Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Musikvägen 6A

Västra Frölunda

2 rum
70 kvm
2 100 000 kr (slutpris)
4 126 kr/mån
Såld

Nyrenoverad tvåa i ett naturnära område!

Välkomna till denna fina nyrenoverade tvåa med egen entré, genomgående ekparkett och härligt ljusinsläpp. Köket befinner sig i öppen planlösning med vardagsrummet och har flera utstickande detaljer däribland två typer av kakel samt en snyggt avbrytande tegelvägg. Bostaden har även spotlights i taket och en uteplats vid entrén.
Mysigt område med närhet till Ruddalens idrottscenter, motionsspår och fotbollsplaner. I närheten ligger även Frölunda torg med brett utbud av restauranger, butiker och dessutom caféer.
Slutpris
2 100 000 kr
Månadsavgift
4 126 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, vatten och bredband från Net at Once.
Boarea
70 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1963
Lgh.nr
127
Gatuadress
Musikvägen 6A
Postadress
42139 Västra Frölunda

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Musikvägen 6A-1
 Musikvägen 6A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Musikvägen 6A-3
 Musikvägen 6A-4
 Musikvägen 6A-5
 Musikvägen 6A-6
 Musikvägen 6A-7
 Musikvägen 6A-8
 Musikvägen 6A-9
 Musikvägen 6A-10
 Musikvägen 6A-11
 Musikvägen 6A-12
 Musikvägen 6A-13
 Musikvägen 6A-14
 Musikvägen 6A-15
 Musikvägen 6A-16

Rumsbeskrivning

Hall

Mörkgrått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning.

Kök / Vardagsrum

Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i laminat sitter vitt och brunt kakel. Maskinparken är utrustad med glaskeramikhäll, fläkt, ugn samt kombinerad rostfri kyl och frys. Plats finns för matbord för det stora sällskapet.

I öppen planlösning med köket befinner sig vardagsrummet. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Fint ljusinsläpp från två fönster.

Sovrum

Trägolv och vitmålade väggar. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Plats för förvaring i två garderober.

Badrum

Ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegel och dusch med draperi. Naturligt ljusinsläpp från fönster. Här finns möjlighet att installera tvättmaskin/torktumlare.

Förråd / Övrigt

Eget stort förråd vägg i vägg. 3 RoK enligt lägenhetsförteckningen men är ombyggd och disponeras idag som 2 RoK. Ny energideklaration är ännu ej utförd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1963
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns ej.
Renovering
2005 renovering av balkonger samt nya fönster.
2005 relining av stammar.
2012 byggdes lägenheten om till en bostad.
2019-2020 lades golv i kök, vardagsrum och sovrum. Här byttes även värmesystemet. Sedan detta gjordes har inte bostaden varit använd.
Övriga byggnader
Golvet är ventilerat med luftspalt, platonmatta och golvsockellist som ventilerar golvet ytterligare.

Driftkostnader

Hushållsel
3 000 kr
Försäkring
2 000 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
5 000 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja
Parkering
Ja

Förening

Namn
HSB BRF Pukan i Göteborg
Org.nummer
757200-9343
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt. Avtal löper ut 2021.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
127 st
Antal lokaler
4 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2004/2005 genomgick föreningen flera större arbeten, bland annat glasades balkongerna in, stamrenovering genomfördes där stammarna plastades in (relining) samt fönster byttes ut (alla utom de fönster som vetter mot inglasad balkong). I tvättstugorna byttes en tvättmaskin samt ett torkaggregat.
2008 utfördes bland annat fasadrenovering, målning av taksprång samt portlåssystem installerades.
2012 Nya takluckor klart i november, arbetet med postboxar stod klart i december 2012.
2013 Renovering av tvättstugan på Musikvägen 44 klart i maj.
2015 Utfördes reling av horisontella avloppsrör och stammar i bottenplattan. (Vertikal relining till lägenheterna är redan utförd 2005.)
2016/2017 Ytterdörrar till förråd, cykelrum, barnvagnsrum mm har bytts ut samt ett utbyte av elinstallationer i fastigheten.
2019 utfördes dränering vid Musikvägen 6 - gavel. Samma år upprustades lekplatsen.
Parkering
P-plats går att hyra för ca 170 kr/mån utan eluttag och ca 190 kr/mån med eluttag. Denna parkeringsförening har 4 st medlemmar, 3 st föreningar: HSB Triangeln, HSB Pukan och HSB Kvartetten samt HSB Göteborg.
TV/bredband
Ansluten till kabelnät via ComHem. Bredband ingår via Netatonce. Comhem kan köpas till om man önskar högre hastigheter.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB.
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd som ligger nära källardörren i entréplan i trapphuset. Det finns även cykelrum och barnvagnsrum. Föreningen har två moderna välutrustade tvättstugor som ligger på Musikvägen 14 samt Musikvägen 44. Omgjorda före detta soprum hyrs ut samt föreningen själva använder en samlingslokal, ett garage, föreningsexpedition/styrelserum samt en kurs- och vävstuga. Föreningen har sitt eget informationsblad 'Pukslaget' som delas ut till medlemmarna vid två tillfällen under året.
Allmänt om föreningen
Till föreningen tillhör adresserna Musikvägen 6-46, bildades 1963. Det finns i dessa fastigheter sammanlagt 127 st lägenheter och 4 st lokaler som hyrs av privatpersoner. Lägenheterna i föreningen är fördelade enligt följande: 2 rok-1st, 3 rok-72 st, 4 rok-42 st, 4-5 rok-6 st och 5 rok-6 st. Bostadsrättsföreningen har sitt säte i Göteborg. Den totala lägenhetsytan är 9836 kvm.

Västra Frölunda

I detta barnvänliga område finner ni närhet till såväl natursköna omgivningar som förskola och skola. Bekvämt promenadavstånd till Ruddalens motionscentrum och Påvelunds friluftsområden som gör vardagsträningen smidig. Den populära matvarubutiken ICA Nya Varvet finner ni inom cykelavstånd ca 1,5 km bort. Goda förbindelser med buss och spårvagn tar er enkelt runt i området, ut till Saltholmens varma klippor eller in till göteborgspulsens rika nöjesliv.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta