Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Högenvägen 69

Mölndal

2 rum
72.5 kvm
2 300 000 kr (slutpris)
3 735 kr/mån
Såld

Stor tvåa om 72,5 kvm med härlig balkong i söderläge!

Nu finns en stor tvårummare till försäljning som även går att göra om till en trea. Denna tilltagna tvårummare välkomnar er med god plats för avhängning och sedan leder er upp i den stora inre hallen. Vidare finns här både ett stort vardagsrum som ett väl tilltaget sovrum. Kök och badrum i modernt renoverad smakfull stil. Köket har gott om plats för både matlagning och sittplats. Här är ett mycket trivsamt boende med generös sällskapsyta och balkong i söderläge. Här bor du endast några minuters promenad från Kållereds mittpunkt och närheten till butiker, träningsanläggningar, matbutiker, grönområden samt tåg- och busstation.
Slutpris
2 300 000 kr
Månadsavgift
3 735 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband (100/10).
Boarea
72.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.75055%
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1980
Lgh.nr
7
Gatuadress
Högenvägen 69
Postadress
42830 KÅLLERED

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Cassandra Jerneklo
Fastighetsmäklare
Cassandra Jerneklo

Bilder och planlösning

 Högenvägen 69-1
 Högenvägen 69-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Högenvägen 69-3
 Högenvägen 69-4
 Högenvägen 69-5
 Högenvägen 69-6
 Högenvägen 69-7
 Högenvägen 69-8
 Högenvägen 69-9
 Högenvägen 69-10
 Högenvägen 69-11
 Högenvägen 69-12
 Högenvägen 69-13
 Högenvägen 69-14
 Högenvägen 69-15
Entré Högenvägen 69-16
Entré
 Högenvägen 69-17
 Högenvägen 69-18
 Högenvägen 69-19
 Högenvägen 69-20
 Högenvägen 69-21
 Högenvägen 69-22

Rumsbeskrivning

Entré

Egen entré på markplan med en välkomnande hall plats för avhängning.
Upp för trappan finner vi själva bostaden.

Hall

På övre plan nås bostadens alla rum från hallen. Här finner vi en öppen och möblerbar yta samt en rymlig klädkammare med god förvaring. Bostadens balkong nås från hallen som ligger i bästa söderläge. Från balkongen nås även förrådet.

Kök

Renoverat stilrent kök med vita skåpsluckor och arbetsbänken är i laminat. Gott om förvaringsyta i flertalet skåp. Maskinparken består av induktionshäll, pyrolysugn, fläkt, inbyggd diskmaskin, kyl och frys. Här finns plats för ett matbord för ca 4-6 personer invid fönstret.

Vardagsrum

Vardagsrummet nås från både kök och hall. Här finns plats för stor soffgrupp med möblemang samt matsalsbord om så önskas. Från det stora fönsterpartiet kommer härligt ljusinsläpp in. Vita väggar och på golvet ligger parkett som är genomgående i lägenheten.

Sovrum

Parkettgolv och vita väggar med en tapetserad fondvägg i sovrummet. Finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaring i skjutdörrsgarderob.

Badrum

Renoverat badrum med klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med WC, kommod, spegelskåp och badkar. Här finns även en egen tvätthörna med plats för att sätta in tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk i laminat och förvaringsskåp.

Övrigt

Här finns möjlighet att bygga om lägenheten från en tvåa till en trea.
Energideklarationen har utgått och därför finns ingen giltig publicerad.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1980 (Ombyggnad 2004)
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
4 236 kr
Försäkring
1 385 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
5 621 kr
Posten "Hushållsel" avser även kostnad för nätavgift.

El

Elbolag
Fortum
Elleverantör
Mölndal Energi
Elförbrukning
1891 kWh/m2 år

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Livered i Mölndal
Org.nummer
752000-1434
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
116 st
Överlåtelseavgift
1138 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
455 kr
Inre reparationsfond
605 kr
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Utfört:
Ny radonmätning. På grund av radon har lägenheterna fått ny modern ventilation.
Utbyte av all allmänbelysning till ny LED-belysning med lägre elförbrukning.
OVK och sotning av alla lägenheter.
Bytt och säkrat upp ett antal ytterdörrar.
Parkering
Garage 300:-
Parkeringsplats 150:-
Elstolpe finns vid varje plats.
TV/bredband
TV: Föreningen har avtal med ComHem där varje lägenhet har ett basutbud av TV kanaler och internetanslutning. Bredband: Föreningen har avtal med Comhem och anslutningen ingår i månadsavgiften.
Övrigt
I fastigheten finns en föreningslokal på Högenvägen 81 som medlemmar avgiftsfritt har tillgång till. I lokalen finns ett kök utrustat för 24 personer och lokalen kan bokas i förväg. Då lokalen är oanvänd går det att spela pingis. I byggnaden finns dessutom tvättstuga och bastu. Det finns även en gästlägenhet man kan hyra för 50 kr/natt. Tvättstugan består av sex tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp. Tillgång till bastu kan fås mot en deposionsavgift för nyckel (fn ca 100 kr)
Allmänt om föreningen
Föreningens byggnader består av 116 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Den totala boytan enligt taxeringsbesked uppgår till 9 695 kvm. Husen är byggda 1980. Föreningen äger marken. HSB Mölndal sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Mölndal

Historisk stad under ständig utveckling

Mölndals innerstad nås enkelt via buss, bil, spårvagn, cykel och pendeltåg. Staden står under ständig utveckling och nya områden bildas med fler bostäder, butiker och restauranger.
Historian i Mölndal går långt tillbaka och något som kännetecknas väl är Muséerna i Kvarnbyn, där forsen som även porlade genom staden för ca 1 000 år sedan finns kvar än idag. Området präglas idag av pittoreska trähus belägna på kullerstensgator. Här kan ni kring juletid hitta mysiga julmarknader.

Shopping, restauranger och vård

Mölndal galleria som färdigställdes september 2017 erbjudet flertalet butiker med allt från skor, kläder och telefoni till matbutiker, apotek och restauranger. I centrum finner ni även ett stort bibliotek, bank, flera skolor och vårdcentraler. Här finns allt ni kan tänkas behöva inom kort avstånd.

Populära resmål

Gunnebo Slott och Trädgårdar är en populär destination för såväl turister som stadsborna tack vare sin vackra placering mitt emellan Stensjön och Rådasjön. I närheten kan ni hyra kanoter och paddla i båda sjöarna men även spela minigolf med fin utsikt över sjön.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta