Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Arvid Lindmansgatan 19D

Tolered

2 rum
51 kvm
1 995 000 kr
3 000 kr/mån

Välplanerad två med balkong i västerläge!

Högst upp finner ni denna fina 2:a om 51 kvm. Ljusa materialval och rymliga ytor genomsyrar denna bostad. Fullutrustat kök med plats för ett matbord för ca 4 personer invid fönstret. Från vardagsrummet når ni även bostadens härliga balkong i västerläge med utsikt över innergården.

Här bor ni med närhet till skolor, caféer, restauranger samt Hisingsparken med fina promenadslingor. I närheten finner ni även en närbutik samt goda kommunikationer som enkelt tar er in till Göteborgs innerstad eller till den stora knutpunkten Hjalmar Brantingsplatsen där anslutningar till hela Göteborg går från.
Pris
1 995 000 kr
Månadsavgift
3 000 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud).
Boarea
51 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.29316%
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Byggnadsår
1951
Lgh.nr
66
Gatuadress
Arvid Lindmansgatan 19D
Postadress
41726 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Bilder och planlösning

 Arvid Lindmansgatan 19D-1
 Arvid Lindmansgatan 19D-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Arvid Lindmansgatan 19D-3
 Arvid Lindmansgatan 19D-4
 Arvid Lindmansgatan 19D-5
 Arvid Lindmansgatan 19D-6
 Arvid Lindmansgatan 19D-7
 Arvid Lindmansgatan 19D-8
 Arvid Lindmansgatan 19D-9
 Arvid Lindmansgatan 19D-10
 Arvid Lindmansgatan 19D-11
 Arvid Lindmansgatan 19D-12
 Arvid Lindmansgatan 19D-13
 Arvid Lindmansgatan 19D-14
 Arvid Lindmansgatan 19D-15
 Arvid Lindmansgatan 19D-16
 Arvid Lindmansgatan 19D-17
 Arvid Lindmansgatan 19D-19
 Arvid Lindmansgatan 19D-20
 Arvid Lindmansgatan 19D-21
 Arvid Lindmansgatan 19D

Rumsbeskrivning

Hall

Välkommen in till denna välplanerade tvåa som ligger högst upp på Arvid Lindmansgatan 19D. Hallen är centralt placerad och sammanbinder samtliga rum. Här finns plats för avhängning till höger i entrén. Klinker på golvet, vita väggar och spotlights i taket.

Vardagsrum

I vardagsrummet finns plats för både soffgrupp med tillhörande vardagsrumsmöbel. Öppen planlösning mot matplatsen som ger dig en social sällskapsyta. Genomgående vackert parkettgolv och vita väggar. Här når ni även balkongen med härlig eftermiddags och kvällssol.

Kök

Stilrent kök som går i en ljus ton. Här finns gott om plats för kökets alla redskap i skåp och lådor samt bra arbetsyta. Matplats för ca 4 personer invid fönstret, där ni kan njuta av vyn över den lugna innergården. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys.

Sovrum

Parkettgolv och vita väggar med en fin trävägg i vitt. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaring i skjutdörrsgarderob.

Badrum

Lägenhetens badrum är helkaklat. Det är inrett med dusch, toalett, handfat med ovansittande spegelskåp och i taket sitter spotlights.

Balkong

Från vardagsrummet nås balkongen, som ligger mot den lugna innergården i västerläge.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1951
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
3 360 kr
Försäkring
2 796 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
6 156 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-12-17)
Prestanda
126 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB BRF Tolered i Göteborg
Org.nummer
757200-9095
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Planerad avgiftshöjning 2020 med 3%.
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
318 st
Antal lokaler
27 st
TV/bredband
Kabel-TV och bredband över fiberkabel med Telia som operatör.
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1985 utfördes en omfattande renovering med badrum, fasad, fönster, tak, balkonger, el samt stambyte.
2009 utfördes upprustning av källarutrymmena - Målning av väggar och golv samt byte av branddörrarna. Frånluftsfläktarna på vindarna har även blivit utbytta.
2014 förberedelser för underhållsarbete på tak och fasader.
2015 rengjordes tak och balkongfronter, takpannor målades.
2016 sidoplåtar till fönster byttes på grund av färgsläpp och korrosion. Nästa stora renovering är byte av entrédörrar och i samband med installation av elektroniskt inpasseringssystem.
2018 utfördes markdränering kring Arvid Lindmansgatan 17. Nytt passersystem har installerats i samliga hus och lägenheterna har fått nya svarstelefoner. I samband med detta byttes ytterdörrarna och källardörrarna.
2019 slutfördes markdränering vid block 2 (KS 14 - AL 19) och block 3 (KS 16-AL 21). Nytt digitalt bokningssystem för tvättstuga, övernattningslägenhet, föreningslokal och bastu installerades.

I dagsläget håller föreningen på med ett underhållsarbete med dränering i block 4 (KS 18-AL 23) som beräknas vara klart under våren 2020. Markdräneringen kommer under de närmaste åren att fortsätta runt de övriga blocken 5-6.

Föreningen utför löpande underhåll enligt en 30-årig underhållsplan som uppdateras och revideras årligen.
Parkering
Föreningen har 282 parkeringsplatser för uthyrning, varav 59 stycken med uttag för motorvärmare. Det finns också ca 15 avgiftsbelagda besöksplatser.
Priserna är för närvarande 160 kr/månad för plats utan el, samt 240 kr/månad för plats med el. Förutom bilplatserna har föreningen dessutom ca 15 MC-platser i garage som kan hyras för 140 kr/månad. I dagsläget finns det lediga platser.
Övrigt
Föreningen har tvättstugor belägna på källarplan i samtliga huskroppar. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel. Medlemmarna har tillgång till en övernattningslägenhet för sina tillfälliga gäster, föreningslokal, bastu/aktivitetsrum och hobbylokal. I föreningen finns även cykelrum och alla lägenheter har eget källarförråd.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Tolered i Göteborg äger fastigheten med beteckning Tolered 147:1 i Göteborg. Till föreningen hör adresserna Arvid Lindmansgatan 17-25, Karl Staaffsgatan 14-22 och Toleredsgatan 9 A-D på Hisingen i Göteborg. Total lägenhetsyta uppgår till 17 664 kvm och total lokalyta uppgår till 823 kvm.

Kontroll med styrelsen 2019-02-04.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.