Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Ljungängsbacken 7

Lundby

122/57 kvm
4 rum
873 kvm
6 900 000 kr (slutpris)
Såld

1,5 plansvilla med gästhus!

Mysig villa anno 1935 belägen högt upp i ett naturnära område med närhet till det mesta. Bostaden erbjuder tre plan totalt där den mer sociala delen med kök och vardagsrum är på entréplan och på övre plan finns tre stillsamt belägna sovrum. På källarplan finns även där ett sovrum men även en rymlig tvättstuga. I trädgården står äppleträd, hallonbuskar och körsbärsträd. Tillhörande finns även ett litet gästhus på ca 35 kvm med badrum och kokvrå som lämpar sig för uthyrning exempelvis.
Här bor ni granne med Flunsåsparken och har promenadavstånd till Lundbybadet, Slätta Damm samt Kvilletorget med rikt utbud av servicebutiker samt vård och omsorg. Goda kommunikationer i närheten tar er in till Göteborgs innerstad på ca 10 minuter.
Slutpris
6 900 000 kr
Antal rum
4 rum & kök, varav 3–4 sovrum
Boarea/biarea
122/57 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1935
Tomtareal
873 kvm
Fast.beteckning
Tolered 143:13
Gatuadress
Ljungängsbacken 7
Postadress
41716 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Ljungängsbacken 7-1
 Ljungängsbacken 7-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Ljungängsbacken 7-3
 Ljungängsbacken 7-4
 Ljungängsbacken 7-5
 Ljungängsbacken 7-6
 Ljungängsbacken 7-7
 Ljungängsbacken 7-8
 Ljungängsbacken 7-9
 Ljungängsbacken 7-10
 Ljungängsbacken 7-11
 Ljungängsbacken 7-12
 Ljungängsbacken 7-13
 Ljungängsbacken 7-14
 Ljungängsbacken 7-15
 Ljungängsbacken 7-16
 Ljungängsbacken 7-17
 Ljungängsbacken 7-18
 Ljungängsbacken 7-19
 Ljungängsbacken 7-20
 Ljungängsbacken 7-21
 Ljungängsbacken 7-22
 Ljungängsbacken 7-23
 Ljungängsbacken 7-24
 Ljungängsbacken 7-25
Entréplan Ljungängsbacken 7-26
Entréplan
Övre plan Ljungängsbacken 7-27
Övre plan
Källarplan Ljungängsbacken 7-28
Källarplan
 Ljungängsbacken 7-29
 Ljungängsbacken 7-30
 Ljungängsbacken 7-31
Fastighetskarta Ljungängsbacken 7-32
Fastighetskarta
 Ljungängsbacken 7-33
 Ljungängsbacken 7-34

Rumsbeskrivning

Entréplan

Välkomna in i hallen med gott om plats för avhängning samt förvaringsmöbel. Precis innanför entrén finner ni en toalett med kaklade väggar och klinkergolv. Utrustningen består av WC samt handfat med ovansittande spegel. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Kök

Vidare finner ni ett stort kök med köksinredning i trä/vitt och ovan arbetsbänken sitter vitt kakel i halvförband. Maskinparken består av spis, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Gott om plats för ett större matbord.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum som inrymmer såväl större soffgrupp som ett matsalsmöblemang. Härligt ljusinsläpp tack vara flera fönster.

Övre plan

På övre plan finner ni tre sovrum, ett badrum och ett allrum.

Sovrum 1-3

Samtliga tre sovrummen har vackert plankgolv. Gott om plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel eller skrivbord.

Badrum

Kaklat badrum i vitt/grått med grått klinkergolv med golvvärme. Utrustad med WC, handfatskommod med ovansittande belyst spegel samt dusch.

Källarplan

På källarplan välkomnas ni ner i ett klinkerbeklätt allrum med en mysig braskamin. Gott om plats för soffgrupp eller arbetsbord.

Sovrum

Plats för säng med tillhörande sängmöbel.

Badrum / Tvättstuga

Badrummet har kaklade väggar i blått och vitt och på golvet ligger klinkers med golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegel samt badkar. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Tvättstugan är rymlig med flera förvaringsskåp. Här finns tvättmaskin, torktumlare samt tvättho. På golvet ligger praktiskt klinkers.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1935
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Källare
Uppvärmning
Bergvärme, el-golvvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Självdrag
Renovering
* Ca 2000 installerades ett nytt säkringsskåp, samma år byggdes duschrummet på övervåningen i egen regi tillsammans med fackman. Det utfördes även dränering runt huset. Pordrän sitter mot grundmuren.
* 2006 installerades bergvärmen
* 2012/2013 byttes/ommålades fasad
* Ca 2015 revs delar av det organiska materialet ut från källaren och klinkergolv lades in samt murade väggar.
* 2020 sattes ny ytterdörr in

Driftkostnader

Hushållsel
23 480 kr
Vatten/avlopp
6 000 kr
Renhållning
2 400 kr
Försäkring
9 480 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
41 360 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-03-25)
Prestanda
64 kWh/m2/år
Primärtenergital
126 kWh/m2/år
Energiklass
E

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 425 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1935
Byggnadsvärde
1 864 000 kr
Markvärde
1 561 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Last: Officialservitut Väg, 1480K-V-2/1933.1
Planbestämmelser
Stadsplan

Lundby

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv och ligger i direkt anslutning till Lundby. Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta