Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Fuxvägen 23

Gerrebacka

4 rum
100 kvm
3 300 000 kr (slutpris)
5 285 kr/mån
Såld

2-plans bostadsrättsradhus i populära och familjära Gerrebacka!

Gemytligt 2-plans bostadsrättsradhus kan nu erbjudas i mysiga Gerrebacka. Här finner ni genomgående rymliga ytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning samt en stillsam övervåning där sovrummen är praktiskt belägna. Ett badrum finns på båda plan där även nedre plan har en separat tvättstuga. Via vardagsrummet nås den härliga altanen där såväl dagar som kvällar gärna spenderas. Här bor ni i ett familjevänligt område med närhet till mysiga gårdar, promenadvänliga slingor samt goda kommunikationer som enkelt tar er in till Göteborg innerstad. Kärra centrum erbjuder matbutiker, träningsanläggningar och skolor.
Slutpris
3 300 000 kr
Månadsavgift
5 285 kr/mån
Antal rum
4 rum
Inkl. garage, kabel-TV , bredband 100 Mbit/s och vatten betalas á conto i avgiften och justeras vid årets slut efter den verkliga förbrukningen.
Boarea
100 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.81372%
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1998
Lgh.nr
00023
Gatuadress
Fuxvägen 23
Postadress
42541 Hisings Kärra

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Cassandra Jerneklo
Fastighetsmäklare
Cassandra Jerneklo

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Fuxvägen 23-1
 Fuxvägen 23-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Fuxvägen 23-3
 Fuxvägen 23-4
 Fuxvägen 23-5
 Fuxvägen 23-6
 Fuxvägen 23-7
 Fuxvägen 23-8
 Fuxvägen 23-9
 Fuxvägen 23-10
 Fuxvägen 23-11
 Fuxvägen 23-12
 Fuxvägen 23-13
 Fuxvägen 23-14
 Fuxvägen 23-15
 Fuxvägen 23-16
 Fuxvägen 23-17
 Fuxvägen 23-18
 Fuxvägen 23-19
 Fuxvägen 23-20
 Fuxvägen 23-21
 Fuxvägen 23-22

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med ljusgrå nyans på väggarna och på golvet ligger klinker. Här finns plats för avhängning på höger sida och plats för en mindre byrå på den vänstra sidan. På framsidan har ni en underbar uteplats med sydvästläge.

Vardagsrum

Social och öppen yta mellan vardagsrum och kök. Här får du plats med en soffgrupp, tv-möbel och matgrupp. Väggarna är målade i en modern mörkgrå ton och på golvet ligger parkett som är genomgående i bostaden. Fint ljusinsläpp via generösa fönsterpartier från två väderstreck. Här ifrån nås den andra stora uteplatsen med förmiddagssol!

Kök

Stilrent kök med god förvaring. Köksluckorna är vita och ovanför arbetsbänken sitter svart kakel. Utrustningen består av induktionshäll, integrerad diskmaskin, fläkt, integrerad kyl och frys samt inbyggd ugn och micro i behaglig arbetshöjd.

Badrum

Helkaklat renoverat badrum från 2018. Väggarna har vitt kakel och på golvet ligger grå klinker. Handfatskommod, toalett, spegel och duschhörna med rund vikbar dörr i klarglas. Här finns även en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare samt en avlastningsbänk vid sidan om. I taket sitter infällda spotlights.

Övre Plan

När ni kliver upp på ovanvåningen möter ni parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns bostadens tre sovrum, ett badrum och en rymlig klädkammare.

Master Bedroom

I bostadens stora sovrum finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och goda förvaringsmöjligheter finns i form av en skjutdörrsgarderob och en fristående garderob.

Sovrum 1 & 2

De andra två sovrummen har plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt skrivbord om så önskas. Ljusa väggar och parkett på golvet.

Badrum

Helkaklade väggar i ljusgrått och våtrumsmatta på golvet. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt badkar.

Klädkammare

Rymlig klädkammare som även kan inredas som ett sovrum eller kontorsrum.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
2-plans bostadsrättsradhus
Byggnadsår
1998
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft

Driftkostnader

Uppvärmning
6 000 kr
Hushållsel
4 800 kr
Försäkring
4 800 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
15 600 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-01-22)
Prestanda
119 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja

Förening

Namn
BRF Västra Fladen
Org.nummer
769602-4327
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
34 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Planerade renoveringar:
2020 - Balkong upprustning
2020 - Fasad
2020 - Upprustning av skiljeväggar
2020 - Vindsöversyn

Utförda renoveringar:
2019 - Byte av ytterdörrar
2019 - Fortsatt arbete med slänter
2018 - Spol och filmning av dräneringsrör
2018 - Översyn av slänter
2018 - Åtgärd med förstärkning av slänt vid nr 18
2018 - OVK ventilationskontroll
2016/2017 - Spol och filmning av dräneringsrör
2016/2017 - Taknocksöversyn
2015 - Mindre takarbete
2014 - Ommålning fasader
2013/2014 - Översyn av tak och vindar
2005 - Ommålning
Parkering
I föreningen finns 7st besöksparkeringar, samt 6 parkeringar som hyrs ut till medlemmar (ligger uppe vid återvinningscentralen), kostnad för dessa 95 kr. I dagsläget (2020-09-17) finns två lediga parkeringar.
TV/bredband
Tv och Bredband 100 Mbit/s ingår i avgiften.
Föreningens ekonomi
Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.
Allmänt om föreningen
Brf Västra Fladen grundades och byggdes 1998. Föreningen ligger i lugna Gerrebacka och består av 34 lägenheter, i en kombination av 3or, 4or och 5or. I föreningen bor en härlig blandning av unga, gamla och barnfamiljer.

Lägenheterna värms upp av fjärrvärme (som inte ingår i avgiften). Avtal för hushållsel tecknas av respektive hyresgäst (ingår inte i avgiften). Vatten betalas á conto i hyresavgiften och justeras vid årets slut efter den verkliga förbrukningen. Föreningen har ett avtal med ComHem för 100 Mbit/s bredband och tv vilket ingår i avgiften.

Läs mer om föreningen på deras hemsida: https://www.vastrafladen.se/

Gerrebacka

Vacker natur och aktiviteter för alla

Hisings Kärra, allmänt kallat Kärra, har omkring 11 000 invånare och 3 100 arbetstillfällen. Här finns gott om både små och stora företag. Området var glest befolkat och hade en tydlig jordbruksprägel så sent som på 1970-talet.

Goda kommunikationer

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express på sträckan Gerrebacka–Nordstan–Billdal. På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta