Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Kvarnkullevägen 8A

Torslanda

3 rum
77.5 kvm
3 150 000 kr (slutpris)
3 988 kr/mån
Såld

Trea med dubbla uteplatser och radhuskänsla!

Ta chansen att förvärva denna välplanerade trea med två tillhörande uteplatser och gräsmatta. Här får ni den ultimata radhuskänslan där även den ena uteplatsen har installerad markis och ett härligt växthus för den med gröna fingrar. Interiört erbjuds öppna och lättmöblerade ytor, ett helkaklat badrum, en separat tvättstuga samt två väl tilltagna sovrum med goda förvaringsmöjligheter.
Bo centralt med närhet till Torslanda Torg som bland annat erbjuder matbutiker, restauranger och träningsanläggningar. Härifrån tar ni er enkelt med buss in till centrala Göteborg och med en kort bilfärd nås även färjorna som tar er ut till Öckerö. Lugnt och familjevänligt område med härliga grönytor.
Slutpris
3 150 000 kr
Månadsavgift
3 988 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme, VA, kabel-TV, bredband och källarförråd.
Boarea
77.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.27481%
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1963
Lgh.nr
25
Gatuadress
Kvarnkullevägen 8A
Postadress
42333 TORSLANDA

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Kvarnkullevägen 8A-1
 Kvarnkullevägen 8A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Kvarnkullevägen 8A-3
 Kvarnkullevägen 8A-4
 Kvarnkullevägen 8A-5
 Kvarnkullevägen 8A-6
 Kvarnkullevägen 8A-7
 Kvarnkullevägen 8A-8
 Kvarnkullevägen 8A-9
 Kvarnkullevägen 8A-10
 Kvarnkullevägen 8A-11
 Kvarnkullevägen 8A-12
 Kvarnkullevägen 8A-13
 Kvarnkullevägen 8A-14
 Kvarnkullevägen 8A-15
 Kvarnkullevägen 8A-16
 Kvarnkullevägen 8A-17
 Kvarnkullevägen 8A-18
 Kvarnkullevägen 8A-19
 Kvarnkullevägen 8A-20
 Kvarnkullevägen 8A-21
 Kvarnkullevägen 8A-22

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i bostaden från en stor uteplats på framsidan med utrymme för både mat- och loungegrupp. I hallen ligger klinkergolv som sedan övergår till parkettgolv och väggarna är vitmålade. Här finns plats för avhängning samt förvaring i garderober.

Kök / Vardagsrum

Parkettgolv och målade väggar i vitt. Vita skåpsluckor och ovan arbetsbänken sitter vitt kakel som stänkskydd. Maskinparken är utrustad med hällspis, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

I vardagsrummet ligger parkettgolv och väggarna är målade i vitt. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Plats finns dessutom för större matsalsmöblemang. Härifrån nås bostadens stora uteplats med tillhörande gräsmatta och växthus. Ovan altanen sitter bekväm markis.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom har ljust målade väggar med en tapetserad fondvägg samt parkettgolv. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och gott om förvaringsplats i garderober.
Det andra sovrummet har målade väggar i grå/beige nyans och parkettgolv. Här finns plats för större säng med tillhörande sängbord och skrivbord. Gott om plats till förvaring i garderober.

Badrum / Tvättstuga

Badrummet renoverades 2017 av fackmän. Helkaklade väggar i vitt och klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt badkar.
I tvättstugan ligger praktiskt klinkergolv och väggarna är vitmålade. Här finns en tvättmaskin (2018) och torktumlare.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1963
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Renovering
2020 nya köksluckor

Driftkostnader

Hushållsel
2 040 kr
Försäkring
1 925 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
3 965 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Angiven försäkringskostnad inkluderar även larm.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-07-05)
Prestanda
95 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja

Förening

Namn
BRF Kvarnkullen
Org.nummer
757202-6388
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
86 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1990-talet byttes fasader
2003 byggdes tvättstugan om
2006 utfördes renovering av fönster på andra plan
2006/07 utfördes relining av stammar
2009 utfördes renovering av loftgångar, trappor och balkonger
2009/10 byttes tak
2015/16 - Nya glastak med belysning över entrédörrar på loftgångarna installerades samt nya trappsteg i trapporna upp till loftgångarna
2019 byttes köksfönster på andra våningen och renovering av tak och fasad av tvättstugelokalen utfördes

Föreningen planerar att under 2020 utföra tvättning av balkonger och loftgångar samt att under 2020/202 asfaltera alla gångar.
Parkering
I föreningen finns 47 garageplatser som kan hyras för ca 300 kr/mån och 36 parkeringsplatser som kan hyras för ca 100 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga.
TV/bredband
Kabel-TV via Telenor, basutbud ingår i månadsavgiften. Fiber via Telenor (Bredband 10/10 ingår i månadsavgiften). Medlemmen kan välja en högre hastighet som bekostas av medlemmen själv.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Riksbyggen.
Övrigt
I föreningen finns gemensam tvättstuga i separat byggnad mellan 4:an och 6:an. Samlingslokal finns även i angränsande fastighet.
Allmänt om föreningen
Brf Kvarnkullen äger fastigheten Torslanda 36:4. Föreningen består av 6st längor med två våningar. Lägenheterna på nedre plan har tillgång till en mindre trädgård och på övre plan har lägenheterna en balkong. Föreningen ligger i ett lugnt område med närheten till Torslanda Torg. En lekplats ligger inom gångavstånd.

Torslanda

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta