här möts du av en välkomnande hall där du finner vitmålade väggar och en vacker parkett som genomgår hela bostaden förutom badrummet. Här finns plats för avhängning och förvaring.

Kök

I köket finner du stilrena vita luckor med beslag i rostfritt, en arbetsbänk i grå laminat och ovan denna finns det vitt kakel. Maskinparken består av ugn, spishäll, spisfläkt, mikro och kombinerad kyl/frys, i rostfritt utförande. Trägolv från 2016.

Allrum

I andra delen av rummet finns det plats för soffgrupp som är perfekt för både avkoppling och umgänge. Rummet får ett härligt ljusinsläpp från fem takfönster. Ommålning skedde under 2020.

Sovrum

Här möts du av ett harmoniskt sovrum med vita väggar, vacker parkett och även här finns det ett takfönster. Förvaringsplats finns med två inbyggda garderober.

Badrum/WC

Helkaklat badrum med stora vita kakelplattor på väggarna och klinkergolv i granitgrått. Här finns WC, handfatskommod, spegelskåp med belysning och duschhörna.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1930
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
På gården finns det förråd som är avskiljda med vanliga väggar. Cykelställ på innergården samt cykelförråd i källaren på Skiftesgatan 8B. Matplats/utemöbler med möjlighet att grilla på innergården.

Driftkostnader

Hushållsel
2 000 kr
Försäkring
1 100 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
3 100 kr
Driftkostnaden är en uppskattning som kan variera beroende på boendesituation.

Energideklaration

Status
Utförd (2013-05-28)
Prestanda
108 kWh/m2/år
Energiklass
A

Tomt/uteplats

Förening

Namn
Brf Skiftesgatan 8
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
13 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
43 kr
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
I dagsläget har föreningen inga större renoveringar planerade då alla lägenheter totalrenoverades för ca 4 år sen.

Nedan renoveringar är utförda:
Utvändigt: Taket renoverades, nya 2-glasfönster med Argongas sattes in, fasaden byttes ut, nytt värmesystem, nybyggd tvättstuga, vinden gjordes om till bostäder, säkerhetsdörrar till samtliga bostäder. Vid förvärvet av fastigheten är entreprenaden besiktigad och slutförd.

Invändigt: Fastighetens alla lägenheter totalrenoverats och stod helt klara 15 december 2016. Lägenheterna fick nytt ytskikt, nytt kök (HTH) och nytt badrum. I samband med detta skedde stambyte. Självdrag i alla bostäder med mekanisk frånluft i badrum och kök. Paxfläktar i badrum och kolfilterfläktar i kök.
Parkering
Boendeparkering på gatan utanför. För mer information och ansökan finns på www.goteborg.se.
TV/bredband
Telia finns som leverantör av bredband, TV och telefoni. Bostadsrättsinnehavaren tecknar ett eget abonnemang.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Styrelsen beslutade att höja avgiften med 2 % från januari 2020. Samma höjning skedde förra året och förmodligen kommer liknande höjning kommande år för att ta höjd för inflation. Ovan information är kontrollerat med den ekonomiska förvaltaren SBC (2020-07-30) och vi har, trots förfrågan därom, inte fått någon ny information angående avgiftsförändringar under 2020 från bostadsrättsföreningen. Det åligger därför köparen att närmare undersöka informationen från bostadsrättsföreningen.
Övrigt
Till fastigheten hör en innergård med planteringar, miljöstation och postfack. Det finns även en tvättstuga i källaren.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Brämaregården 45:3. Föreningen består av 13 lägenheter med en sammanlagd bostadsarea om 473 m2. Fastigheten totalrenoverades och förvärvades under december 2016.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Centrala Hisingen

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.