Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Sankt Jörgens Väg 10B

Sankt Jörgen

4 rum
97 kvm
3 685 000 kr (slutpris)
5 399 kr/mån
Såld

Gavelfyra med västerbalkong!

Hög standard och genomgående fint ljusinsläpp präglar denna rymliga gavelfyra. Här finner ni ett fullutrustat kök med vitvaror från Siemens och även extra lyx med en vinkyl. I alla fönster sitter persienner tillsammans med fönsterbräda i marmor och i två av sovrummen, kök, hall och badrum är strömbrytare med dimmer installerat. Tack vare den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ges ett luftigt intryck och härifrån nås även bostadens västervända balkong där solens strålar lyser hela eftermiddagen. Kvällstid kan ni med fördel avnjuta den fina solnedgången. I månadsavgiften ingår en privat parkeringsplats!
Här bor ni med närhet till busshållplats som tar er in till city på mindre än 15 minuter men även närhet till lekplatser, fotbollsplan, golfbana, spa, skola och natur.
Slutpris
3 685 000 kr
Månadsavgift
5 399 kr/mån
Antal rum
4 rum
I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud av kabel-TV och personlig parkeringsplats.
Boarea
97 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.3%
Andel av årsavgift
2.2989%
Våningsplan
2 av 6. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2008
Lgh.nr
A221
Gatuadress
Sankt Jörgens Väg 10B
Postadress
42249 Hisings Backa

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Sankt Jörgens Väg 10B-1
 Sankt Jörgens Väg 10B-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Sankt Jörgens Väg 10B-3
 Sankt Jörgens Väg 10B-4
 Sankt Jörgens Väg 10B-5
 Sankt Jörgens Väg 10B-6
 Sankt Jörgens Väg 10B-7
 Sankt Jörgens Väg 10B-8
 Sankt Jörgens Väg 10B-9
 Sankt Jörgens Väg 10B-10
 Sankt Jörgens Väg 10B-11
 Sankt Jörgens Väg 10B-12
 Sankt Jörgens Väg 10B-13
 Sankt Jörgens Väg 10B-14
 Sankt Jörgens Väg 10B-15
 Sankt Jörgens Väg 10B-16
 Sankt Jörgens Väg 10B-17
 Sankt Jörgens Väg 10B-18
 Sankt Jörgens Väg 10B-19
 Sankt Jörgens Väg 10B-20
 Sankt Jörgens Väg 10B-21
 Sankt Jörgens Väg 10B-22
 Sankt Jörgens Väg 10B-23
 Sankt Jörgens Väg 10B-24
 Sankt Jörgens Väg 10B-25
 Sankt Jörgens Väg 10B-26

Rumsbeskrivning

Hall

Ekparkett och vitmålade väggar är genomgående i hela bostaden. I hallen finns plats för avhängning samt förvaring i garderober.

Kök

Renoverades under 2018 med påkostad köksstomme från Ikea. Köket har vita skåpsluckor och grå bänkskiva i laminat. Ovan arbetsbänken sitter gråa granitplattor som stänkskydd och spotlights. Maskinparken är utrustad med induktionshäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin, vinkyl samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror i märket Siemens. I kökslådorna sitter praktisk belysning.

I öppen planlösning med köket befinner sig vardagsrummet. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Härifrån nås bostadens balkong i västerläge med trätrall på golvet.

Sovrum 1-3

Master bedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i två garderober. Precis utanför finner ni en stor walk in closet med goda förvarings och upphängningsmöjligheter. Rummet kan även nyttjas som kontor.
Det andra två sovrummen har plats för enkelsäng med tillhörande sängbord och skrivbord. Gott om förvaringsplats i varsin garderob.

Badrum

Det stora badrummet har helkaklade väggar i vitt med svart klinkergolv och golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp och belysning, handdukstork samt badkar. I taket sitter spotlights. Uttag för tvättmaskin finns framtaget.
Gästtoaletten har beiga väggar i mosaik och beige klinkergolv. Utrustningen består av WC samt handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd på entréplan.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2008
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
2 av 6. Hiss finns.
Renovering
2012 renoverades det större badrummet
2018 renoverades köket

Driftkostnader

Hushållsel
1 668 kr
Försäkring
1 656 kr
Övrigt
300 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
3 624 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-05-13)
Prestanda
107 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
BRF S:t Jörgen Port
Org.nummer
769615-7689
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
54 st
Överlåtelseavgift
1656 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
710 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2018 utfördes okulärbesiktning av fastigheten.
2020 utfördes OVK med godkänt resultat
Parkering
Till varje lägenhet ingår 1 parkeringsplats med uttag för motorvärmare i månadsavgiften. Föreningen har även 2 besöksplatser.
TV/bredband
Kabel-tv via ComHem och Internet valfritt via fibernät.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av NABO Group AB. 2018 sänktes avgiften och har inga planerade höjningar på sikt. (2020-12-07)
Övrigt
Till bostaden hör ett förråd.
I föreningen finns tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, stort torkskåp, torktumlare, mangel och strykbräda. Det finns även cykelrum och barnvagnsrum.
I området finns grillplats, lekplats och öppna gräsytor.
Allmänt om föreningen
Fastigheten Backa 210:6 i Göteborg förvärvades 2007. Fastigheten bebyggdes 2007-2008 och består av 2 st flerbostadshus i 6 våningar. Föreningens totala boyta är 4 054 kvm. Fastigheten innehar en andel på 10% i gemensamhetsanläggningen Backa GA:153 (S:t Jörgens Port Samfällighetsförening). Gemensamhetsanläggningen består av grönytor, bänkar, gångvägar, trappor, parkering,
staket, belysning samt elförsörjning.

Kontroll med styrelsen 2020-12-07.

Sankt Jörgen

Präglas av positiv utveckling

I stadsdelen Backa bor cirka 24 000 invånare. Bebyggelsen är blandad, här finns allt från gamla gårdar till höghus och nya villaområden. En positiv utveckling pågår och planeras i området, inte minst genom om- och tillbyggnad av Selma Lagerlöfs torg som kommer att ge en helt ny stadsbild. 200 studentbostäder, 600 hyres- och bostadsrätter, radhus, idrottshall, bibliotek och vårdcentral planeras i första etappen.

Mycket bra förbindelser

Busstrafiken erbjuder mycket bra förbindelser med direktbussar till Göteborgs city och stombussar. Du kan resa med linje 18 (Skälltorpsvägen–Backa–Johanneberg), 19 (Backa–Fredriksdal–Bifrost), 45 (Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen–Marklandsgatan), 47 (Tuve–Backa industriområde–Hjalmar Brantingsplatsen), 40 (Angered–Hjalmar Brantingsplatsen) och 311 (Kungälv–Bäckebol–Göteborg). Vid Bäckebolsmotet stannar Stenungsund express. För den bilburna är det nära till E6:an.

Kultur, teater och träningsmöjligheter

Kulturskolan i Backa kulturhus bedriver undervisning och amatörteater, med repetitioner och pjäser. Det händer även att skolan får besök av professionella teatergrupper. Även Backateatern har en del aktiviteter. Ett bibliotek finns på Selma Lagerlöfs torg.

Backa bjuder på många valmöjligheter för dig som gillar att motionera. Sporthallar, gym, fotbollsplaner, motionsslingor och golfbanor är några exempel.

På Backaplan hittar du det mesta

Mataffärer, klädaffärer, sportbutiker, Systembolaget – här finns allt. För hemmafixaren kan vi rekommendera Bäckebol Homecenter. Här finns Ikea, Bauhaus och andra butiker som ger ett brett utbud av byggvaror, elektronik, möbler, och inredning. Även Coop ligger här. På Selma Lagerlöfs torg, som håller på att byggas ut, finns mataffär, fiskbutik, apotek, småbutiker och restauranger.

Förskolor och skolor för alla åldrar

I Backa finns förskolor och skolor för alla åldrar, till exempel Backaskolan (F–5), Backatorpsskolan (F–6), Brudbergsskolan (F–5), Brunnsboskolan (F–9), Brandströmska skolan (F–9) och Skälltorpsskolan (6–9). Den Montessoriinspirerade skolan Fenestra S:t Jörgen (F–6) och Waldorfskolan Grenkvist (6–9) ligger i Skogaberg. Vid Selma Lagerlöfs torg finns Svenska Balettskolan (4–9). Givetvis finns även flera förskolor i Backa.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta