Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Ahrenbergsgatan 1A

Munkebäck

2 rum
56 kvm
2 180 000 kr (slutpris)
3 993 kr/mån
Såld

Totalrenoverad hörntvåa med fint ljusinsläpp!

Välkomna till denna totalrenoverade gaveltvåa med genomgående parkettgolv och vitmålade väggar. Ett fullutrustat modernt kök i grå kulör och ett helkaklat badrum står till förfogande tillsammans med väldisponerade kvadratmeter. Fönster i tre väderstreck bidrar till ett härligt naturligt ljusflöde i lägenheten.
Mysigt område med närhet till både buss och spårvagn som enkelt tar er omkring Göteborg. I närheten finns både restauranger, caféer, matbutiker och träningsanläggningar.
Slutpris
2 180 000 kr
Månadsavgift
3 993 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Boarea
56 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
5.42%
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1947
Lgh.nr
18
Gatuadress
Ahrenbergsgatan 1A
Postadress
41673 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Ahrenbergsgatan 1A-1
 Ahrenbergsgatan 1A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Ahrenbergsgatan 1A-3
 Ahrenbergsgatan 1A-4
 Ahrenbergsgatan 1A-5
 Ahrenbergsgatan 1A-6
 Ahrenbergsgatan 1A-7
 Ahrenbergsgatan 1A-8
 Ahrenbergsgatan 1A-9
 Ahrenbergsgatan 1A-10
 Ahrenbergsgatan 1A-11
 Ahrenbergsgatan 1A-12
 Ahrenbergsgatan 1A-13
 Ahrenbergsgatan 1A-14
 Ahrenbergsgatan 1A-15
 Ahrenbergsgatan 1A-16
 Ahrenbergsgatan 1A-17
 Ahrenbergsgatan 1A-18

Rumsbeskrivning

Hall

Parkettgolv och målade väggar i vitt är genomgående i hela bostaden. Här finns plats för avhängning och förvaring i två garderober.

Kök

IKEA-kök med gråa skåpsluckor och beslag i läder. Ovan arbetsbänken i laminat sitter vitt kakel. Maskinparken är utrustad med induktionshäll, kolfilterfläkt, ugn, mikro, integrerad diskmaskin samt kombinerad integrerad kyl och frys. Plats finns för matbord för ca 4 personer.

Vardagsrum

Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt plats för eventuell matgrupp. Fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

Sovrum

Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och eventuell byrå eller skrivbord. Plats för förvaring i två garderober.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt med klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, handdukstork samt badkar. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1947
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Renovering
2018 renoverades badrummet
2020 renoverades resterande del av bostaden.

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Vatten/avlopp
1 500 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
5 400 kr
Driftkostnaden är uträknad efter schablon och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-01-25)
Prestanda
136 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Förening

Namn
Brf Lilla Munken
Org.nummer
769626-1994
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt. Avtal till 2027-01-13.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
19 st varav 4 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1983 utfördes fönsterbyte
1995 utfördes omläggning av tak inklusive plåtdetaljer
2014 utfördes ommålning av fasad och fönster
2017/2018 utfördes stambyte, säkerhetsdörrar installerades och gemensam grill inhandlades.
2019 byggdes två lokaler om inför uthyrning och uppfört en sopstation med källsortering för tidningar, papper, plast, metall och glas (färgat & ofärgat). Samma år utfördes byte till LED-belysning i gemensamma utrymmen, uppfräschning av rabatter kring entréer, dränering och asfaltering.

Föreningen planerar att utföra fönsterbyte samt ommålning av fasad framöver.
Parkering
I föreningen finns 20 parkeringsplatser som kan hyras för ca 400 kr/mån och 3 garageplatser som kan hyras för ca 1000 kr/mån. I dagsläget finns det möjlighet till parkeringsplatser men det är kö till garageplatserna.
I övrigt är det fri parkering längs Lilla Munkebäcksgatan och närliggande gator.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV fiber via ComHem och Internet via ComHem.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Bredablick. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
I föreningen finns tvättstuga belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.
I föreningen finns även cykelrum och skyddsrum.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Lilla Munken (tidigare Kålltorp 85:3) bildades 2017 och samma år förvärvades fastigheten Göteborg Kålltorp 85:3 med adresserna Lilla Munkebäcksgatan 12A-C och Ahrenbergsgatan 1A-B. Fastighetens taxerade totalyta uppgår till 1158 kvm varav 1028 kvm utgör lägenhetsyta.

Munkebäck

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta