Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Rambodalsvägen 11

Pixbo

195/37 kvm
6 rum
1 024 kvm
8 995 000 kr (slutpris)
Såld

Smakfull tvåplansvilla i naturnära område med altan i västerläge!

Varmt välkomna till Rambodalsvägen 11 där vi finner denna mycket tilltalande villa fördelat på två plan med tillhörande trädgård, bastustuga samt garage. Bostaden erbjuder genomgående fina materialval med noggrant valda detaljer, öppna och luftiga ytor som bjuder in till gemenskap samt stora fönsterpartier vilka ger bostaden ett vackert ljusflöde. Rymliga sovrum med gott om förvaringsmöjligheter, två stora stilrena badrum med dusch och separat rymlig tvättstuga. Här har ni möjlighet att njuta av härliga middagar med familj och vänner i kvällssolen på den gedigna altanen i västerläge samt lyxen att unna er en avkopplande stund i bastun och spabadet.

Ett naturnära område med närhet till flera lekplatser, förskola och skola samt de allmänna kommunikationerna. Inom kort promenadavstånd nås trevliga natur- och strövområden samt badsjöarna Södra Långevattnet och Vallsjön. Här bor ni mitt emellan Mölndal och Mölnlycke som båda erbjuder all tänkbar service. Spelar ni tennis eller padel finns Pixbo Tennis ett stenkast från hemmet.
Välkomna hem!
Slutpris
8 995 000 kr
Antal rum
6 rum & kök, varav 3 sovrum
Boarea/biarea
195/37 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
2020
Tomtareal
1 024 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Kikås 1:157
Gatuadress
Rambodalsvägen 11
Postadress
43542 Mölnlycke

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Rambodalsvägen 11-1
 Rambodalsvägen 11-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Rambodalsvägen 11-3
 Rambodalsvägen 11-4
 Rambodalsvägen 11-5
 Rambodalsvägen 11-6
 Rambodalsvägen 11-7
 Rambodalsvägen 11-8
 Rambodalsvägen 11-9
 Rambodalsvägen 11-10
 Rambodalsvägen 11-11
 Rambodalsvägen 11-12
 Rambodalsvägen 11-13
 Rambodalsvägen 11-14
 Rambodalsvägen 11-15
 Rambodalsvägen 11-16
 Rambodalsvägen 11-17
 Rambodalsvägen 11-18
 Rambodalsvägen 11-19
 Rambodalsvägen 11-20
 Rambodalsvägen 11-21
 Rambodalsvägen 11-22
 Rambodalsvägen 11-23
 Rambodalsvägen 11-24
 Rambodalsvägen 11-25
 Rambodalsvägen 11-26
 Rambodalsvägen 11-27
 Rambodalsvägen 11-28
 Rambodalsvägen 11-29
 Rambodalsvägen 11-30
 Rambodalsvägen 11-31
 Rambodalsvägen 11-32

Rumsbeskrivning

Övre plan / entréplan

Hall

En luftig och välkomnande hall med plats för avhängning samt förvaring i en stor garderob med spegeldörr. Redan här flödar ljuset vackert in i bostaden genom flera fönster. Ytterdörren har ett kodlås vilket gör att ni slipper oroa er över borttappade nycklar. Genomgående i bostaden löper ekparkett på golvet tillsammans med vitmålade väggar och tak.

Vardagsrum / Matplats

Vidare in i bostaden finner ni vardagsrum, matplats och kök i en öppen planlösning vilket bjuder in till gemenskap. Stora fönsterpartier från golv till tak och fönster i två väderstreck gör att bostaden fylls med ett härligt ljusflöde. Här finns möjlighet att möblera efter egen smak och tycke. Vardagsrumsdelen rymmer plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Här är en vägg klädd med en ljus mönstrad tapet. Gott om plats för matbord till 8 personer vilket ger möjlighet till trevliga middagar. Härifrån nås även bostadens härliga altan i västerläge genom två glasdörrar. Här finns möjlighet att avnjuta middagen i eftermiddags- samt kvällssolen och plats finns för loungemöblemang, matgrupp samt grill.

Kök

Smakfullt kök från 2020 från Ballingslöv med skåpsluckor i mörkgrå nyans tillsammans med kromade handtag. Bänkskiva i mörkgrå laminat som går snyggt ihop med de vita rektangulära kakelplattorna som sitter ovan. Kökets utrustning består av en 90 cm bred induktionshäll från Samsung, köksfläkt från Thermex, kyl och frys från Siemens utrustade med inbygd ismaskin och vattendispenser, integrerad diskmaskin, varmluftsugn och micro i arbetshöjd från Samsung. Ovan diskhon sitter ett fönster som ger köksdelen ljus. Intill väggen står en praktisk köksö som erbjuder extra förvaringsmöjligheter och plats för två barstolar.

Sovrum 1

Master bedroom erbjuder plats för en dubbelsäng och tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang. Fönster i två väderstreck gör att rummet fylls av härligt ljus. Väggarna är målade i en rogivande ljusgrå kulör tillsammans med en mönstrad tapet.

Badrum

Stilrent badrum från 2020 med genomtänkta detaljer, ljust sandfärgade kakelplattor på väggarna tillsammans med mörkgrå/svart klinker. Utrustat med wc, dusch med glasdörrar, handfatskommod från Ballingslöv med vita luckor och ovansittande spegel samt ett förvaringsskåp.

Nedre plan / sutterängplan

Allrum

Här finns plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang. Ena väggen är tapetserad med en mönstrad behaglig tapet. Härifrån tar man sig med enkelhet ut på trallen och sedan vidare i trädgården.

Sovrum 2 & 3

Bostadens andra sovrum är rymligt och erbjuder plats för säng med tillhörande sängbord, förvaringsmöblemang och skrivbord. Ett mysigt rum med ljusinsläpp från två väderstreck, målade väggar i en jordnära grå kulör samt förvaringsmöjligheter i en walk-in closet.

Det tredje sovrummet är också detta rymligt och erbjuder plats för säng med tillhörande sängbord. Här finns möjlighet att möblera efter eget behov med skrivbord och exempelvis bäddsoffa. Fönster i två väderstreck och en harmonisk beige kulör på väggarna. Förvaring sker i en spatiös walk-in closet.

Badrum

Fint helkaklat badrum med vita kakelplattor på väggarna och mörkgrå klinker på golvet. Utrustat med wc, dusch med glasdörrar, handfatskommod från Ballingslöv med ovansittande spegelskåp samt handdukstork.

Tvättstuga

Här har ni lyxen med en gedigen tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Arbetsbänk med diskho, gott om förvaringsmöjligheter och garderober. Inredning från IKEA. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger grå klinker.

Bastustuga

Intilliggande till bostadshuset finns en bastustuga om 15 kvm avsett för största möjliga avslappning inredd med bastu och relaxavdelning. Väggarna är målade i en rogivande grå kulör och på golvet ligger grå klinker vilket gör rummet enhetligt och stilrent. Utanför på trallen finner ni spabadet.

Garage

På fastigheten finns även ett garage med plats för en bil.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
2020
Fasad
Liggande träpanel
Stomme
Trä
Fönster
Elitfönster aluminium
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Plåt
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Värmepump-frånluft (el)
Vatten/avlopp
Enskilt vatten och avlopp. Kommunalt vatten och avlopp finns nedlagt och kan kopplas på när Mölndals Stad tar beslut om att Rambodalsvägen ska få kommunalt vatten och avlopp.
Ventilation
Frånluft med återvinning
Övriga byggnader
På fastigheten finns det tre huskroppar varav ett bostadshus, bastustuga samt garage. All belysning, både inne och ute, kan styras med hjälp av appen Plejd.

Driftkostnader

Hushållsel
8 900 kr
Vatten/avlopp
4 547 kr
Väg/samfällighetsavgift
1 000 kr
Renhållning
3 114 kr
Försäkring
4 350 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
21 911 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation, familjesammansättning och levnadssätt. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten el avser även uppvärmning. Fiber finns indraget till fastigheten.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-02-03)
Prestanda
32 kWh/m2/år
Primärtenergital
61 kWh/m2/år
Energiklass
B

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 894 000 kr
Värdeår
2021
Byggnadsvärde
4 198 000 kr
Markvärde
1 696 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Mölndal Kikås GA:1 ändamål: Vägar
Last: Officialservitut Väg, 1481K-2332.1

Pixbo

Historisk stad under ständig utveckling

Mölndals innerstad nås enkelt via buss, bil, spårvagn, cykel och pendeltåg. Staden står under ständig utveckling och nya områden bildas med fler bostäder, butiker och restauranger.
Historian i Mölndal går långt tillbaka och något som kännetecknas väl är Muséerna i Kvarnbyn, där forsen som även porlade genom staden för ca 1 000 år sedan finns kvar än idag. Området präglas idag av pittoreska trähus belägna på kullerstensgator. Här kan ni kring juletid hitta mysiga julmarknader.

Shopping, restauranger och vård

Mölndal galleria som färdigställdes september 2017 erbjudet flertalet butiker med allt från skor, kläder och telefoni till matbutiker, apotek och restauranger. I centrum finner ni även ett stort bibliotek, bank, flera skolor och vårdcentraler. Här finns allt ni kan tänkas behöva inom kort avstånd.

Populära resmål

Gunnebo Slott och Trädgårdar är en populär destination för både turister som stadsborna tack vare sin vackra placering mitt emellan Stensjön och Rådasjön. I närheten kan ni hyra kanoter och paddla i båda sjöarna men även spela minigolf med fin utsikt över sjön.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta