Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Ekåsvägen 3

Angered

169/111 kvm
8 rum
1 184 kvm
4 910 000 kr (slutpris)
Såld
Besiktigad

Tilltalande 30-talsvilla i naturnära Gunnilse!

Ta tillfället i akt och förvärva denna fantastiskt renoverade 30-talsvilla fördelad på 2 plan. Bostaden genomsyras av moderna tillval, en öppen spis där de kyligare dagarna gärna spenderas framför, en grandios uteplats samt en generös källare med plats för det mesta. I anslutning till köket nås det mysiga uterummet med plats för såväl små som stora sällskap. Vidare tar ni er ut till den väl tilltagna altanen samt trädgården där barnen kan leka ostört. Påkostade badrum med exempelvis nedsänkt bubbelbadkar samt bastu på nedre plan får dig att stanna kvar i hemmet när kylan talar.

Letar ni efter ett fantastiskt hus i närhet av grönskan, ett lugnt och omtyckt område med bra kommunikationer har ni kommit rätt.
Välkomna!
Slutpris
4 910 000 kr
Antal rum
8 rum & kök
Boarea/biarea
169/111 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1938
Tomtareal
1 184 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Angered 1:145
Gatuadress
Ekåsvägen 3
Postadress
42456 Gunnilse

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Hassan Ghadban
Fastighetsmäklare
Hassan Ghadban

Bilder och planlösning

 Ekåsvägen 3-1
 Ekåsvägen 3-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Ekåsvägen 3-3
 Ekåsvägen 3-4
 Ekåsvägen 3-5
 Ekåsvägen 3-6
 Ekåsvägen 3-7
 Ekåsvägen 3-8
 Ekåsvägen 3-9
 Ekåsvägen 3-10
 Ekåsvägen 3-11
 Ekåsvägen 3-12
 Ekåsvägen 3-13
 Ekåsvägen 3-14
 Ekåsvägen 3-15
 Ekåsvägen 3-16
 Ekåsvägen 3-17
 Ekåsvägen 3-18
 Ekåsvägen 3-19
 Ekåsvägen 3-20
 Ekåsvägen 3-21
 Ekåsvägen 3-22
 Ekåsvägen 3-23
 Ekåsvägen 3-24
 Ekåsvägen 3-25
 Ekåsvägen 3-26
 Ekåsvägen 3-27
Entréplan Ekåsvägen 3-28
Entréplan
Övre plan Ekåsvägen 3-29
Övre plan
Källare Ekåsvägen 3-30
Källare
 Ekåsvägen 3-31
 Ekåsvägen 3-32
Fastighetskarta Ekåsvägen 3-33
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Entréplan

Mörkgrått klinkergolv i hallen som övergår till vitmålat trägolv och vitmålade väggar. Här finns goda förvaringsmöjligheter med plats för avhängning och förvaring genom klädkammare.

Kök / Uterum

Mörkt klinkergolv med golvvärme och vitmålade väggar. Vit köksinredning och ovan arbetsbänken i mörkgrå laminat sitter kakel i marmor. Köksutrustningen från 2012 av märket Miele består av keramisk häll, varmluftsugn, köksfläkt, diskmaskin (2018) samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns plats för matbord för det större sällskapet.
Via dubbeldörrar nås bostadens uterum. Här ligger laminatgolv och väggarna är vitmålade. Väldigt rymligt uterum som kan användas som sällskapsrum alternativt matsalsplats.

Vardagsrum

Med halvöppen planlösning mot köket nås vardagsrummet. Vitmålat trägolv och vitmålade väggar. Plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt öppen spis. I taket sitter infällda spotlights.

Badrum

Svart klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, kommod, takdusch med glasväggar samt nedstänkt bubbelbadkar. I taket sitter infällda spotlights med dimmer.

Övre plan

När ni stiger upp på övre plan öppnas en större yta upp som kan nyttjas som allrum. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang, kontorsbord samt TV-möbel.

Sovrum 2-4

Det största sovrummet har laminatgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaring i en skjutdörrsgarderob samt walk in closet. Inbyggda spotlights ovan säng.
Det andra sovrummet på övre plan har mörkt golv och vitmålade väggar. Plats finns för säng med tillhörande sängbord och förvaring.
Det tredje sovrummet på övre plan har mörkt golv och vitmålade väggar. Plats finns för säng och tillhörande sängbord samt skrivbord.

Källarplan

Här finns hobbyrum, tvättstuga, bastu, förvaringsutrymmen samt snickeriverkstad.

Tvättstuga

Ljust laminatgolv och vitmålade väggar. Här finns arbetsbänk, vask, värmepanna (Polarheat,2017),varmvattenberedare (Polarheat,2017) samt tvättutrustning i form av tvättmaskin och torktumlare.

Badrum

Svart klinkergolv och helkaklade väggar. Badrummet är utrustad med WC, handfatskommod med ovansittande spegel samt dusch med glasvägg.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggnadsår
1938 (Ombyggt 2001)
Fasad
Träpanel och plåt
Stomme
Träregel
Fönster
treglas isolerfönster och 1+1-glas kopplade.
Grundmur
Betongsten
Tak
Betongpannor
Grund
Källare
Uppvärmning
Värmepump-luft/vatten (el)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Självdrag
Renovering
RENOVERINGAR
2012 renoverades kök, badrum och nya golv lades i vardagsrum. Samma år byttes avloppsrör, vattenrör och värmerör.
2013 byggdes altan.
2015 tvättades taket och dränering utfördes vid garaget och 5 nya parkeringsplatser iordningställdes.
2017 installerades ny panna samt renovering av tvättstugan.
2018 målades fasaden och den inglasade balkongen renoverades.
2019 renoverades samtliga rum på övre plan.
2020 renoverades badrum på övre plan samt nymålning av hela bostaden.

Driftkostnader

Uppvärmning
19 800 kr
Vatten/avlopp
8 000 kr
Försäkring
9 100 kr
Antal personer i hushållet
5 st
Summa
36 900 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
Angiven driftkostnad baseras efter ett hushåll på 6 personer (2 vuxna, 4 barn). Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2019-11-20)
Prestanda
136 kWh/m2/år
Primärtenergital
240 kWh/m2/år
Energiklass
G

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 450 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1954
Byggnadsvärde
1 539 000 kr
Markvärde
911 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning Mm, 14-IM1-87/37697.1

Angered

Naturskönt – mångkulturellt!

Ett område präglat av fin natur tillsammans med levande torg och centrum. Angered erbjuder människor, kunskaper och kultur från hela världen vilket gör det här till ett oerhört levande område där den uppskattade årliga Hammarkullekarnevalen är en gemensam och färgsprakande angelägenhet för hela Göteborg.
Flera bostadsområden cirkulerar kring Lärjeån tillsammans med ett rikt djurliv av hästar och kossor. Vackra Bohusleden är fin att promenera längs med och den sträcker sig långt.

Stort serviceutbud och nära till stan

Med en härlig kontrast bryter det mer lantliga livet av till torghandel med butiker, caféer och restauranger. Här finns även badhus, ishall och träningsanläggningar. Kollektivtrafiken tar er enkelt in till city via både buss och spårvagn.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta