Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Anna Branzells Gata 10

Kviberg

3.5 rum
90.5 kvm
3 695 000 kr (slutpris)
4 988 kr/mån
Såld

Välplanerad 3,5:a med två härliga balkonger i olika väderstreck!

Välkomna till denna välplanerade 3,5:a högst upp i byggnaden med ett attraktivt läge. Här erbjuds du en öppen social planlösning mellan kök och vardagsrum tillsammans med ett helt insynsskyddat läge. Två välplanerade sovrum samt ett mindre varav två vetter mot den fina innergården och två härliga balkonger i sydöst- och sydvästläge. Ett bekvämt boende i attraktiva Kviberg med närhet till fina grönområden, bra restauranger, träningsanläggningar, skolor & mataffärer. Perfekta kommunikationer in till Göteborg innerstad som tar ca 10 min.
Måste ses!
Slutpris
3 695 000 kr
Månadsavgift
4 988 kr/mån
Antal rum
3.5 rum
I avgiften ingår värme, kallvatten, internet, tv, telefoni samt ett bostadsrättstillägg. Hushållsel och varmvatten debiteras i avgiften med ett schablonbelopp som sedan stäms av mot faktisk förbrukning med tre månaders eftersläpning.
Boarea
90.5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.07%
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2019
Lgh.nr
20A-1301
Gatuadress
Anna Branzells Gata 10
Postadress
41526 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Cassandra Jerneklo
Fastighetsmäklare
Cassandra Jerneklo

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Anna Branzells Gata 10-1
 Anna Branzells Gata 10-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Anna Branzells Gata 10-3
 Anna Branzells Gata 10-4
 Anna Branzells Gata 10-5
 Anna Branzells Gata 10-6
 Anna Branzells Gata 10-7
 Anna Branzells Gata 10-8
 Anna Branzells Gata 10-9
 Anna Branzells Gata 10-10
 Anna Branzells Gata 10-11
 Anna Branzells Gata 10-12
 Anna Branzells Gata 10-13
 Anna Branzells Gata 10-14
 Anna Branzells Gata 10-15
 Anna Branzells Gata 10-16
 Anna Branzells Gata 10-17
 Anna Branzells Gata 10-18
 Anna Branzells Gata 10-19

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i hallen med vitmålade väggar och ekparkett som är genomgående i hela lägenheten. I hallen finns plats för avhängning samt förvaring i två skjutdörrsgarderober.

Kök/Vardagsrum

Kök och vardagsrum ligger i en öppen planlösning med en avskiljande vägg. Här är ljusinsläppet rikligt från de stora fönsterpartierna. Marbodal kök som går i vitt med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i laminat sitter vitt kakel. Maskinparken är utrustad med spishäll, fläkt, ugn, mikro, kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Här finns en naturlig plats för ett stort matbord invid fönsterpartiet.

I vardagsrumsdelen finns det plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Härifrån nås en utav balkongerna i soligt sydvästläge.

Sovrum 1 & 2

I bostadens första sovrum finns det plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och möblemang. En skjutdörrsgarderob erbjuder förvaringsmöjligheter. Vitmålade väggar och på golvet ligger parkett.

Även i andra sovrummet finns det plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och möblemang. Här ifrån nås balkongen som ligger i sydöst.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt tillsammans med klinkergolv i kustgranit och golvvärme. Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, dusch, handdukstork samt en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk i laminat och förvaringsskåp.

Övrigt

Finns en tillbyggnad i lägenheten som används som ett sovrum i dagsläget. Går att inreda till ett kontorsrum eller klädkammare om så önskas.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2019
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
4 200 kr
Vatten/avlopp
1 320 kr
Försäkring
2 000 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
7 520 kr
Driftkostnaden är en uppskattning som kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-06-25)
Prestanda
84 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Uteplats
Två balkonger i olika väderstreck - sydöst och sydväst.

Förening

Namn
Brf Kvibergs Äng
Org.nummer
769634-7124
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
70 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja.
Renoveringar
I dagsläget har föreningen inga spikade renoveringar då det är nyproduktion. Det diskuteras dock att bygga extra förråd på vinden samt inglasning av balkonger.
Parkering
Föreningen förfogar över 48 parkeringsplatser som finns att hyra för 550:-/månad för en vanlig plats samt 700:-/månad för en laddplats . I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser.
TV/bredband
Föreningen har ett gruppavtal med Telenor där TV (grundutbud), Internet och IP-Telefoni ingår i avgiften. Varje lägenhet har idag en uppkoppling på 250/100 Mbit/s. Både hastighet och kanalutbud går att uppgradera till rabatterad pris via Telenor.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Revisorsringen. Inga avgiftsförändringar är planerade i dagsläget.
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
Väderskyddande cykelrum med 112 st platser finns i Hus 20.
Det finns rum speciellt avsedda för barnvagnar, rullatorer, rullstolar och dylikt i varje entréplanen. Ett flertal lägenhetsförråd finns i hus 10 och hus 20.
Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder.
Allmänt om föreningen
Brf Kvibergs Äng. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2017. I föreningen finns 70 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen ingår i gemensamhetsanläggningen Kviberg GA:58 som avser parkeringsplatser och körytor. Föreningens andel är 52%. Föreningen ingår i gemensamhetsanläggningen Kviberg GA:59 som avser grönytor, gångytor, el, belysning, dagvatten, spillvatten, laddstationer och cykelställ. Föreningens andel är 70%. Föreningen ingår i gemensamhetsanläggningen Kviberg GA:60 som avser grönområde, gångvägar och aktivitetsytor. Föreningens andel är 70%. Föreningen köpte fastigheten 2018 (äger marken). Till föreningen hör adresserna: Anna Branzells gata 4-12.

Kontrollerat med styrelsen 2021-07-01. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Övrigt

3 ROK enligt lägenhetsförteckningen men disponeras idag som 3,5 ROK.

Kviberg

Modern arkitektur möter historiska miljöer!

Kviberg är beläget i östra delen av Göteborg och präglas av en spännande mix av modern arkitektur och historiska miljöer.
De röda vackra kasernbyggnaderna med svarta torn är idag signum för Kviberg. Dessa uppfördes 1895 och hade då en militär verksamhet fram till 1994. Idag nyttjas byggnaderna däremot till bland annat utbildning och museum.
Populära Kvibergs marknad befinner sig I de gamla stallarna, här ställer säljarna upp i en spilta varje lördag och söndag och erbjuder allt ifrån mat till antikviteter.
Lite mer moderna bostäder började byggas i Kviberg slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har moderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång.

Butiker, restauranger och träningsanläggningar

I Kviberg och dess grannområden finns stora serviceutbud med mataffärer, apotek, vårdmottagningar, restauranger och butiker. Det är enkelt att ta sig in till Göteborgs innerstad med goda kommunikationer via både buss och spårvagn. Närhet finner ni till Partilles stora köpcentrum ”Allum” som erbjuder ca 100 butiker. I området finner ni flera träningsanläggningar där Serneke Arena erbjuder Skidome men även beachvolleyboll. Kviberg omges av fin natur med flera promenadstigar där en leder er längs Fjällbo ängar mot Bergsjön med badsjö och klippstränder.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta